Vettel, Şansının Döneceğinden Emin

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, bu sene şimdiye kadar 3 defa ilk turda kazaya karışmasının ardından Formula 1’deki şansının tersine döneceğine inanıyor.

Scuderia Toro Rosso pilotu, ilk turdaki kazalar nedeniyle Avustralya, Mahreyn ve İspanya’da yarış dışı kalmış ve Malezya’da da yarışı tamamlayamamıştı.

Ama dikkate değer şansızlığa rağmen Vettel, harıl harıl çalışmaktan başka yapabileceği bir şeyinin olmadığını söyledi.

Vettel: "Genelde şansa inanmam. Sadece sıkı çalışmaya inanırım. Son döt yarıştır ve kışın sıkı çalıştık. Henüz karşılığını alamadık. Bu yüzden tahmin ediyorum ki beklemeye devam etmeliyiz"

Vettel İspanya’da 4. virajda olanların inanılası bir şey olmadığını ifade etti.

Vettel: "Telsizde büyük bir küfür ettim. Tabii ki çok kızmıştım. Hayal kırıklığı  değil, kızmıştım. Ama ne yapabilirdim?"

İspanya’daki kazaya geri döndüğümüzde Vettel, kazada Sutil’in sçlu olduğunu söyledi.

Vettel: "Coulthard’a atak yapmak beyinsizceydi, hiç yol yoktu. Tamamiyle çimi kesti ve ardından spin attı."

"Dışardan giden Sebastien (Bourdais) ile mücadele ediyordu ve kendisine çarpılmadığı için şanslı. Çünkü, açıkçası Adrian dışa doğru spin atıyordu."

"İçerden gitmeye karar vermiştim, fren yapıyordum ve yapabildiğim kadar sağa dönüyordum. Ama sonrasında ne yazık ki Takuma arkadan bana vurdu ve bana hız kazandırdı ve geçilmem mümkün değildi. Sato’yu suçlamak zorunda değilsiniz. Çünkü, arkada başka çizgiden durumu okuma şansı yoktu"

Ama Toro Rosso’nun yeni aracının üretimi ile yükselen Vettel’in ümitleri, STR3’ün yedek parça sıkıntısı nedeniyle gecikmesiyle alt üst oldu.

Alman pilot, yeni araç gelene kadar işlerin şu anki gibi zor olacağını kabul etti.

Vettel: "(Türkiye’de) yeni araç olmadan durum zor olacak. Ama elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız."

"İstanbul pistini seviyorum ama durumun daha da zor hale geldiğini görüyorsunuz. Bu durum bizi, yarışa başlamanın çok zor olduğu yere götürüyor. Kısmen biz de suçluyuz ama ilk turda hayatta kalmanın daha zor olduğu yerdesiniz"


Yorumlar

  1. Samet Eminefendi avatarı
    Samet Eminefendi

    vettel baya dolmuş:) Ama üzerinde bi şanssızlık olduğuna bende katılıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir