Webber için Önemli Olan Yarışa İyi Başlamak

yazar:

kategori:

Bir İtalyan dergisinin yaptığı röportajda yaşadığı problemlerle ilgili olarak konuşan Mark Webber, “Lastikleri çalıştırmakla ilgisi de var. Ama her zaman durum şu ki, yarışın sonuna yapılacak çok fazla iş bırakıyorum. Oysa, yarışın ilk bölümünde starttan ilk pit stopa kadar çok önemli.”

“Bu günlerde her şey dış etkenlere bağlı. Özellikle de ilk dört içinde yarışıyorsanız.”

“Öndeki üç kişi ne yapıyorsa siz de yarışta aynısını yaparsınız, diğerlerinin stratejisini takip edersiniz. Rakipleriniz pite girdiğinde siz de girersiniz. Ama onun yerine dışarıda kalıp onları yakalamaya çalışsanız, lastikleriniz biter”

“Sezon başında bazı dayanıklılık sorunları yaşadım. Bu sene yaşadıklarımdan bir noktada memnunum ama  asla geçen seneki düzeye çıkamadım. Çünkü ilk turlarda olmam gereken yerde değildim. Ayrıca sıralamalarda da yeterince hızlı değildim.”

“Seb ise benden tamamen farklı. Cumartesi sıralamalarda çok güçlü ve yarışın ilk bölümünde de öyle. Bunlar olunca da yapacak fazla şey kalmıyor.” diyor.

Webber, gelecek sene ile ilgili olarak da şunları söylüyor. “Otombiller farklı olacak. Bu yüzden gelecek seneyi merakla bekliyorum. Difüzörlerdeki egzoz yasaklandı. Bazen dönüp kendime diyordum; neler oluyor böyle, küçücük bir parça otomobili bambaşka hale sokuyor.”

“Ama büyük umutlarla da yaşamıyorum. Bu sizi bir yere getirmez. Gelecek sene güçlü bir şekilde geri dönmem için çok sıkı çalışmam gerek. Sezonun ilk bölümünde pit stoplarda sorunlar yaşamıştım ama şimdi yaşamıyorum. Yine de yarışta gereken hıza ulaşamıyorum. Tam bir puzzle gibi. Sıradaki parça yarışın ilk bölümündeki performansı oturtmak. Sonra kaldığımız yerden devam edebiliriz.”


Yorumlar

  1. Alonso'ya da kesin geçilecektir.

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yarışa İyi Başlasan Ne Olacak ? En Fazla 2. Olacaksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir