Mclaren'in 2012'de Red Bull'u Yeneceğine Dair Güveni Artıyor

yazar:

kategori:

Whitmarsh “Performans ve dayanıklılık açısından çok iyi iş çıkardılar ancak bu değişebilir. Biz de o durumda bulunduk. Bizim de art arda şampiyonluklar yaşayıp ardından performansı kaybettiğimiz oldu. Bu yüzden atağa kalkıp bunun için çalışmalıyız.” dedi.

Mclaren en son art arda şampiyonluğını 1998 ve 1999 yıllarında Mika Hakkinen ile kazandı ve ardından tek şampiyonluk 2008’de Lewis Hamilton’la geldi.

Whitmarsh, mühendislerden aldıkları erken geri bildirimlerle birlikte 2012 aracının tasarımında iyi gelişmeler sağladıklarını söyledi.

Whitmarsh “Geçen hafta proje değerlendirme toplantısına katıldım ve gerçekten iyi gelişmeler kaydetmişiz bu yüzden o toplantıdan iyi duygularla ayrıldım.”

“Değerlendirme toplantısında haftadan haftaya değişime bakıyoruz. Bazen çok fazla performans yüklersiniz ya da performans açısından sessiz bir hafta olur ve endişelenmeye başlarsınız.”

“Sezon içerisinde rakiplerinizi izliyorsunuz, neler yaptıklarını görüyorsunuz ve sizin için referans noktası oluyorlar. Ancak kış boyunca radar kapanıyor ve kör bir şekilde uçuyorsunuz.”

“Kendinize hedefler koyarsınız ve eğer bu hedeflere ulaşmışsanız heyecanlanırsınız ve bunu yapabileceğinize inanırsınız. Bu süreçten çıktığınızda kendinize yarım güvendiğiniz ancak iyi olduğunuz seneler olmuştur. Bunun yanında hedefinize ulaştığınız ancak diğerlerinin sizin hesaplamadığınız yerlere ulaştığı yıllar da olmuştur.”

“Şu anda iyi bir hafta geçirdik ve oldukça iyi hisler içerisindeyiz. Bu momentumu korumalıyız. Takımın çok iyi çalıştığını düşünüyorum ve her iki pilotumuzun seneye iyi durumda olacağına eminim.” dedi.

Whitmarsh, geçen sene kötü bir test dönemi geçiren ekibinin de gerekli dersleri çıkardığını düşünüyor.

Whitmarsh “Şok edici bir kıştı, muhtemelen en kötü kış dönemlerimizden birisiydi. Rekabetten çok uzaktaydık ve Avustralya GP’yi tamamlamadan önce bir yarış mesafesi dahi tamamlayamamıştık.”

“Bir sezona böyle başlamamalısınız. Olanlar konusunda bazı kararlar aldık ve umarım gereken dersleri çıkarmışızdır.”

“Geçen sene faydasız riskler aldık. Benim için geri adım atıp istifa etmek kolay olurdu ancak ben sonunda bu durumun içerisinde yer aldım.”

“Gerçekten çok yaratıcı çalışanlarımız var. Fabrikada dolaşıp risk almamalarını söylersem, benden daha zeki ve yaratıcı olan insanları boğmuş olurum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bu sene Redbull'a mücadele edebilen tek takımdık 6 zafer ve 1 pole pozisyonu sezon başındaki o felaket araçtan bunları kazandık Ferrari ise sezon başındaki aracı adeta patates çuvalına çevirip Fia'nında destekleri sayesinde 1 yarış kazandı. Ferraricilerin gelip burda hadi ya nasıl olacak o iş demelerine biz alışkınız. oysa Aynı sözleri Domenicali söylese ne diyecekleri malum. bu yıl McLaren'den 6da 1 oranında daha az yarış kazanmış bir takımın taraflarının aslında pek konuşması gerekmiyor. biz sezon başınıda hatırlıyoruz

  2. Bence bu sene araç çok kötü değildi. Hatta baya iyi bir aracımız vardı. Sadece tek bir nedenden dolayı kaybettik. Oda Vettel kadar iyi yorumlayamadık lastik performanslarını. Yoksa MP4-26 çok iyi bir araç bence.

    Lastik performansı ve sıkça yapılan basit hatalar sezonu Vettel e kaptırmamıza neden oldu.

    Lewis e seneye lastikleri iyi kullanabildiği bir araç verirsek oda bize şampiyonluğu getirir bence rakibi kim olursa olsun. Aracın sürüş tarzı önemli değil. Sadece bu noktaya dikkat edilmeli.

    Button busene elinden geleni yaptı gerçekten. Ona şampiyonluğu hak etmiyor diyenler bile bütün sezonu bırakın sadece Canada yı izleyen biri bile dediklerini yutmak zorunda kalmıştır.

    Ama McLaren a şampiyonluğu getirecek adam Button değil. Bunu her zaman söyleyeceğim.

  3. Nasıl yakalayacaksınız Redbull u. Bu sene çok yakaladınız ya..

  4. "Gerçekten çok yaratıcı çalışanlarımız var. Fabrikada dolaşıp risk almamalarını söylersem, benden daha zeki ve yaratıcı olan insanları boğmuş olurum."

    Özgüveni bu kadar büyük olan bir adamın kendi çağı/devri elbet gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir