Button: "Webber'i Yenmek, Hamilton'u Geçmekten Daha Önemli"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından ikincilik mücadelesinde güçlü olan İngiliz pilot, sezonu şampiyonluk kazanan Red Bull araçlarından birinin önünde bitirmesinin kendisi adına bir tetikleme yaratacağını söyledi.

Şampiyonada 2. olmanın önemi için Button: “Sadece Lewis’in önünde değil, dünya şampiyonunlarının önünde bitiriyorsunuz; Lewis ve Fernando gibi zirvede olan birinin önünde tamamlıyorsunuz.”

“Ve Mark… Muhtemelen Lewis ve Fernando’dan bir tık ötesi. Çünkü 4 yarış önce dünya şampiyonluğunu kazanmış araca biniyor. Geçilmesi gereken kişi gerçekten o”

“Ondan iyi sayılabilecek kadar önde olsam da önümüzdeki birkaç yarış zorlayıcı olacak. Ama dört gözle bekliyorum. Bir Red Bull’un Önünde bitirmek, olumlu bir sezona güzel bir son olacaktır.”

Button, pilotlar klasmanında Webber’i geçmek kadar, galibiyetlerle McLaren içindeki ruhun yukarıya taşınmasının da önemli olduğunu ekledi.

‘Şu anda gelecek galibyetler mi yoksa 2012 için gelişim mi daha önemli’ sorusuna Button: “Fabrika için bir bütün halinde eşit derecede önemli olduğunu düşünüyorum”

“Açıkçası gelecek sezon için aracı geliştirmek istiyoruz ki gelecek sene şampiyonluk mücadelesi vermeyi umuyoruz. Ama (sezonu) iyi sonuçlarla sonladırmanın, temeldeki asıl iş gücünde büyük bir fark yaratacağını düşünüyorum.”

“Birkaç zafer elde etmek büyük fark yaratır. Pazartesi sabahı işe roket kırmızısı giysilerle gitmek, bana göre 2012 aracının gelişiminde onlara (fabrikadakilere) iyi bir ivme kazandıracaktır.”


Yorumlar

  1. Bencede hamiltonu kucuk dusurmek istemiyor.tam tersine sampiyon araclardan birini gecmenin onemine deginiyor.

  2. lewisci arkadaşlar "Ve Mark… Muhtemelen Lewis ve Fernando'dan bir tık ötesi. Çünkü 4 yarış önce dünya şampiyonluğunu kazanmış araca biniyor. Geçilmesi gereken kişi gerçekten o" özellikle çünküden sonrasını okursanız anlarsınız button*ımızın* lewis*imizi* aşağılayacak birşey söylemediğini, haberin başına aldanmayın tamamnını okuyun

  3. Webber gibi dediğin adam geçen sene eşit şartlarda yarışsa idi vetteli geride bırakıyordu.

  4. Weber' e gecilirse, altinda dunya sampiyonu arac vardi der ve makul bir mazeret olabilir ama bu saatten sonra Lewis' e gecilirse bu duruma ne der onu bilemiyorum. Bence Button, mantigi yanlis kurmus.

  5. Adam 2009 un kralı beyler bırakın konuşsun

  6. Lewis'e olan şanssızlıklar bir anda Jenson'ı öne çıkardı.Lewis ondan daha fazla sorun yaşadı bu sezon.Yine hakkını yemem Kanada'yı, Japonya'yı sonuna kadar haketti ama hoş karşılamıyorum bu tip söylemleri hatta biraz daha devam ederse itici gelmeye bile başlayacak.

  7. Webber gibi bir pilotla mücadele edecem demek hedefi oldukça düşümektir

  8. tamamen yalan her pilot önce dünya şampiyonluğu için savaşırız eğer o gitmişse 2.liğe bakmaz takım arkadaşı ile yarışır

  9. Lewis'i geçtin bu sezon ondan daha iyi işler çıkardın fakat şimdi bu davranışlar hiç iyi değil geçen sezon lewis seni geçtiğinde böyle konuşmalar yapmıyordu.

  10. Button seni severim,karakterin ve yumuşak sürüş stilin hoşuma gider,ama kaybedenlerin en iyisi olmayı biraz fazla önemsiyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir