Haug, Rosberg'in Kendisini Kanıtlayabileceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Haug: “Nico’nun hiç bir zaman kazanan bir aracı olmadı ve Formula 1’deki pilotların çoğu, kazanabileceği bir araca sahip değil.”

“Ama ona (kazanan) bir araç verin; iki sezonda muhtemelen 10 yarış kazanır, veya bir sezonda bile.”

“Kazanabileceğiniz bir aracınız olursa ve kazanamıyorsanız, aklınızda bir sorun yaratır. Ama mümkün olan en iyi sonucu elde ettiğinizi biliyorsanız ve performansınız genellikle doğru yönde ise bu farklı”

Haug, Rosberg’i, ilk zaferine ulaşmak için çok bekleyen ama iki defa art arda şampiyon olmayı başaran Mika Hakkinen’e benzetti.

Haug: “Çok benzediğini düşünüyorum. (Mika) kazanan bir araca sahip değildi. O zamanda, 1197 Melbourne’de ilk yarışı kazanan David’di (Coulthard).”

“Mika o sene daha sonra kazandı. Jerez’de kazandı. O bir atılımdı. Ondan sonra art arda yarışlar aldı. Nico için de aynısı olacak diye tahmin yürütmüyorum ama bu mümkün. Eğer etrafınızda doğru donanımlar varsa, bu seneki Sebastian Vettel gibi olabilirsiniz.”

Mercedes patronu ayrıca takım olarak Nico Rosberg gibi Brawn GP sonrasında ilk galibiyetlerini aradıklarını ifade etti.

Haug: “Nico, bizimle aynı hedeflere sahip. Takımda kendisini rahat hissediyor. İkna olmuş durumda ve bizimle birlikte bir şeyleri geliştirmek onun hedefi; onun hayali”

“Elbette genç bir takım olduğumuzu anlamamız gerek. Brawn 2009’da şampiyon oldu ve o zaman tamamıyla farklı bir süreçti. Şimdi Kaynak Kısıtlama Anlaşması var; farklı bir yapıya sahibiz ve takım tamamıyla sponsor paraları, FOM paraları ile finanse ediliyor.”

“2005’tekinin üçte birini harcıyoruz. Bu da F1’deki çalışmalarımızın temeli.”

“Ama inşa etmesi zaman alıyor. İlk günden itibaren rekabetin içinde olmayı dilerdik ama gerçekte, bir anlamı olan grupta sadece üç takım ve 6 aracıyla 6 pilot var”


Yorumlar

  1. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    tamam işte 10 rakamı tuhaf ya zaten.neden farklı bi rakam seçmedi 5 belki daha fazla cümlesini de kura bilirdi.politika çok okuyorum galiba!!

  2. Ortada açık olmayan bir şey yok. Eğer vereceğiniz araç bu seneki Red Bull gibiyse Nico rahatlıkla 10 galibiyet alabilir; fakat geçen seneki gibi bir Ferrari verirseniz de bir sezonda 5 galibiyet alabilir demiş.

  3. bence günün esprisi deil yılın rüyası hayali olmuş

  4. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ya ben yanlış anladım yada bilerek söylenmiş çok ustaca bir cümle.vettelin 11 galibiyyet aldığını düşünürsek 2 cümle çok düşündürücü geldi bana acaba bir şey mi anlatmaya çalışıyor haug yada belkide talihsiz bir örnek olmuş

  5. La Haug dan masallar…
    hep aynı mavi boncuk cümleleri.

  6. hakkinen ve rosberg mi:)))) günün esprisini yapmış

  7. çok iyi bir tek tur pilotu. yarış içinde ise sadece vasatın üstü bir pilot. iyi bir aracı olursa, yarış kazanır mı, kazanır. ama alonso nun, hamilton nun, vettel in hatta button un, 42 lik schumi nin olduğu yerde şampiyon olur mu, benze imkansıza yakın bir ihtimal. yetenekli olsa dahi şampiyonluk yarışı verecek mental bir yapıya sahip olduğunu düşünmüyorum. ferrari de ilgilenmişse bu mantıkta ilgilenmiştir. ki ferrari hep 1.pilotunun yanına iyi bir 2 numara arar ki rosberg bu tanıma cuk oturuyor.

  8. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    2. Cümlesi fevkalade manidar

  9. f1 in içine ettiler . geçiş olmuyor diye saçma bir laf çıkarttılar , 2008 deki güzelim araçları mahvettiler . o rekabetsiz denilen sezonda bile geride olanlar bugünkü kadar fark yemiyordu . gerçekten f1 in içine ettiler .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir