Kovalainen, Güvenlik Standartlarını Övdü

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, iki hafta önceki İspanya yarışındaki büyük kazasının ardından Formula 1’in güvenlik standartlarını övdü.

McLaren pilotu, Barselona’daki yarışın 22. turunda aracının tekerleğindeki sorun nedeniyle kaza geçirmesine rağmen yaralanmamıştı.

Ve Pilotlar Birliği’nin Katalunya pistinin 9. virajı için kaçış alanında değişiklikler isteyecek gibi görünmesine rağmen Kovalanen, kza sırasında güvenlik ölçütlerinin mükemmel bir şekilde işlediğini ifade etti.

Fin pilot, yara almadan kurtulduğu için şanslı olduğunu da kabul etti.

Kovalainen: "Ciddi bir kazaydı ve oradan çıkmayı başardım. Biraz şanslıydım ama güvenlik standartları konusunda FIA çok iyibir şekilde çalışıyor"

"Şasi, darbe, bütün baeiyerler darbeyi iyi bir şekilde emdi. FIA tıbbi takımı, görevliler ve takım, işlerini çok iyi yaptı. Kısa bir zaman diliminde beni oradan çıkarmak için harika bir iş çıkardılar"

"Herhangi bir hasar almadan çıkabildim. Bu durumun, üzerinde hâlâ çalışmamız gereken bir şey olduğunu düşünüyoum. Ama çalışmalar, karşılığını aldı"

"Kazanın bütün bölümleri, bariyer ve sonrasında araçtan kaldırılıp tıbbi merkeze götürülmek ve daha sonra mşehirdeki tıbbi merkez, hepsi ok iyi çalıştı. Bu sadece şans değildi, kazanın ardındna güvendieydim ve çalışmalar karşılığını almıştı. Bunun için daha fazla minnettar olamam"

"Elimizden geldiğince gelişmeye devam etmeliyiz. Eğer gelişebileceğimiz düşündüğümüz bir alan varsa, onun üzerine gitmemiz gerektiğini düşünüyorum"

Bütün sistemlerin iyi bir şekilde çalışmasından dolayı memnuniyetini ifade etmesine rağmen Fin pilot, güvenliğin daha da arttırılması için yapılacaklarını olduğunu söyledi.

Kovalainen: "En tehlikeli virajlara daha münferit olarak bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Ne alanda neye göre karar vereceğimizi bilmemiz gerekiyor. Bu durum, oraya buraya bi duvar ekleme meselesi değil"

"Benim için Barselona’da işler bu sefer iyi işledi. Daha iyi ne yapabiliriz, buna bakmalıyız."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir