Vettel: "Yavaşlamam İçin Bir Neden Yok"

yazar:

kategori:

Vettel “Tamamiyle 2012’ye odaklanamayız. Son yarışlara yaklaşırken 2011’in artık önemli olmadığını ve sadece 2012’ye odaklandığımızı söylemek yanlış olur.”

“Bunu yaparak yolda bir şeyler bırakırsınız. 19 yarış var ve bu 19 yarışta bir şeyler öğrenebilirsiniz. Bir ritm tutturuyorsunuz ancak her yarış size yeni şeyler öğrenme, ders çıkarma şansı veriyor.”

“Dikkat etmezseniz o zaman ders çıkaramazsınız. ŞAmpiyonluk mücadelesi veriyorsanız de istediğiniz kadar çok zorlayamazsınız.”

“Şu anda 2012 aracını getiremezsiniz ve şimdiden bitmiş olsaydı kötü olurdu. Gelecek seneki araçlar farklı olacak bu yüzden test edebileceğiniz çok fazla şey yok ancak normal çalışmalarınızı, hazırlıklarınızı ve işinizi yaparak da çok şey öğrenebilirsiniz.” dedi.

Vettel bu sene bazı rekorları da kırabilir. Bunlardan birisi Nigel Mansell’in 1992 sezonundaki 14 pol rekoru, diğeri ise Schumacher’in 2002’deki 17 podyum rekoru.

Vettel Mansell’in 14 pol rekoruna ortak oldu ve bir kez daha pol kazanırsa bu rekoru geçecek. Bunun yanında Hindistan’da Mansell’e ait olan bir sezon içerisinde en fazla lider gitme rekorunun da yeni sahibi oldu. Bu rekorun ardından Mansell’den mektup alan Vettel “Yarışın ardından Nigel’dan güzel bir not aldım ve bu çok hoş. Asıl rekordan çok mektup aldığım için daha fazla gururlandım çünkü her zaman belli bir dönemde, farklı stille daha iyi iş çıkaran ya da hızlı olan birileri her zaman olacaktır.”

“Nigel tebrik etti ve bu rekoru onun 16 yarışı karşısında 17 yarışta aldığım için mutluydu! Asıl rekordansa tebrik edilmek daha büyük şeref.” dedi.

Vettel, kırdığı rekorlara rağmen asıl hedefinin rekorlar olmadığını yineledi.

Vettel “Rekorlar çok önemli değil. Her bir adıma odaklanmak daha önemli. Yakın ya da mümkün olduğu için şu ya da bu rekoru kırmak istiyorum demek yanlış olur.  Bunu yaparsanız rekoru nasıl kıracağınızdan çok rekoru kırmayı düşünürsünüz. O zaman hata yaparsınız. Rekorlardan ziyade yaptığınız şeye odaklanmak daha iyi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Vettel çok büyük bir ivme yakaladı ve durdurulamaza doğru ilerliyor zaman neyi gösterir bilemeyiz orası ayrı ama şuanda gridde onu durdurabilicek bir araç ve pilot yok…

  2. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Vettelden çok çektiğin her halinden belli.bu söylediğini alonsoda hamiltonda söyledi.bütün pilotlar hızlı araç kullanmak ister.daha sene başında hamiltonun red bulla geçe bileceği veya ferrari söylentilerini veya alonsonun ferrariye geçmek için 2 sene boşu boşuna renaultda sürdüğünü kolay unutuyorsun

  3. David Jones avatarı

    Elbet her zaman bu kadar hızlı bir araca sahip olamayacaksın. En hızlı araç başka bir takımda olduğu zaman nabacaksın görücez bakalım. Tabii ağlanıp sızlanacaksın:''ya ben artık galibiyet kazanamıyom, podyuma çıkamıyom ehehe'' diye ağlanacan. bizde kahkahalarla seni izliyecez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir