Ferrari İstediği Kural Değişiklikleri Olmazsa Ayrılmakla Tehdit Ediyor!

yazar:

kategori:

Ferrari Dünya Finali etkinliğinde Mugello’da konuşan Montezemolo, belli kurallarda değişiklik olmazsa spordan ayrılmayı düşüneceklerini söyledi.

Montezemolo “Formula 1 bizim hayatımız ancak Ferrari olmadan Formula 1 olmaz, aynı şekilde Formula 1’siz Ferrari de farklı olur.”

“Çok sabırlı olabiliriz ancak çalışmamıza devam etmemiz için belli koşullar var. Biz sadece izleyenler için yarışmıyoruz. Bunun yanında yol araçlarımız için gelişmiş araştırmalar yapmamız gerekiyor: motor, şasi, mekanik bileşenler, elektronikler, materyallar ve aerodinamikler son 20 yılda katlanarak pistten yol araçlarına transfer oldu.”

“Şu anda iyi olmayan şey, performansın % 90’ının aerodinamiye bağlı olması. Bir diğer olumsuzluk bizim sporumuzun testlere müsade edilmeyen tek spor olması.”

“Arabalar üretiyoruz, helikopter, roket ya da uçak değil. Tabi ki, bir kaç sene önceki harcamalara dönmemeliyiz ve bunun yanında Ferrari Sürücü Akademisi’ne gelen gençlere sürüş fırsatı sunamıyoruz.”

“Son olarak 3. araç konusu var. Bunu kendi iyiliğimiz için değil, sporun iyiliği için istiyoruz. Taraftarlar, medya ve sponsorlar için, 2-3 sn yavaş ve bir kaç tur içerisinde tur yiyen araçlar olmasındansa daha fazla rekabetçi araç olmasının daha iyi olduğunu düşünüyoruz.”

“Mesela 1961’de Reims’teki Fransa yarışını özel Ferrari’siyle katılan Giancarlo Baghetti kazanmıştı. Bu yüzden gelecekte araçlarımızdan birisini Amerika, Çin ya da belki de Abu Dhabi renkleriyle yarışırken görmek güzel olabilir.” dedi.

Montezemolo son olarak Ferrari’nin spordaki aralıksız varlığının kesin olmadığını söyledi.

Montezemolo “Eğer Formula 1 hâlâ Ferrari’yi istiyorsa o zaman harcamalara dikkat ederek araştırmadaki sınırı kaldırmalı ve değişiklik yapmalı.”

“Biz Formula 1’de sponsor olarak yer almıyoruz., üreticiyiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Tur yerken sıkıntı çıkartan 5 sn yavaş araçların pistte dolanmasındansa, 3 tane Ferrari 3 tane McLaren izlemeyi tercih ederim kesinlikle. Monte aslında bu konuda o kadarda mantıksız degil, bu şekilde düşünüldüğünde olumlu bakılabilir. Ufak takımlarada olanaklar verilmeli diyebilirsiniz, ama bu spor göz zevkline hitap eden bir spor, bugun bi HRT'nin fanı var mı ? Yok. Bu yüzden aslında pistte bulunmalarıda gereksiz, bu işi yapabilecek olanlar yapsın. 3. araç fikri bu açıdan gözümde olumlu.

  2. Montezemelo'nun 3. araç fikri mantıksız değil,bence kendi içinde tutarlı bir açıklama mesela araçları birbirine yaklaştırmayı(Tabi üreticileri ön plana çıkarmayı da) amaçlıyor,zaten 3. araç fikri de ancak böyle gerçekleşebilir bence.
    Yani bir turda 3 saniye yiyen araçlar varken nasıl 3. aracı indirecekler oraya?
    Kaos olur.

    Ben 3.araca karşıyım ama 3. aracı isteyen bir üreticinin bunları söylemesi normal,onun dışında geçtiğimiz sezonlardaki açıklamalarına benzer,farklı bir durum yok yani.

  3. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Sana güle güle

  4. monte den yine saçmalamardan seçmeler. senelerce gizli olarak haksız ayrıclıklar alıp bizleri kandırdınız. madem bu kadar büyüksünüz yine yapın o kadar hızlı araçları. neden korkup habire çekilme tehditleri filan. büyüklü küçüklü her takımın taraftar kitlesi var.buna eşş3k gibi herkes saygı duyacak. nedense bu eşitlik düzenini herkes istiyorda ,ferrari ve taraftarları istemiyor. ferraride adam gibi çıkıp herkes eşittir kardeşim kimseye ayrıcalık tanınamaz, kim en hızlı aracı üretirse o kazanır diyemiyor aksine daha önceki gibi yine ayrıcalık verilse güle oynaya üstüne atlayacak. ayrıcalık olmadan bişe yapamayacaklarını anlayan ferrari, 2000 li yılların başındaki o (ayrıcalıklı) günlere dönmek için utanmadan lobi faliyetlerinide sürdürüyor. harbiden nefret edilesi bir takım.

  5. Güle güle.

  6. Sinan Özer avatarı

    İmza.

  7. Bi kaç tehdit daha kaldı onu bekliyorum: 'Newey gelmezse dağıtırım buraları!' ya da 'Newey gelsin elimi öpsün, dağıtırım yoksa!' ya da 'tamam annadım dağıtıyorum buraları!'

  8. ergün duruk avatarı

    beyler saçmalamayı bırakın.. bir iyilik yapın kendinize dısarıdan 10 kisiye formula 1 i sorun 8 i ferrari diyecektir..monte haklıdır benim görüsüm burada arac yarıstırılıor üretiliyor… kac üretici firma kaldı?? ferrari yoksa f1 yok kim ne derse desin…

  9. heikki 1088 avatarı

    Bazı istekleri oldukça makul yalnız "biz f1'iz. F1 biz olmadan dönemez. Biz bırakırız" gibi söylemler hiç yakışmıyor. Hayır bir zamanlar at koşturdupunuzu pistte ve padokta biliyoruz ama bu kadar da olmaz…

  10. 3. araç mantıklı ama her takımda olmamalı sadece bütçeleri iyi olanlada 3, araç olmalı oda olursa tabiki.. ve bu araçların şaseleri nezaman degişecek o önceki araçlar nekadarda güzeldi dış görünüşleri onları çok özledik….

  11. 3.Arac 3.Arac Yahu butun podyumu RBR mi kaplasin bu mu istediginiz sayin Montezemolo =)) isin sakasi bir yana eger son cumle RBR e gondermeyse onlar da sasilerini kendi uretiyor musteri takim degiller ki.Ama siz israrla uretici degiller derseniz demezler mi ki e be adam uretici olmayan takima karsi ne bu aldigin hezimet neden araclarini kopyalamak uzerine insa ettin iki yildir arac tasarlama felsefeni? Testler ve sinirlamalar hakkindaki goruslerine katilmaktayim ancak 3.arac ve eger RBR icinse son sozune karsiyim zira ucuncu arac Force India-STR Lotus Williams gibi takimlarin sonu demek olur ki bu da spora genc yetenek yetistirmeye buyuk zarar getirebilir sonucta takimlar ucuncu araca bir emektar pilot yada sponsorlu pilot koyma fikriyle yaklasacaklardir buda zaten onu kesilmekte olan genc ve basarili pilotlarin onune daha da buyuk engel teskil edecektir..
    Ayrica bay Monte goremiyor sanirim ancak-her nekadar bende sinirlamalara karsi olsamda-bu kisitlamalarin ne denli hakli oldugu aslinda cekilen takimlarla ortaya cikti BMW-Honda-Toyota ve Renault (belkide sirada Mercedes var) gelecegin ne denli tehlikede oldgunun birer kanitiydi ki siz hala buna karsi cikiyorsunuz.Butun taraftarlar gibi bende V10 hatta V12 motor olsun isterim durmadan gelissin isterim KERS iki hatta uc kat guce ciksin her iki haftada bir test olsun isterim ama adi ustunde ben taraftarim! F1 taraftar mantigiyla yurutulemeyecek bir spordur nokta.

  12. Bu tehtidi yüz kere duyduk Monte Bey. Artık kimse inanmıyor buna.

  13. valla sen anlamamak istemişsin bence. üçüncü aracı yavaş araçlar yerine daha rekabetçi araçların pistte olması ve şovun artması için, testleri ve motor gelişimi gibi gelişimlerin izin verilmesini ise yol otomobillerine aktarılan teknolojiler için istiyorlar.

    yani dediğin gibi işte "pistte üçüncü aracı olunca yol otomobili mi gelişecekmiş" gibi bir söylem söz konusu değil, haberi ön yargılı okumuşsun bence.

  14. sezonlari demek istedim.

  15. 2005 ve yakin tarihlerinde neredeyse tamami vardi, seyretmedinmi o sezonu? 🙂

  16. motor gelişimi serbest bırakılmalı. testler kontrollü bir şekilde olmalı. 3. aracı ben istemiyorum

  17. ferrari, mclaren, mercedes, toyota, bmw, renault, williams, minardi, lotus, honda takimlarinin birarada oldugu bir grid gormek isterdim. ve 10-6-4-3-2-1'lik sistemi…

  18. ben f1'i "aa ferrari var lan bu yarışlarda" diye seyretmeye ya da ilgilenmeye başlamadım büyük ihtimalle kimse böyle başlamamıştır, bana göre olsa da olur olmasa da temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp bu söylemlerle nereye varacak bu adam! istediği kuralları koymak bu sporun ruhuna ters beceremeyeceksen çek git! kural değişikliğini bahane yapma diyeceğim ama ferrari bu lan borumu 0_o daha önce (2000 öncesi çaktın sen;) nasıl kazandıysanız yine kazanmaya odaklanın luca di montezemolo.

  19. F1 in böyle bir markayı kaybetmesi ağır olur ama onlarsız da döner F1 hepsi bu. Eğer büyüklük ikide bir böyle çekilmekle tehtit etmekse gerçekten de acı verici ve acizlik. Diğerleri neden böyle bir açıklama yapmıyor Mclaren Renault Mercedes ? Yol arabaların dan bahsetmiş Mclaren yol arabasın da F1 teknolojisini gayet iyi kullanıyor. Renault F1 motor mühendisi 1.2 Tce dizel 115 bg motor geliştirdi tamamen F1 in ürünü bu motor. Megan Rs Clio V6 F1 den gelme bir çok özelliği var. Mercedes yine aynı şekil de. Ferrari bir çok modelinde F1 den gelme vites kutusu aero özelliği mevcut daha ne istiyorlar anlamış değilim Üçüncü bir arabaya izin verilerse daha iyi mi yapacaklarmış yol arabalarını iki tane araba yetmiyor mu ?

    Gerçekten de anlaması çok güç. Şuan bir çok üretici zaten F1 kuralların da yasak olan yardım sistemlerini özel modellerin de kullanıyor. Kers herkes için eşit sanırım böyle bir tehtit 2008 den bugüne gelen başarılar ile bağlantılı.

  20. Hadi şanş çok büyüksek yapsana ozaman basmıyormu okadar kafanız hani büyüktünüz ne oldu ?

  21. rocco junior avatarı

    Ne yani domates olmasa biz şimdi domates yerine bir cismi kırmızıya boyasak aynı tadı verir mi?F1 için Ferrari'nin anlamı büyük bunun anlaşılamamış olması üzücü 🙂

  22. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    adam haklı beyler serbest bıraksınlar şu harcamaları bütçesi kısıtlı yeni yetme takımlar şansa bi araç tutturdu gidiyorlar herşey serbest olduğu zamanlar ise nal topluyorlardı.

  23. rocco junior avatarı

    Seviyorum bu adamı ya! Kimse onun kadar açıkça tehdit edemiyor f1i.Hem bu cesareti hem de istikrarlı tehditlerinden ötürü tebrikler Monte 🙂

  24. aslında Montenın acıklamaları mantıklı daha az aerodinami daha fazla motor gücü gereksiz tur yiyen takımların olmadıgı bir Formula 1 daha eğlenceli olabilir

  25. tarih: 7 eylül pazar / 1952
    yer: monza / italya
    yarışan Ferrari araç sayısı: 10 (aynı anda)
    toplam araç : 35

    yani her 3.5 araçtan biri Ferrari.
    güzel günler.
    istatistikler için harika.
    —————————————————————————————
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Alberto Ascari… Ferrari… 1
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Gigi Villoresi…Ferrari… 3
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Nino Farina… Ferrari… 4
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Andre Simon…Ferrari… 6
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Piero Taruffi…Ferrari… 7
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Louis Rosier…Ferrari… 10
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Rudi Fischer…Ferrari
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Hans Stuck… Ferrari
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Charles de Tornaco…Ferrari
    07 Eylül 1952 Pazar… Monza… Peter Whitehead…Ferrari

  26. "Bakmada" olucaktı.

  27. Hep aynı tehdit olmuyor yani Luca bey. Sadece tehdit ederek isteklerini bildirmek ve yapmalarını sağlamak kusura bakamda çok zavallıca bence.

    Son cümlede RB ye bir laf atma belli ki.

    Magazin programı takip eder gibi F1 gündemini takip ediceğine Ferrari başkanı olarak takımını takibe al bence. Takımın başındaki adam daha resmini görüpde wow diyen biri sonuçta. Seneye bakalım pistte ne diyecek.

    Eskiden Ferrari gücün sembolüydü. Şmdi ise…

  28. kazanamayınca birşeyler ters gidince hep çekilecekler ve kural değişiklikleri yapıp diğer takımları öyle egale etmeye çalışacaklar oldu şekerim oldu geçti o günler

  29. Ecclestone: Formula1 benim için 3 unsurdan ibarettir.Hız , Ses ve Ferrari.

    Ferrari F1 için o kadar öenmli değilse neden bu takıma ya kardeşım sen ne diyorsun her sene her sene aynı sözler yok çekiliriz filan diyorsun çekiliyorsan çekil demiyor.

    Başka takım bunları söyleyemez sadece Ferrari söyler.Veto hakkını kullanır.

    İşte Ferrari Formula1 için bu kadar önemli

  30. Luca dayı sen önce ferrariyi eski günlerine geri getir, sonra imtiyazlar iste…
    Artık ferrari bu tehtidleri yapabilecek durumda değil…(en azından şimdilik)

  31. Ferrari F1 den ayrılsa çok ciddi reyting azalmaları olur F1, sürünür adeta tabi Bernie böyle bir şey istemez….ama şu bir gerçek ki Ferrari, F1 den ayrılamaz…

  32. Ferrari F1 den ayrılsa çok ciddi reyting azalmaları olur F1, sürünür adeta tabi Bernie böyle bir şey istemez….ama şu bir gerçek ki Ferrari, F1 den ayrılamaz…

  33. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Ferrari ayrılırsa f1 biter kim izlerki

  34. Bir çekilseler de görsek, inansak çekilebileceklerine. F1, ferrari için çok şeydir ama Ferrari, F1 için bahsettiği kadar da önemli değil. Ne köklü takımlar tarih oldular, F1 söndü mü? Ferrari giderse de hiç bir şey değişmez. Başka bir takım araçlarını kırmızıya boyar, iş biter.

    Tabi bu laflar Luca dayının konuşma biçimi. Politika sonuçta, söylemek zorunda. Ama hemen her koşulda patron bernie ve bunu her seferinde kendisi de söylüyor. Takımlar sadece F1 furyasının uyduları ve F1 nereye giderse gitmek zorundalar.

    Aerodinami ile ilgili söylediklerine katılıyorum. Motor, şanzıman ve diğer aktarma organlarının da yarış performansında etkili olması gerek. Tabi bunun için de motor gelişiminin sınırlı bile olsa yapılması gerek.

  35. pastadan daha fazla pay ve ayrıcalık almak için aynı senaryo.
    3.araç fikri mantıklı sadece daha rekabetçi olur.onun haricinde şartlar herkes için aynı.buda adil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir