Resmi: Raikkonen, Lotus Renault İle Formula 1'e Döndü

yazar:

kategori:

Daha önce Williams ile adı sıkça geçen Fin pilot, gelecek sene Lotus olarak ismini değiştirecek olan takımla Formula 1 gridinde yerini alacak. Bu şekilde 2012’de 6 dünya şampiyonunu aynı yarış içinde izleme fırsatı bulacağız.

Raikkonen, Lotus Renault GP ile 2 senelik anlaşma imzaladı.

Raikkonen: “İki yıllık bir aranın ardından Formula 1’e geri dönmekten memnunum. Bana bu fırsatı sunan Lotus Renault GP’ye minnettarım. Dünya Ralli Şampiyonası’nda geçirdiğim zaman, bir pilot olarak kariyerim için yararlı bir dönemdi. Ama F1’e olan açlığımın son zamanlarda çok yoğun hale geldiğini reddedemem. Lotus Renault GP ile geri dönmeyi seçmek kolay oldu; çünkü takımın arzuları beni etkiledi. Şimdi, takımı gridin ön taraflarına götürmede önemli bir rol oynamayı dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. Bundan sonra bütün Yarışarı Kimi İçin Takip Edicem Kimi F1 Aracıyla degil isterseniz at arabasıyla kamyonla tekneyle yarışşın gene kimiciyiz

  2. Koyduk dolaba kola dondurma…

    :))))))))))))))))))))))))))))

  3.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    Hadi bakalım hayırlı olsun nasıl olsa Massa da pistlerde bu işe en çok o sevinecek..)))

    bakalım lotus takımında kaç tane motor yakacak beraberce sayalım.

  4. güzel

  5. paylaşım için teşekkürler 🙂

  6. 2 yıl aradan sonra ben de döndüm…Hayırlı olsun…

  7. tum f1 camiasına hayırlı olur inşallah.

  8. Yorumlardan anlaşılan şu ki yarışsın yada yarışmasın F1 de en popüler pilot "KİMİ"

  9. Wrc'yi bir dönem takip etmiş biriyim.Söylediklerin doğru.Ben zaten o kısmına bir şey demiyorum.Wrc ile Formula 1 apayrı kulvar.ikisi arasında bağdaşlaştırma yapılmasının yanlıs oldugunu söyledim.Ayrıca diğer arkadasada söyleyebilecegim tek sey var kendin nasıl eleştirme üslubu kullandıysan bende sana aynı üslubu kullandım.İnsanların f1 hakkındaki bilgilerini bilmeden cahillikle suclamaya kalkmazsın bundan sonra umarım.He aynen böyle devam ederim ben dersende bu şekilde yaklaşımla karşılaşırsın..

  10. Alican Akpak avatarı

    Arkadaşım, Kimi'nin direksiyonu fırlatmasını söylemişsin şöyle bir şey sunayım..

    Senin Pilotun 2010 Abu dhabi'de sıradan bir çaylak pilotu geçemedi,şampiyon olamadı..Sonra yarış sonrası El kol hareketi yaptı…Ona laf yok mu pardon da ? Ferrari takımı: haydi Alonso bize tüm yeteneklerini göster ! dediler.Ancak Alonso ne yaptı ? sürekli pist dışına çıktı yapmadığı şaklabalık kalmadı 1 tur bile geçemedi.Petrov ise bir kere hata yapmadı,Pist dışına çıkmadı.Ardından alonso yediremedi el kol hareketi yaptı.Şimdi bu mu süper karakterli insan ? bu mu süper pilot ? E heralde son turda Alonso 1 Vet 2 olsa,Son tur Alonso'nun durduk yere süspansiyonu kırılsa hatta bu şekilde şampiyonluğu kaçsa heralde Ertesi Sabah otel odasında Onu ölü bulmuş olurduk :))

    Saygılar..

  11. süt kardeşim abdullah 😀

    süt kardeşler gibi oldu 🙂 sitenin şabanı kim 😀

  12. Alican Akpak avatarı

    Samet arkadaşıma söylüyorum.Wrc en ciddi serilerden biridir ve otomobil yarışlarının en hasıdır.Lastiğiniz patladığında pite gelmezsiniz kendiniz değiştirirsiniz :)) en ufak bir hatada bedelini 10 katı ile ödersiniz,şarampolden yuvarlanma riskiniz vardır.Ve WRC motorsporları yarışlarının bence Moto GP den sonra en zorlu yarışıdır… saygılar…

    Bu arada ekleyeyim.. Kimi 2009 yılında KERS'i kullandı. ve bu onun için avantaj.Fisi 2009 da Ferrari'ye geldiğinde arkadan kaymadan şikayet etmişti Kers yüzünden frenlemede.Çünkü force india'da o sene KERS yoktu.Bu Kimi için iyi olacaktır.Öte yandan Serhan Acar'ın bir sözünü hatırlatmak isterim :

    -Eğer Kimi Raikkonen Aracın kazanacağı hissine sahip olursa geçemeyeceği pilot yoktur..:)

    Saygılar..

  13. Ne alaka ? Kel alaka.
    Önce usturuplu yazmayı öğren. Sonra eleştirmeye kalk.
    Uslubun bozuk olduğu için daha usturuplu bir yazıya verebileceğim cevabı senin yazından esirgiyorum.

  14. Turkishgp'M avatarı

    oh be sonunda hayırlı uğurlu olsun 😉 Senden beklentilerim var kimi 😀

  15. hep buradayım buna emin olabilirsiniz ancak sadece kendime vazife olan şeyleri yapıyor ve çıkıyorum. fazla yorum yapmıyorum çünkü taşlanıyorum 🙂 eskiden belki üstat sıfatını bu konuda kendime yakıştırabilirdim ancak artık o ünvan bana yakışmaz. direkt Abdullah diyebilirsiniz 🙂

  16. Abdullah üstadım seni uzun zamandır fazla görmüyor muyduk yoksa ben mi fazla yazmadığım için sizi görmedim 🙂

  17. verdiğin bilgiden dolayı teşekkür ederim

  18. tabiki hayır. seneye herkes daha geleneksel olan egzozu kullanacaklar. arka ve üstten çıkışlı

  19. berak ettim 2012 de önden çıkışlı eksozmu kullanacaklar

  20. bence schumi hepsini döver :))))

  21. hehehe evet hemen bi anket yapılabilr bunun için 🙂 '' raikonen mi döver 🙂 alonsomu '' hehehe

  22. yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, sezon daha yeni bitti ama sanki yarın kimi yi yarışta izlicekmişim gibi mutluyum, ah şu sezon hemen başlasa da otomobili onarmaya başlasak,,, malum illaki bi sendelenme yaşıyacagız lotusla :))) olsun , at arabasıylada olsa seninleyim '' kimi raikkonen '' ojgeldin beaaa…… :)) ilk yarıştan itibaren alonsocuların kötüleme yazılarını görür gibiyim :)) olsun onlarada saygı…..

  23. bir kere paylaştım, sen üzülme diye 😉

  24. Dün Lotus un twet takipçileri dikkatimi çekmişti 30.000 civarı olması gerkiyordu yanlış görmediysem bugün 50.000 i geçmiş

  25. sen söyleyince yazdım ve burada yayınladım. sanırım okumadın.

    Kafamız bu işe çok bozuluyor…
    İsteksizmisin kimi ne oluyor…
    Miyadın zaman geçtikçe doluyor…
    İnan sensizlik zor oluyor…

    Rakiplerin sensiz oldukça rahat…
    Alonso ile ferrari çok bayat…
    İyi olurdu seninle formula…
    Kabul et bir an evvel koyul yola…
    Koyduk dolaba kola dondurma…
    Olmaz deyip ümitlerimizi soldurma…
    Ne olur gel usandırma bekliyoruz…
    En büyüksün kimi seni çok seviyoruz…
    Ne olur bekletme kimi inan üzülüyoruz…

    bunu yazmıştım sen isteyince…kimi de duymuş galiba sesimizi…sağolsun kırmamış bizi…:)

  26. ozaman fb eklentisi olmadıgı için 0'dır o emin olabilirsiniz 🙂

  27. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ahahah olamaz böyle birşey 😀 4 sayfa yorum yapılmış ama paylaşım yok. üzdüler beni 🙁

  28. Kimi f1 de yarıştığı sürece bütün pilotlar ondan çekinir,çünkü o altındaki araç dayanıklı olduğu sürece ondan daha hızlı kimse kullanamaz aracı yeterki önlerdeki araçlara yakın kekabet edecek dayanıklıkta olsun gerisini o halleder,gridin önlerindekiler yusuf yusuf etmeye başlamalılar bence….

  29. hilalkimppa avatarı

    sen Formula 1 e döndün ben de Trf1 e döndüm hoşgeldikkkkkk :))))
    Birlikte çok iyi şeyler yapacağız yine..

  30. akrostiş yazacaktın hani? Bu gazla yazarsın artıkın 😉

  31. abi, özdemir asaf sönük kaldı yanında 🙂
    adamsın 🙂

  32. ne alaka.Kimi yarışlara katılmıs olabilir fakat F1 cok farklı.He desenki yaş farkı var kıyaslamak onun için pek dogru olmaz ona katılırım ama sen başka seylerden bahsetmişsin.Laf olsun torba dolsun diye yorum yapmıssın bana göre..

  33. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    facebookta 216 kez paylaşıldı vay canına! schumacher'in dönüş haberi bu kadar paylaşılmışmıydı hatırlamıyorum 😀

  34. En sonunda döndü Kimi 🙂 Belediyedeydim,internete girmemiştim.öğleden sonra bir mühendisi arkadaşın bilgisayarından bir girip bakayım dedim siteye ve haberi okuyunca gerçekten çok mutlu oldum özellikle Hakan arkadaşım için çok sevindim.O an onu aramak istedim ama ortam kalabalıktı arayamadım,2 saat kadar sonra o beni aradı ve onun adına sevindiğimi ve mutluluğunu paylaştığımı söyledim.:) Mclarende yarıştığı yıllarda ve sonrasında büyük hayranlık duyduğum bu adamın pistlere dönmesi umarım kendisi için hayırlı olur.2010 senesinde Rallynin Kadıköydeki özel etabında bol bol yanında dolandım Kiminin,gerçekten çok soğuk biri,o anda hissetiklerimi arkadaşlarımlada paylaştım.Kimiyi uzaktan sevmek en güzeli gibi 😀 ..Umarım bizim takımın pilotlarıyla çok fazla mücadele içinde olduğu anlara şahit olmayız bunu da belirteyim 🙂 Önümüzdeki sene yarışları izlemek için ortamı hazırladım Hakan,Fatih Küskü,Umut,Sinan Bozok,Sinan Ergin,Serdar Kaya,Özay,Onur ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşlarımla beraber bütün bir sezon her yarışı birlikte izlemek için şimdiden sabırsızlanıyorum …))

  35. Katılıyorum. Düz yolda giderken orası burası uçan McLaren vardı o dönemlerde. Tabi Kimi'de aracı zorlayan pilotlardan birisi, 2007'de yeterince sağlam bir araçla neler yaptığını gördük.

  36. adamim bir dondu su yorum sayisina bak :)) varmi baska bir pilot bu kadar seveni olan !!!! sen ve senin gibi 2 3 tane provakator ne yazsaniz bosa kurek cekersiniz bak su adamin sevenlerine 🙂 alonsonun bu kadar yorum alan bi haberini goster bakayim bana 🙂

  37. önce dişlerimiz döküldü ve ardından saçlarımız…
    ve ardından birer birer arkadaşlarımız…
    şu canım dünyanın orta yerinde…
    bir başına yapayalnız kırılmış kolumuz kanadımız…
    tatlı canımızdan usanmışız…

    gel kimi gel….
    gel de dirilt içimizdeki ölü düşleri….

  38. haha eyvallah 🙂

  39. efsane geri döndü! sevincimizi tarif etmek herkül kardeşimiz haricinde çok zor o yüzden çok bişey söylemeye gerek yok 🙂 umarım f1deki 2. kariyerinde başarılarına kaldığı yerden devam eder.

  40. vay arkadaş adamın varlığı da dert yokluğu da,mahalle karıları gibi çemkiriyor millet birbirine şaka yahu adı altında, sezon başlayınca 3cü dünya savaşı çıkacak burada kesin (:

  41. kuzenle,kaldığımız yerden geleneksel f1 günlerini başlatmanın tam sırası.kralsın be rai.sen olmadan f1 olmaz.seninle yeni bir renk,heyecan dalgası yayıldı etrafa.bu kış gününde baharı getirdi adeta gelişin

  42. kuzenle,kaldığımız yerden geleneksel f1 günlerini başlatmanın tam sırası.kralsın be rai.sen olmadan f1 olmaz.seninle yeni bir renk,heyecan dalgası yayıldı etrafa.bu kış gününde baharı getirdi adeta gelişin

  43. sen 2005 i iyi etud et bence 🙂 nasil izledin yarislari :)) 2 yada 3 yaris birinci giderken ariza ile yaris disi kaldi. kimi araca yenilmistir 2005 te.renault gibi biraz dayanikli olabilseydi o yil arac inaniyorum rahatlikla 10 yaris kazanirdi!! buna objektif bakan herkes hak verir!! 2005 kimi nin uctugu yildir. bir cok kiside o yil izledikten sonra taraftari olmustur kanisindayim. bence bisey soylerken akilli ve mantikli olarak konus birazcik rezil oldun gibime geliyor!!

  44. Sakin olun arkadaşlar nedir bu alıp veremediğiniz ya 🙂 gelecek sezonu bekleyin arkanıza yaslanın pilotunuzu izleyin çay demleyin 🙂 Alonso fanlarıııııııı sakin olun =) bazı Alonso fanları (onlar kendilerini biliyor) nedir bu sataşmalar pilotunuz Ferrari ile ilk senesinde şampiyon olamadı diye mi bunlar.

  45. aynen seneye 6 şampiyonun 5 takımıda iyi ve birbirine yakın araç yaparlarsa süper ve unutulmaz bir sezon izleriz

  46. fotoğraf makinesini burnuna kadar sokan kameramanı kaktırdığını herkes biliyor fakat bunun dışında söylediklerinin videolarını gösterde görelim… ezildiğinden kuyruk acın çıkmıyor adam kimseye laf atmıyor seninkinin ağlayıp sızlamadığı yer yok gelip hala burda show yapıyorsunuz ya yazık size

  47. TARAFSIZ OLDUĞUNU İDDAA EDENLER İÇİN BÜYÜK GÜN.

    ARTIK SAKLANMAK ZORUNDA DEĞİLLER.

    KORKMAK ZORUNDA DEĞİLLER.

    AMA SÖYLÜYORUZ.GERÇEĞİ BİLSİNLER.HAYALLERDEN OLUŞAN DÜNYALARI 2012 DE ÇÖKECEK.

    MAJALAR HAKLIYDI.BUNA BUZDAĞLARIDA ŞAHİTLİK EDECEK.

  48. tarafsız =)

    YAZIK.

  49. Ne guzel soylemissin, keske 2. pilot olarak Rai' yi alsaydi Ferrari de Alonso' nun balonunu nasil patlattigini hep beraber izleseydik. Tur takmak demisken, Redbull size tur takarken baya bir canin yanmis olmali ki daha olmayan birseyin hayali ile kendini avutuyorsun…

  50. Valla orasi dogru, bi ciksalar zombi gibi dagitirlar hepimizi 🙂

  51. shumi alonso lewis kimi button vettel. hey yarabbim secmece mubarek 😀 istediğini al 😀

  52. kimiyi seviyoruz çoğu alonso fanıda seviyor ama sorun bizlerde 😀 kimi alonso sevgisi bizi bi canavara dönusturuyor. bazen yanlısları goremıyoruz yok bizim pilot hata yapmaz o en iyisi :D…

  53. iidr kardeşim senden nbr burak bahsetti ewet görüşemedik ama buraktan doğru bana cok rahat ulaşa bilirsin msn facebook grsrs :d

  54. Schumaher'de yaşanan problem aynen olacak gibi…

  55. İşte bugün, formula 1 için çok güzel, bu haber f1'in bekası için çok iyi. Spa fatihi, 2007 şampiyonu, çıktığı her yarışa yüreğini koyan, şu f1 camiasında sevdiğim birkaç pilottan biri. Hayırlı uğurlu olsun, herkesin(o malum zevat hariç) gözü aydın.

  56. Hoşgeldin be Kimi 🙂 2012 için bir heyecan daha oluşturdun.

  57. Dostum biz zaten kimi den çok şey beklemiyoruz isterseniz dünyanın en iyi f1 pilotu olun araba kötüyse fazla birşey yapamazsın bkn red baron şumi elinin altındaki arabayla maksimumu yaptı ama bu yarışlarda kendini en fazla 5.yada 4. yaptı iş artık çoğunlukla arabada bitiyor…
    ha demişlerki tur yerken çok sevinecem tabiki sevinsinler haklarıdır varsın tur yesin çokta umurumuzda zaten tur yedikleri yarış çoktur geni gp nin çok birşey farketmez.Bunu diyen arkadaş ferrari RBR den tur yerken ne ruh halindeydi onu merak ediyorum(kendini bilmez alonso taraftarı için söylenmiştir ferrarici arkadaşlar lütfen alınmasın)
    ben iyi olmayan bir arabayla kimi ne yapacak merak ediyorum işte orda araçtan maksimumu çıkarmak önemli bunu ne petrov yaptı nede senna bakalım seneye herşey gebe)

  58. keçinin olmadığı yerde abdurrahman çelebi misali 😀

  59. Apocan, biliyorsun biz Schumicilerden yeraltındada bi bu kadar var 🙂

  60. havuzcu came back!

  61. Alonso nun olmadığı yerde 2008 in didişiklerine aslan mı diyorlar başka birşey demeleri gerekirken.

    tur takacaz tur.

    gazeteciler yer açın.kendinizi yerde bulursunuz.

    2008 in sanat eseri aracını duvarlara çakan bu cani…..o aracın boyası senden değerliydi değerli değerli!

  62. salla gitsin alemin derdi Kimi olmuş demekki zamanındaa… 😉

  63. selamlar. iyi aksamlar.

    resmi haber yazilana kadar pek bir seyler yazmak istememistim. nihayet bir seyler belli olmus.

    lrgp ile donmesi pek hosuma gitmedi acikcasi. williams ile donmesini daha fazla isterdim. sutil – kimi iyi olabilirdi. kimi + sponsporlu bir pilot iyi olmaz rekabet acisindan bence.

    ote yandan takima pek sempati duymadigimi soyleyebilirim. hani catherdam'in puan alacak kivama gelecegini bilsem gelecek sezon, onunla donmesin bile tercih edebilirdim acikcasi.

    her neyse hayirli ugurlu olsun.

    gelecek sezonun araclari icin hicbir sey bilmiyoruz. o yuzden ilk birkac yarisa kadar puan alir, tur yer, sampiyonluk kovalar, podyuma cikar, yaris kazanir, spa garanti vb. gibi argumanlari savunmak gereksiz diye dusunuyorum. ote yandan kimi'nin lgrp'ye gelmesi ona sempati duyacagim anlamina gelmiyor.

    mclaren'i kimi ile taniyip ozdeslestirdigimden, oldum olasi sempati duyarim ama taraftari degilimdir, ferrari'ye kimi'ye bir sampiyonluk verdigi icin saygi duyarim ki ferrari ve taraftarlarinin de mantiken kimi'ye saygi duymasi gerekir.

    2 yillik bir anlasma bir yandan iyi bir yandan kotu. lrgp'ye guvenemiyorum. yonetim, politikasi geregi vb. bu yonuyle kotu. ancak bir yil oyalanir, sonra "buyuk" takimlara gecer vb. teorileri curumus oluyor ki bu da daha az dedikodu ve daha az belirsizlik anlamina geliyor ki bana gore bu daha iyi.

    gelecek sezon pilotlar acisindan da rekabet yuksek olacaktir. umarim araclarin rekabet duzeyi de birbirine yakin olur.

    mercedes'in cita yukseltmesi, red bull'un oyle ucarak kopamamasi, ferrari'nin ve massa'nin kendine ceki duzen vermesi, catherdam'in puan alacak seviyeye gelmes, mclaren'in oz evladi lewis'in helal sut emmis bir kiz bulup ask acisindan kurtulmasi temennilerim arasinda.

    tv yayinlari konusunda pek kafaniz takilmasin. f1'i bir sekilde bir kanal alacaktir. 2008'den 2009'a geceren de bu sekilde bir belirsizlik olmustu. turkiye gp gelecek yil yok ve bir daha da yapilacagini sanmiyorum ancak bu tv'de yayinlanmayacagi anlamna gelmesin. bu arada ntv "futbol" dan cok eurosport'ta yayinlanmasindan yanayim f1'in.

    saygilar.

  64. Jenson kötü bir pilot değil, sadece yorumu biraz aceleyle yazdığım için cümleler birbirine girmiş. Sadece KOMPLE PİLOT olmadığını söyledim, ama lastik koruyuşu ve sabrını seviyorum. Ama izlemesi zevkli değil.

  65. Çok lezzetli perhiz ve lahana turşuları olduğunu söyleyebilirim. TAKIMIM önce Fernando'ya (ve Felipe'ye) yarış kazanabilecek bir araç vermiş olsaydı evet ben yarış kazanmasını bekleyebilirdim. Çocuk gözü ile bakmayın bu işlere. Fernando sürüyor, parasını alıyor evine gidiyor. Ferrari, sürücülerinin kazandığı parayla reklam gelirlerinden para alıyor, ün yapıyor, efsane oluyor, araba satıyor. Belki bu seneki Lotus ile yapamayabilir ona katılıyorum ki yapamaz da. İyi bir araç yapamayacaklarını nerden biliyorsun ? Gönülden tuttuğunu (yorumlarından anladım) söylediğin Fernando 2 şampiyonluğunu o takımla almadı mı ?

    Ve ikinci kez söylüyorum, intikam kelimesi biraz ağır kaçmış. Özür dilerim. Ama kastetmeye çalıştığım şeyi anlamışsınız, görünüşe bakılırsa.:)

  66. Belki de onu geçmek başarı sayılmadığı için bir intikam olabilir, bu daha çok yaralamaz mı zaten ? Ki hali hazırda yaralıyor da.. 🙂

  67. Ben yazdığım yorumda belirtmiştim, Fernando Renault'dayken Fernando'yu tuttum, Renault'yu değil. Fernando McLaren'dayken Fernando'yu tuttum, takımı değil. Ferrari'deyken de sadece Fernando'yu destekliyorum. İntikam biraz sert bir kelime olmuş olabilir kabul ediyorum, ama sen biraz empati yaparsan durumu anlarsın. Çalıştığını varsayıyorum çalışmasan bile (ki ben çalışmıyorum) televizyonda, filmde izlediklerimizden yola çıkıyorum. Bir anlaşma yaptın diyelim. Yüklü miktar para yatırdın, bütün geleceğin buna bağlı. Zaten bu iş olduktan sonra da inzivaya çekilmeyi planlıyorsun. Belki bu iş için borca girdin, maddi boyutunu saymasak bile zevk aldığın işi yapıyorsun. Kendini F1 pilotu olarak hayal et. Sen de Fernando taraftarısın. Fernando'ya Ferrari böyle birşey yapsa neler hissedip neler düşüneceğini gözden geçir. RAI taraftarı onun adına bu kadar öfkeliyken, kendisinin neler düşündüğünü tahmin bile edemiyorum. Olur da bir gün başımıza gelir diye, güven olmaz nasıl olsa.

  68. Bu yazdığına alonso bile aptallık derdi.

  69. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Kimi dönmüş, massa için iyi haber bu 🙂

  70. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tahir neden yazdın bunları, gerçekler acıtırrrr, hemde çokkkkk, çok kötüsün yaaaaaa :)))

  71. kurtların olmadığı yerde köpekler kendini aslan zannedermiş. sponsoru sayesinde ferrariye gelebilen iki yılda ferrariyi mahveden pilotuna karşın yarıştığı ilk iki yıl takımına iki markalar birde pilotlar şampiyonluğu kazandırmış kimi yi nasıl daha basit bir pilot görüyorsun behey şaşkın…

  72. fatihim çok teşekkür ederim. formula 1 i yarış yarış tur tur ezbere bilen kardeşim. herkese hayırlı olsun…:)

  73. Allah aşkına cahillik edip Kimi'nin durumu ile Schumacher'in durumunu kıyaslamayın.

    1. si Schumacher 3 sene ara verdi, kimi 2 sene.
    2. si Schumacher bu 3 senede hiçbir araba yarışına katılmadı( motor yarışı pek alakalı değil araba yarışıyla ) fakat Kimi Raikkonen sürekli yarışlara katıldı.

    Schumacher'in baş etmesi gereken daha fazla sorunu vardı. Kimi sadece DRS ve Pirelli lastiklerine alışacak. Onlar da çok zor olan şey değil.

    İkisi de çok büyük pilot. Umarım Renault iyi bir araç tahsis edebilir.

  74. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    iyi hadi bakalım, senin adına çok sevindim, sende artık söz ver alonsoyla uğraşmayacağına, bak işte adamınız döndü sizleri artık kimi haberlerinde daha fazla görmek istiyoruz..

  75. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hakan abi gözün aydın,senin için bu yazıyı yazmaya değer.F1,senin için yeniden anlam kazanacak,tabii diğer kimisever arkadaşların da gözü aydın, umduğunuz başarıların gerçekleşmesini temenni ederim,tabii bizim çocuklara fazla sorun çıkarmaması koşuluyla:D

  76. tur TAKMAK çok zevkli olacak sana.

    umarım takım bol bol coke cola,magnum ve cips almıştır senin için.

    sezon ortasında kovulacağına iddaya varmısın 2007 nin beslemeli fake wc si seni?

    senin gidi seni tükürdüğünü yalayan seni.

    keşke Ferrari seni 2.pilot olarak alsaydı geri.

  77. ilk sene bişi beklemeyin derim ben.2 sene aradan sonra gelip kafaya oynayamaz.ayrıca Renaultda öyle rekabetci bir arac verebileceginden süpheliyim.Schuminin ilk senesinden farksız bir sene olur Kimi için.

  78. bence bu sene adaptasyon olur seneye webberin yerine RBR e gecer…

  79. adamımsın:D

  80. Ya bırakın bunları arkadaşlar işin tadını çıkaralım,Kimici arkadaşlar provakatörleri dikkate almayın benim gibi yapın şu anda magnum+kola tüketiyorum keyfim yerinde sizlerden ricam alonso yada başka bir pilot hakkında kötü yorum yapmayın herkes kendi pilotuna baksın yapılan yorumlarda kırıcı yada küçük düşürücü olmasın kincide olmayalım bazıları gibi 2012 yılının keyfine hazırlanalım 6 tane şampiyon pilot harika bir sezon bizi bekleyecek.

  81. teşekkür ederim adı gibi insan Onur kardeşim…:)

  82. şu an eyüp üsküdar şehir hatlarının küçük ama şirin vapurunda topkapı sarayını temaşa edip adamım kiminin mutlu haberine yapılan yorumları okuyorum. açıkçası alonso fanları dahil hissiyatım odur ki kimi raikkonen sevilen bir pilot. bence f1 büyük bir değeri tekrar kazanmıştır. tüm dünyaya hayırlı olsun.
    umarım kimi öndekilerden az biraz yavaş bu araçla sıradışı işleri yaparak şahsımın ve tüm kimiseverlerin gönlünü fetheder…

    kadın dediğin istanbul gibi olmalı…
    fethi zor fatihi tek…
    pilot dediğin kimi gibi olmalı…
    seveni çok yakışıklılığı tek…

  83. bugün bir kere daha anladımki alonso taraftarları ve raikkonen taraftarları Türkiye'de en öndeler. schumacher taraftarları bile artık onlarınki kadar değil. valla helal olsun bu sevgiye

  84. Pilotların kimi iyidir,
    Kimi de vasat.
    Kimi de Raikkonen.

    —HERKÜL—

  85. kına yakarsın…

  86. Hayırlı olsun.

    Özellikle Hakan ağabeyim adına çok sevindim.

    Hafızam yanıltmıyorsa 98'den beri izlediğim kadarıyla araç faktörü olmadan yarış kazanabilen başka sürücü hatırlamıyorum.

    Seneye Mercedes (Schumacher)'den ve Ferrari (Alonso)'den çok iyi araçlar ve performanslar bekliyorum. Red Bull (Vettel) zaten yakalanması gereken isim. Bu 'çakma' Lotus (Kimi) ve bizimkiler (Lewis-Button) de rekabet gücü yüksek olan araç yapabilirse… 6 şampiyon… Allah ömür verirse bir tarihe tanıklık edeceğiz.

    Sanırım seneye televizyon başında kafayı sıyıracağız 🙂 Bir de bu sayfaların halini düşünün… Offf…

    Tekrar hayırlı olsun.

  87. dostum bende alonso taraftarıyım ve sölediklerine sonuna kadar katılıyorum..

  88. Beyin Bedava Erdal Abi

  89. Ulaş ne haber kardeşim.Seninle İstanbulda karşılaştık ama tanışamadık.Ben Burakla birlikte izledim..Bir ara seni gördük sonra yarışın heyecanından unuttum seni.İnşallah seneye dedik.BAy e olmaz dedi.Seni pek buralarda göremiyorum.Daha çok yaz da okuyalım ama dişe diş yazmadan :):)

  90. Sana kalsa zaten alonso hiç yarıs kazanmadı hep birileri sorun yaşadı o şampiyon oldu geçiceksin onları kardeşim alonso da şanssızlıklar yaşadı ve şampiyonluklar kaybettı ben sana derim 2007de 1.pilot yapılsa2010da taktik hatası olmasa 4 kez şampiyondu.Allah tan sen f1 hakemı yada yorumcusu degılsın ne dedıgının hıcbır onemı yok Alonso sen ıstesende ıstemesen de çifte şampiyon.
    aklınızda bazı yarıslar kalmıs yok aracı koptu deyıp duruyorsunuz kopmasaydı
    bunun sorumlusu dayanıksız araç yapmaları alonsonun aracı saglamsa o ne yapsın
    f1 takım ısı araban sadece hızlı olmayacan hızlı ve dayanıklı olacak
    şans veya degıl dunyanın her yerınde şansa ihtiyacın var alonso haketmıs onun kaderıymıs o olmus
    2005te 7 yarıs kazanıp sampıon olan bırıne yok ballı yok aracı koptu demek sadece saçmalıktır.

  91. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    :-)canim anladik espiri oldugunu.bizler fb gs gibi olduk.ezeli rakip ebedi dost olmaliyiz tatli tatli arkafaslar.elbette atisma kizdirma olacak ama iki taraf icinde bel alti vurus olmasin:-))

  92. crocodil007 avatarı

    vay anasını diyorum.sonunda anlaştı,raikonen'in pilotajını ve ciddi duruşunu severim.kesinlikle çok hızlı süper bir pilot.biraz basınla ve çalıştığı ortamdaki insanlarla diyaloğu zayıf,paylaşımı az seven bir yapısı var.buda onun ayrı bir özelliği.

  93. Tahir'im yeter artık koçum.Sana yakıştıramıyorum .Bırak şunlarla uğraşmayı.Onlar yaptı diye bizler de yapmak zorunda değiliz.Her koyun kendi bacağından asılır.Bizler yarış izlemek ve takımımızı desteklemek için bu spora gönül verdik.Yoksa üçbeş kendini bilmezin arkasından gitmek onlara uymak kime ne kazandırır ki?
    Not:Telefonun neden kapalı??

  94. espiri yaptık merak etme… ben şahsen okadar kuculmem alonso ıcın yada kimi için bi insanı isteyerek kırmam

  95. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Herkes istedigi haberin altina yorum yapabilir.alonsocu kimkye kimici alonso haberine.burasi kimsenin tapulu mali degil.hakaret kufur asagilama olmadigi muddetce tatli tatli atismadikca zevki cikmaz bu isin ama birini dedigi gibi kana kan olmamis

  96. Çifte şampiyonuz diyorsunuz da Alonso için . Rai 2003 o hurdayla şampiyonluk kovaladı, yarış durdurulmasııyla Fisi 1. bitirdi 1puanla şampiyonluk gitti. 2005 kopan parçalar sayesinde Alonso şampiyon oldu bakın 2005 kadar çifte şampiyon olmuştu zaten . neden olmuştu diyorun çünkü yaşananlar kendi suçu değil .2007 zaten şampiyon. yani sizin bukadar çifte şampiyon diye övdüğünüz pilot 2005 te Rai'nin 2006 da Shumi 'nin dayanııksızlığıyla şampiyondur. 2005 Rai nin 2006 shumi nin hakkııydı Alonsoyu sevebilirsiniz ama buda gerçek. Alonso kadar şanslı pilot yok yaşanan saçma dayanıksızlıklar olmasa bu adam belki şampiyonluk göremeyecekti. şimdi kabaca f1 den anlamayan birini getir kabaca bi hesap çıkar Shumi 8 Rai 3 Alonso 0 görülür. ama işte komik olan tarafı kağııt üzerinde o şekilde değil aynıı sizin kağıt üzerinde bir çaylağğa geçildiğğinizi kabul etmemeniz gibi. hıı birde Honda ile 2008 de yarışşmasıı için teklif gelmişşti gitseydi şimdi şu konuşşulacaktı Hondaya gitti nasıl geliştirdi aracı şampiyon oldu 🙂

  97. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    F1 tarhinde 6 şampiyonlu bir grid olmadı sanıyorum. Böyle bir grid varken ülkemizde yayınlanmaması ancak skandal olur.

  98. akıllı ol bak akıllı ol sen oyuncak formula1 aracıyla kumda oynuyorken ben nurburgringde yarış izliyordum bişey yazacaksan akıllıca yaz 2006 da Mclarenden 2009da Ferrariden gitmiştir senin adamdan her zaman 5 adım öndedir komedi yapıcaksın git film festivaline orda anlat derdini ha adam gibi yazıp adil konuşucaksan herkes seni dinler…

  99. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massathebest pilotlar arasında mücadele olacağını zannetmem.Ama bizlerin arasında sıkı mücadele olacak.2010 yılının ilk yarışından beri Alonsoya söyledikleri cümleleri tek tek okuyacaklar.Etme bulma dünyasında hesap zamanı gelmiştir.Santander yorumlarının , kıl tüy ağda yorumlarının ve daha nicelerinin hesabı görülecektir.

  100. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    At gözlüklü insanlara laf anlatılmıyor boşver.

  101. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    uğur aras efendi beni anlayabilmen için kimi fanlarının Alonso haberlerindeki yorumlarını okuyacaksın.Yeni yetmeleri ve yeni nikleri okuyacaksın.Sen dahi pilotun ismini yazarken kin kusmaktasın.Dinime söven müslüman olsa bari….Bu adamlar Alonsodan ne istiyor diye soracaksın.Kılıyla tüyüyle neden ilgileniyorlar diye soracaksın.İşte o zaman benim ne yaptığımı anlama şansın olabilir.2005 deki mağlubiyetten mi yoksa 2009 sonundaki şutlanmadan mı ben bile çözemedim belki sen onların ızdırabını anlayabilirsin.Kiminin 10 yıllık kariyerindeki birkaç kaza videosu bişey ifade etmez. bana sökmez.Montoyanın videolarını da koysaydın bari..Her pilot şansszılık ve kaza yaşıyor.Sen bu videoları Alonso ile ilişkilendirme.2005 nurburgring hariç hepsi komedi.Hele şu verdiğin ilk video çizgi film gibi.:).Pilotunuzu ilahlaştırmışsınız.Verdiğin videoda aracın direksiyonunu küfreder gibi fırlatması bile karekter ölçmeye yeter.Geçtiği pilota orta parmağını gösterdiği video yokmuydu?İmza isteyen kadının çocuğunu yere serdiği ya da gazeteceyi dövdüğü videoları da koysaydın daha matrak olurdu.
    Not: Bana bir daha yazma..

  102. hayırlı tur yemeler.

    cola?magnum?

    haram olsun.

  103. konuşmYIN lonso kime tur bindircek drken haklı seneye görcez ucuşa gececek ferrari
    ,

  104. Tank? Kimi`nin Mclaren`de yasadiklari tamamen aracin dayaniksizligindan di, Mercedes`in Kimi`den kac kere ozur diledigini unutmayin, Ve Kimi`nin Ferrari`de kac kez motoru patladi? 3 sezonda 1 kere, oda Massa`yi Macaristan`da son 3 turda yolda birakan motorla ayni hatali motor, bahanelerinizi kendinize anlatip kendinizi inandirin, baskalarini inandiramazsiniz..

  105. çok doğru konuşmuşsun uğur kardeşim ama bazıları bunları anlayacak kadar zeki değil. saldırmaya devam edecekler önceden raikkonen'di sonra hem raikkonen hem hamilton oldu sonra sadece hamilton oldu şimdi yine hamilton ve raikkonen olacak dertleri.

  106. schumacher_brothers avatarı
    schumacher_brothers

    iste bu iste bu

  107. eğer yayın devam ederse sonuna kadar desteklerim kimiyi kimi yokkende 2 yıldır 1 yarışı bile kacırmadım kimi varken hem yarış izlemiş hemde kazanmasını istediğim bir pilot olmuş olacak.

  108. vaay, raikkonencan de döndü pistlere, acayip keyifli bir sezon bizi bekliyor. sevindim dönüşüne. eğer ferrari'deki gibi değil de, mclaren'deki gibi agresif sürüşler yaparsa, hamilton ile birlikte keyifli yarışlar izleyeceğiz demektir.

    yine ezeli rekabet geri döndü,
    pistte alonso vs raikkonen,
    bizim sitede alonso fans vs raikkonen fans.

    hangi mücadele daha çetin geçecek acaba, pilotlarınki mi, fanlarınki mi =)

  109. seneye kimi tur yerken görmek çok hosuma gitcek 😀

  110. kimi iyi bir pilot olduguna hiç lafım yok korkusuz cok hızlı bi adam ayrıca buz gibi :D. ama aynı şeyleri bazu fanları için sölemiyeceğim keske biraz susmayı ondan öğrenseydiniz gidin sizde dondurma yalayın 😀

  111. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Imza:-)

  112. Şimdi adam gibi cıkıpta doğru konusun bazı kımı fanları her alonso haberinin altına hurraaaa saldırarak yorum yaptınız .( bazı kimi fanları ) şimdi bizler yorum yapınca ne oldu he kimi ancak piste dondurma yemeye gelmiştir lotusla orta sırada mucadele eder seneyede spada işte belki bi podyum

  113. renault; kimi için TANK üretebilecekmi?

  114. f1 için yayın anlaşması türkiyede genelde sezon açılmadan önce yapılır ve açıklanır serhan acarın da böyle söylemleri vardır yarıştan bir hafta önce onun çağırıp işe aldıkları bile olmuş:) (yanılmıyorsan cnn de olmuştu)
    bence yayınlanır gönlüm ntv den yana:)

  115. Siyaset demeyiz de, F1 i sonucta ulkeye getiren yine bu hukumetti, F1 devam edecekti aslinda bir sekilde ama Bernie kaba dayilik yapinca isler karisti, bizim basbakanin her resti gorme gibi bir huyu var, ondan kaybettik bence 🙂 Bernie oluruna gitseydi 20 milyon ve full seyirci anlasmasini yapacakti, dingil iste naparsin 🙂

  116. ELİNE SAĞLIK ben bir kimi fanıym bunu baştan söyliyeyim 🙂
    dediklerine katılıyorum ve alonso nun hakkında eksik bi şey yazmışsın onun eklemek isterim
    geçen yıl son yarışta petrov a yaptığı harekette onun kişiliğini yansıtıyor …

  117. Nebuchadnezzar Nickli FALONSO fanını hiç mi hiç anlamamışımdır bugune kadar Nasıl bir Kuyruk acısıdır bu… çok emek harcayarak bir yazı yazacağım site yönetiminden özür dilerim şimdiden. FALONSO. Raikkonenin Yaşadığı Dayanıklılık Problemlerini Nerde Yaşamıştır? Şanssızlığı Nerde Yaşamıştır Bana Bunun Cevabını verebilirmisin? bana şu yarışta 1.gidiyordu süspansiyon kırıldı krank mili kırıldı arka kanat koptu motoru iflas etti diyebilirsin? videolarla ispat edicem herşeyi… http://www.youtube.com/watch?v=k004OaKYQzY&feature=related : daha henüz yarışın startı
    http://www.youtube.com/watch?v=VwB8XybW558 : schumi 1 kimi 2 kanat uçuyor pilotaj hatası nerde?
    http://www.youtube.com/watch?v=UnCrEpLV5e4&feature=related : son tur 1 kimi 2 alonso süspansiyon kırılıyor pilotaj hatası nerde?
    http://www.youtube.com/watch?v=AzQAgXS63Uk&feature=related : kamikaze tırmanışta ve suçlu olan kimi mi? pilotaj hatası nerde?
    http://www.youtube.com/watch?v=q9EXGcTYf28 : arka tekerlek patlıyor kontrolara bak pilotaj hatası nerde?
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Kb5zhYPVubE : fren diskleri yandı pilotaj hatası nerde? antrenman turlarında ve sıralama seanslarında dahil başına gelmedik kalmayan Kimi Raikkonen Formula 1 'e karşı odağını nasıl yitirmez… Ferrari zamanıyla ilgili başına gelenleri koymadım 2007de şampiyon olduğu için birşey demek istemiyorum fakat f2007nin deposunda çıkan beyaz tozu hiç kimse unutmadı ferrarinin çalınan belgelerini Mclarenin çaldığını parmağını emen çocuk bile biliyor. İlahi adalet Kimi 2007de Şampiyon oldu. canada 2008 fransa 2008 valencia 2008 spa 2008 de yaşadığı olaylar hangi formula 1 pilotunu etkilemez? Kimi Raikkonenin hızından şüphe etmenin alemi var mı? adamı heryerde yerin dibine sokup çekiyorsunuz bu adam ne yaptı size ? Senin Tuttuğun pilota bakıyorum şimdi Fernando Alonso ; 2005 2006 Formula 1 Dünya Şampiyonu: Renault Döneminden Konuşmanın alemi yok ama demeden yapamıcam onun yüzünden button takımdan gitti fisico trulli gibi yetenekli adamlar 2.pilot statüsüne düştü neden Flavio BABA sayesinde… şimdi Mclaren'e geliyorum daha ilk yılını geçiren yetenekli bir çaylağa karşı mücadele etmek zoruna gitti niye çünkü daha önceki takımında team mateleri 2.pilot statüsündeydi eeee Burası Mclaren ne kadar sevmesemde haklarını vermem lazım Pilotlarını Serbest Yarıştırıyorlar velhasıl kelam senin usta şampiyon çaylakla aynı puanla sezonu bitirdi… baktı ki işler kötüye gidiyor koştu flavio babasının yanına hayalim dediği takımı terk etti… ilk başlarda onun haklı olabilceği yönünde düşüncelerim vardı fakat singapur 2008 gpde flavio gene yaptı babalığını nelson 2.pilot gömdü duvara arabayı hiç olmayan yerden gitti 1. oldu bilek hakkı nerde? daha önceki yarışlarda 2005 kiminin dayanıksızlığı 2006dada schuminin dayanıksızlığı sayesinde şampiyon oldu Karakteri Belliki Zayıf ağlamak sızlamak hoşuna gidiyor ama ben Kendi pilotumdan daha bir ağlama sızlama görmedim yaşadığı onca olaya rağmen… ferraride 2 yıl geçirdi ve şampiyon olamıyor olamayacakta çünkü adalet geçte olsa tecelli eder ha birde istiyorsan Kimi nin Alonso ya yaptığı Overtakeleride koyabilirim ama sen görsende inanmazsın ki… saygılarımla

  118. Nebuchadnezzar Nickli FALONSO fanını hiç mi hiç anlamamışımdır bugune kadar Nasıl bir Kuyruk acısıdır bu… çok emek harcayarak bir yazı yazacağım site yönetiminden özür dilerim şimdiden. FALONSO. Raikkonenin Yaşadığı Dayanıklılık Problemlerini Nerde Yaşamıştır? Şanssızlığı Nerde Yaşamıştır Bana Bunun Cevabını verebilirmisin? bana şu yarışta 1.gidiyordu süspansiyon kırıldı krank mili kırıldı arka kanat koptu motoru iflas etti diyebilirsin? videolarla ispat edicem herşeyi… http://www.youtube.com/watch?v=k004OaKYQzY&feature=related : daha henüz yarışın startı
    http://www.youtube.com/watch?v=VwB8XybW558 : schumi 1 kimi 2 kanat uçuyor pilotaj hatası nerde?
    http://www.youtube.com/watch?v=UnCrEpLV5e4&feature=related : son tur 1 kimi 2 alonso süspansiyon kırılıyor pilotaj hatası nerde?
    http://www.youtube.com/watch?v=AzQAgXS63Uk&feature=related : kamikaze tırmanışta ve suçlu olan kimi mi? pilotaj hatası nerde?
    http://www.youtube.com/watch?v=q9EXGcTYf28 : arka tekerlek patlıyor kontrolara bak pilotaj hatası nerde?
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Kb5zhYPVubE : fren diskleri yandı pilotaj hatası nerde? antrenman turlarında ve sıralama seanslarında dahil başına gelmedik kalmayan Kimi Raikkonen Formula 1 'e karşı odağını nasıl yitirmez… Ferrari zamanıyla ilgili başına gelenleri koymadım 2007de şampiyon olduğu için birşey demek istemiyorum fakat f2007nin deposunda çıkan beyaz tozu hiç kimse unutmadı ferrarinin çalınan belgelerini Mclarenin çaldığını parmağını emen çocuk bile biliyor. İlahi adalet Kimi 2007de Şampiyon oldu. canada 2008 fransa 2008 valencia 2008 spa 2008 de yaşadığı olaylar hangi formula 1 pilotunu etkilemez? Kimi Raikkonenin hızından şüphe etmenin alemi var mı? adamı heryerde yerin dibine sokup çekiyorsunuz bu adam ne yaptı size ? Senin Tuttuğun pilota bakıyorum şimdi Fernando Alonso ; 2005 2006 Formula 1 Dünya Şampiyonu: Renault Döneminden Konuşmanın alemi yok ama demeden yapamıcam onun yüzünden button takımdan gitti fisico trulli gibi yetenekli adamlar 2.pilot statüsüne düştü neden Flavio BABA sayesinde… şimdi Mclaren'e geliyorum daha ilk yılını geçiren yetenekli bir çaylağa karşı mücadele etmek zoruna gitti niye çünkü daha önceki takımında team mateleri 2.pilot statüsündeydi eeee Burası Mclaren ne kadar sevmesemde haklarını vermem lazım Pilotlarını Serbest Yarıştırıyorlar velhasıl kelam senin usta şampiyon çaylakla aynı puanla sezonu bitirdi… baktı ki işler kötüye gidiyor koştu flavio babasının yanına hayalim dediği takımı terk etti… ilk başlarda onun haklı olabilceği yönünde düşüncelerim vardı fakat singapur 2008 gpde flavio gene yaptı babalığını nelson 2.pilot gömdü duvara arabayı hiç olmayan yerden gitti 1. oldu bilek hakkı nerde? daha önceki yarışlarda 2005 kiminin dayanıksızlığı 2006dada schuminin dayanıksızlığı sayesinde şampiyon oldu Karakteri Belliki Zayıf ağlamak sızlamak hoşuna gidiyor ama ben Kendi pilotumdan daha bir ağlama sızlama görmedim yaşadığı onca olaya rağmen… ferraride 2 yıl geçirdi ve şampiyon olamıyor olamayacakta çünkü adalet geçte olsa tecelli eder ha birde istiyorsan Kimi nin Alonso ya yaptığı Overtakeleride koyabilirim ama sen görsende inanmazsın ki… saygılarımla

  119. ntv'nin yayın yapmış olduğu yıllar başarılıydı insanların aklına ilk o geliyo muhtemelen. o yüzden ntv'de yayınlansın isteniyo.yarım saat reklam ise über bi abartı olmuş.o reklam kuşagı kanald'de türkiye gp'si sırasında olabilir yoksa f1 okadar reklam alamaz bu ülkede

  120. bence de en iyisi trt….ama önemli olan Serhan Acar ın devam etmesi…

  121. Yusuf  Hitay avatarı

    niye milletin diline pelesenk olmuş bu laf anlamıyorum. bir buçuk saatlik yarışın yarım saatini reklam ile geçirdiğimiz günler çok uzak değil, niye millet ntv alsın süper olur über olur gibi yorumlar yapıyor anlamış değilim. bugüne kadarki en iyi yayını trt yaptı, düşük ihtimal olsa da umarım trt'de kalır yayın. hayat reklamsız daha güzel.

  122. benim gölüm Romain GROSJEAN den yana

  123. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    İşte Formula 1 2012 sezonu şimdi iple çekilir. NTV de yayını alsın tam olur 🙂

  124. Şimdi siyaset yapıyorsun diyeceksiniz ama bu hükümet varken yakında F1 izlemek bile yasaklanabilir.

  125. Singapore GP

    Biraz da gülelim. Kimi'ye dikkat…

  126. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Fernando taraftarlarının ağır konuştuğu falan yok.Sadece geçmişte Alonsoya yapılan ithamların geri dönüşüne tanıklık ediyorsunuz.Alonsonun reno takımı ile alıp veremediği yoktur.Fanlarının da..Renonun Alonsonun gönlünde yeri başkadır.İlkleri yaşadığı takımdır.Mclarenden ayrılıp geldiğinde ise mclarende yarışlar kazanmaktansa Renoda 5.6 olmayı tercih ederim demişti.
    Kim hangi tarihte ne demiş diye başlarsak ortada bir tane adam kalmaz.

  127. rocco junior avatarı

    O belli olmaz hem Serhan Acar'ın yazısını okumalısın arkadaşlar paylaşmıştı.Bizim ülkede son ana kadar bu tür işler karara bağlanmaz.Ben f1in yayınlanacağına inanıyorum.Gerçi biz bu ülkede neler neler gördük dergimiz kalktı geldi tekrar kalktı,yarış iptal şimdi,yayın konusu sürekli böyle.İnşallah tekrar yayınlarız ve sende sevdiğin adamı izler desteklersin

  128. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşım avatarındaki resmi değiştir insanları yanlış düşüncelere yönlendirme.Ferrariden intikam isteyen bir kişi Alonso taraftarı olamaz.Olsa olsa gönderilen raikkonenin taraftarı olur.

  129. ne yalan söyleyeyim ben çok sevindim yarışlara heyecan katacağına inanıyorum…

  130. Massa'yı geçmek bugünlerde pek başarı sayılmıyor. Onun için intikam uzak ihtimal.

  131. Yusuf  Hitay avatarı

    pilotlarla ilgili görüşlerine katılıyorum.

  132. arkadaşlar raikkonenin dönmesi cok iyide benim tek tuttuğum pilot raikkonen zaten ama f1 in tv de yayınlanmayacağını bir kez daha hatırlatmak isterim size.

  133. Bismarc : Micheal Schumacher
    I.Petro : Kimi Raikkonen
    II.Alonso : Fernando Alonso
    II. Wilhelm : Sebastian Vettel
    King Arthur : Jenson Button
    I.Richard : Lewis Hamilton
    :))) biraz konu dışı ama hakediyorlar

  134. rocco junior avatarı

    Neden bizden intikam alıyor anlamıyorum?Şampiyon mu olacak,yarış mı kazanacak?Masayı geçsin diyorsun ama ben Lotusla bunu yapabileceğini sanmıyorum öyle ki ne kadar kötü sürse bile puan tablosunda 6.bitirdi.Seneye ilk 4ün değişmeyeceğine göre bunu yapması bana göre çok ufak bir ihtimal.Ayrıca anlamıyorum ne bu intikam duygusu yahu!Sen bir yandan kendi pilotun bizde zaferler kazansın diye bekleyeceksin,bir yandan bizden birinin intikam almasını bekleyeceksin.Bu ne perhiz ne lahana turşusu!

  135. Güzel bir yorum, Farkımız; McLaren Taraftarıyım Hakiden beri, Kimi fanıyım, ama GP2 den beri Hamiyi dikkatle ve hayranlıkla izliyorum. İdaalim Mclaren-Hami-Kimi; mükemmel olurdu. Parmak prensi, Button, Massa, Weber bana gore pitlerde olmaması gereken pilotlar, zevksiz ve rneksiz sürüşlerinden başka hiçbir şeyleri hatırlanmayacak F!de (bu d hatırlanacak bir şey degildir.)

  136. Senin gibi alonso taraftarına can kurban dostum:D klavyene sağlık

  137. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    aynen katılıyorum:ve eklıyorum:)

    herkes kendı kapısının onu bakıp supurse baskasının tertemız kapısına laf soyleyemez..her zaman soyluyorum kımı hıc bır zaman renoya ferrarıye yada mc larene kotu bır laf soylemeemıs elestırmemıstır…

    reno ıle olan durum sadece kendısınden habersız yapılan bır acıklamaya tepkıdır ve bunu kım olsa ypardı.bır takımla gızlılık ıcınde gorusursun ..anlasırsın anlasmassın ayrı ama senden habersız bunu acıklarsa sende tepkını koyarsın..bu kadar basıt.ıkı takımdan ayrılıp ayrıldıgı takımlara neler sneler soylen bır pılotun taraftarları bari sız yapmayın..

  138. gerçek pilot geri döndü 🙂 sevindim 🙂 Kovalainen adınada iyi haber partileri daha zevkli geçicek artık 🙂

  139. Geçmişe kalkıp sövemem ama Fernando tarftarları biraz ağır konuşuyor Raikkonen Renault a ne demiş ? Fernando Alonso iki kere dünya şampiyonu olduğu takım dan ayrılıp Mclarane geçtiğin de Mclaren in simülatörünü görüp Renault un simülatörünü oyun konsoluna benzeten kimdi ve aradan bir yıl geçtikten sonra geri gelip Renault da 2 yıl yarışan kimdi ? Hangi karekterden bahsediyorsunuz gerçekten de anlamıyorum.

  140. 2012 umarım, Ferrari, redbull, mclaren, mercedes ve lotusun denk mücadelesiyle başlar. Başlasın ki kimin kral olduğunu görelim.

  141. Bak sevindim şimdi. Gridin yüzde 25'i şampiyon 🙂

  142. Katılıyorum aynen.

  143. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Aslında çok aşırı zorlasalar oda dönebilir belkide kimin yerine gelecek ?

  144. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Mika Hakkinen'de olmuş olsaydı. Tüm Formula1 camiası kendinden geçerdi. Hayali bile güzel 😀

  145. dediklerinin neredeyse hepsine katiliyorum ve destekliyorum, ama Jenson icin dediklerin biraz agir olmus gibi. =) belki en sampiyonlar arasinda en yeteneklisi degil ama bence bu sene ki performansi onun ne kadar iyi olduguna kanit.

  146. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    her zaman tek pilot iyidir , ikisi arasında seçim yap 🙂

  147. Michael Schumacher
    Fernando Alonso
    Sebastian Vettel
    Lewis Hamilton
    Kimi Raikkonen
    Jenson Button

    Önümüzdeki sezonu izleyemezsem gözüm açık giderim.

  148. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacherin dönüşünden sonra aldığım en iyi haber. 🙂

  149. gördüğüm en kaliteli alonso taraftarısın seni tebrik ederim… bir raikkonen'ci olarak dediklerine katılıyorum… çok iyi konuşmuşsun

  150. gördüğüm en kaliteli alonso taraftarısın seni tebrik ederim… bir raikkonen'ci olarak dediklerine katılıyorum… çok iyi konuşmuşsun

  151. Bir F.Alonso taraftarı olarak gelmesine en çok sevinenlerden biri olduğumu söylemek istiyorum. Buraya yaptığım çoğu yorumda objektif olmaya çalıştım. Kimi, griddeki 6. şampiyon pilot olabilir ama, en yeteneklilerinden biridir. Onun dönmesi, bazı kendini KOMPLE PİLOT sanan rakiplerinin motivasyonunu alt-üst edecektir. Örneğin Jenson Button. Yarışın son bölümde yumuşak lastik takıp kendini hızlı tur kralı ilan eden Mark Webber'in o turları bir bir yalamasını sağlayacaktır. Fernando taraftarıyım, Ferrari taraftarı değilim. Kimi'nin Ferrariden intikam almasını gönülden istiyorum. Nasıl bir intikam dersek de, yarışlarda Felipe'yi geçebilir. Hatta geçecektir. Nasıl 2008-2009'da Fernando renault aracıyla (singapur'u saymıyorum) galibiyet kazanıp, yarışlarda 5-6-7 bitirmeyi becerebildiyse, şu an ki teknoloji ve Kimi'nin yeteneğini işin içine katarsak podyum bile alabilir. Kimi'nin gelişi, her ne kadar yetenekli bir pilot olsada şampiyonluklarının kaynağı rakip takımlarının güçsüzlüğü olan parmak prensinin havasını da söndürecektir. Biz dünya şampiyonlarının hepsini biliyoruz, ama sadece farklı ve yetenekli olanları hatırlıyoruz. Bir husus daha, bu yorumda neden hiç Lewis Hamilton'dan da bahsetmediğimi söylersem, onun Kimi ile bir alakası yoktur, konuyu saptırmamak istedim. Ama kendisinin çaylak sezonu ve 1 sene sonra gelen şampiyonluğu yeteneğinin göstergesidir.

    Yetenek demişken de, gridde 6 şampiyon bulunacak olmasına rağmen yeteneğine güvendiğim 4 pilot var, Alonso-Schumacher-Raikkonen-Hamilton(sıralama yoktur).

    Sanırım çok uzun konuştum ama yüreğimden geçen bunlardı. Umarım çok çok iyi bir sezon yaşarız, efsane yarışlar izleriz. Burada birbirimize sataşmak yerine düzgünce tartışabiliriz.

  152. Aşağıdaki arkadaş gayet güzel açıklamış ozaman Alonso nun ferraride olmaması gerekiyordu.Bende sevmiyorum bu tarz açıklamaları ama kendilerine göre profesyonellik oluyor bu

  153. Ömer_Massa avatarı

    bu habere nasıl sevindim anlatamam.koyu bir massa fanı olmama rağmen raikkonen'i hep sevmişimdir.dönmesi çok iyi oldu.bakalım gelecek yıl nasıl bir mücadelenin içinde olacak.Allah utandırmasın…

  154. Schumacher- avatarı

    Hayır.

    Vettel'in sürüşü bana heyecan zevk vermiyor
    iyi bir pilot ona lafım yok …

  155. bide vettel demek istedin sanırım : )

  156. nihayet ya! taraftarı değilim ama onu pistlerde tekrar görmek çok çok iyi olacak.heyecanla bekliyordum bu haberi 🙂

  157. Tolga Soydan avatarı

    ıceman döndü ::))

  158. Yine gelmiş Alonso fanları buraya 🙂 arkadaş ben hiç Alonso'yla ilgili negatif yorum yapmadım en son yorumumda anlaşması bitene kadar 2016'ya kadar takımda kalmalı dedim, 1,2 sene içinde girdiğim 2,3 Alonso konulu haberden birisiydi geçenlerde, onun haricinde beni ilgilendirmiyor çünkü adam, Raikkonen, Alonso fanlarını neden bu kadar ilgilendiriyor onu anlamıyorum ister magnum yer ister cola içer ister HRT'yle döner, bende Alonso'nun tavırlarını, yapmacık hareketlerini, açıklamalarını sevmiyorum ama söylemiyorum yada başlığa girip saldırmıyorum.

  159. Schumacher- avatarı

    Hocam Alonso-Hamilton nerede ?

    Ayrıca Vettel'in sürüşünden gerçekten zevk alıyormusunuz sizi heyecanlandırıyormu merak ediyorum bu forumda yorumlarını en çok beğendiğim saygı duyduğum kişilerden birisiniz…

  160. yoo ikiyüzlülük vs yaptığım yok. o zaman da alonso yanlış yaptı, alonso yapınca doğru, kimi yapınca yanlış demiyorum, tamam biz işin sadece eğlence kısmında onlar ise ticari kısmındalar ama bence etik değil.

  161. sana bi düdük yat, bi düdük kalk yaptırmak lazım kardeşim 🙂 sana o yaranır 🙂
    trollmüsün len sen 🙂

  162. ne ezik karakterli adamsın sen aşağılık ya şundaki komplekse bi bakın zamanında size iyi koyduğu çok iyi belli oluyor Iceman'in

  163. Schumacher- avatarı

    Bence harika bir haber dönmesini istiyordum ne kadar lider vasıflı pilot olursa heyecanın değeri okadar artıyor …
    Bouiler 2-3 gün sonra antlaşma var elimizde kanıt var diye demeç vermez umarım 😀

    Schumacer-Raikkonen-Alonso-Hamilton-Button

    Daha ne isterimki ?

  164. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hoş geldin sefa geldin de, artık ne Alonso eski Alonso, ne Hamilton dünkü çaylak, ne Button Honda kullanıyor, nede Vettel ToroRosso da. dolayısı ile şimdi görecez bakalım ne kadar pilot olduğunu.

    Açık konuşmayı severim, kimsi bu adamın soğuk tavırlarını sever, bende aksine hiç sevmiyorum.Kütük gibi bir pilot. Araç varsa yarışır bişeyler yapmay çalışır, yoksa yarış bitmeden padoğu terkedip gider. Yada biliyorsunuz işte abuk sabuk hareketlerini. Arkadaşın biri 2007-2008 e sayın diyor, e o zaman Massa bile şamp oluyordu. Neyini sayalım. Şimdiki RB o zaman olaydı da sizin ki de o araçla şamp olsaydı anlardım bu söylediğinizi.

    Gerçekten bu adam gönül verip, biz Alonso taraftarlarına dokunmayan bir sürü üye var burda. Onlar için sevindim gerçekten. Ama onların dışında konuya DİNİ bile alet edecek kadar da kusura bakmasınlar ucuz insanlar var. Seneye onlara söyleyecek çok şeyim olacak emin olsunlar.

  165. rocco junior avatarı

    Evet demişti ama ne gereği var o en yakışıklı en dürüst en king değil mi?o der ona hak verilmiş:)
    Şaka bir yana hayırlı olsun.Alan razı satan razı umarım tur yerken değil ciddi puanlar için savaşırken ve eskisi gibi güzel sollamalar yaparken görürüz onu.Bakalım 2 sene ayrılık neler kaybettirmiş,neler kazandırmış

  166. ah arkadaş ah mürayilik yapmasan olmaz… bende ferrarinin taraftarıyım FALONSO'nun ferrariye söylediği lafları buraya yazmam mı gerekiyor şimdi? profesyonellik diye bir olay var bunu sakın ama sakın unutma….

  167. Rai reno için kötü bişeylermi söylemişti? ben kaçırmışım onu? bilen paylaşırsa hatırlamış oluruz???

  168. İlk sene fazla birşey beklemeyin derim.Schumi gibi alışma evresi gecirecegi kesindir bana kalırsa.Ayrıca renault'un rekabetci bir araç verebileceğinden şüpheliyim.Mercedeste Schumi ile takım arkadası olmasını cok isterdim olmadı artık Schuminin kimiyi 2006 brezilyadaki gibi gecislerinden keyif alacagım kesin 🙂

  169. valla sorma, Genii den nefret ediyorum nerdeyse 🙂

  170. once o kadar laf et sonra gel mınnettarım
    bence kımıye hıc yakısmadı tukurdugunu yalamak

  171. 2005 mükemmel bir sezondu,inan kimi den nefret etmende umurumuzda değil biz severiz burada birkaç provokatör var onlardan biri olmaman dileğiyle…

  172. LotusRenault GP takımını zorla sevdirecek bize ya ne diyim ben sana 🙂

  173. kesinlikle kişiliksizlik. hem kimi açısından hemde eric amca açısından. kimi değilmiydi bu takımla dalga geçen, ismim üzerinden prim yapıyorlar diyen? tekrar bu takıma gelmesi ve birde "minnettarım" demesi çok bayağı olmuş. eric amcanın da azar işittiği bir adamı takıma alması ise kimi kadar komik değil ama yinede komik!
    gönülden bağlı olduğum, hala köşesinde bucağında renault f1 team ruhunun dolaştığına inantığım bu takımdan0kopamıyorum,kimi'ye rağmen. umarım başarılı olurlar, umarım renault kendini yukarı çıkarabilecek hamleler yapabilir.
    2005 senesinde kendisine kök söktürten takıma gelmesi hayırlı olsun demekten başka diyecek birşey de yok!
    tek avantajlı nokta renault motorlarının taş gibi olması 😀

  174. Öncelikle Tüm Renault ve Kimi Taraftarları İçin Hayırlı Uğurlu olsun Bende Raikkonen'ciyimdir.
    Williams Renault ve Frank Williams Kaz Gelcek Yerden Tavuk esirgeyen bir F1 Patronudur Yani Parası Değerli ve Kıymetlidir. Kimi'yi Orda Yarışıyorken Görmek Daha iyi olabilirdi aslında ama demekki nasip değilmiş Frank Paraya Kıyamamış. artık Flavionunda Lotus Renault Gp'ile bir bağı olmadığına göre bende renault taraftarı oluyorum Kimi için ama takımım her zaman ferraridir. Tüm Formula 1 camiası için Hayırlı ve Uğurlu olsun bol çekişmeli ve geçişli iyi bir yıl izlemek dileğiyle… Dualarımızı Kabul Ettin Allahım Sana Şükürler Olsun.

  175. Yarış sonrasında Fisicella'nın söledği söz çok hoştu ne zman geldiğini arkama göremedim kanatlanıp uçtu galiba 🙂

  176. çok ilginç bir gelişme. bir kaç sene önce fırçayı basmıştı renault'a 🙂 hadi hayırlı olsun rai ve f1 fanları için. gridde kaliteli pilot sayısı gerçekten artıyor.

  177. Tek birşey diyeceğim.

    Adamım geri döndü…

  178. raikkonen ilk sene hariç hep iyi araçla yarıştı. takım arkadaşlarını belki montoya hariç hiç rakip görmedi. kanaatim o ki kimi bence f1 de yarışlara çok asılmadı. wrc tecrübesinin pilotajını geliştirdiğini söyledi. şu an aç ve challenger(meydan okuyan) modunda bir performans sergileyecek. zevk katacağı kesin. ne yapar sadece Allah bilir…neticeyi veren Allah…
    ömür verirse Rabbim ben yine burada olurum umarım. düşse de kalksa da kimi adam gibi adamdır. mücadeleye devam…

  179. Şimdi eleştiri yapmış olmak için sadece klavyenin çalışabildiğini kanıtlıcak değerde yazılar yazman senin hangi pilotun destekçisi olduğun yönünde kuvvetli işaretler.

  180. Tüm F1 camiasının beklediği haber nihayet gelmiştir.Sevenlerine ve Lotus Renaulta tebrikler.Zevkli yarışlar izlemek temennisiyle.

  181. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Dun gece kimi reno aciklanacak haberi vardi.okudum resmi denmeneden inanmam dedim.cocugu uyuttum.ustune birde uyku kacti.gec saatte uyuynca gec kalktim dogal olarak.

    Ana oda ne kimi sabahina donmus bizim tayfa 90 da yorum yazmis.artik resmi haber aciklandigina gore hayirli olmasi temennilerimle tum rai taraftarlarininda gozu aydin.f1 e ayri renk heyecan gelecegi kesin.ancak umarim lotus(cocuklugumdahayal etigim araba lotus elisse)iyi ve komple mucadele edebilecegi bir arac yapar.schumi nin durumuna benzer durumda olsun istemem.sonucta arac isin buyuk kismi.elbette kimi kendi pilotajjni katacaktir.

    Dunyanin en zor serilerinden olan wrc de dunyanin tecrubesini almis,gecen zamanda acligi katlanmis gidis sekli itibari ile hirsalnmistir kanaatindeyim.herkese hayirli olsun …

  182. 2005 senesi Raikkonen ve biz taraftarları için mükemmel geçen bir sezondu.Sampiyon pilot Suzuka sonrası hayatımda ilk kez Kimiden hızlı oldugumu düşünüyordum onu geçmem içten bile değildi şeklinde açıklamalar yapıyodu.o yıla dair hatırlananlar bunlar:)

  183. renault u pek sevmiyorum ama sirf Kimi yi adam gibi aracla izleyebilmek icin, iyi arac üretmelerini gercekten de istiyorum, ahh kimi ne adamsin yaa =)

  184. FerrariFanTR  avatarı

    Sen F2007 ve F2008 gibi bir arabayı F10 ve F150 ile aynı kefeye koyuyorsan ben sana başka birşey demiyorum

  185. Evet hayırlısı olsun bakalım neler yapacaklar.

  186. Yorum Kontrol  avatarı
    Yorum Kontrol

    onayda bekleyen yorumunuz yok. sanırım bir hata var. lütfen tekrar yazın.

  187. 2007 Pilotlar ve Takimlar sampiyonlugu, 2008 yine takimlar sampiyonlugu hesabindan dusuver o magnum la cola yi, bak adam gittiginden beri surunuyor Ferrari, Tabi su gunlerde 4.luk 5.lik basari oldu artik Ferrari icin degilmi? Sponsor destegiyle anca kendi takim arkadasini gecebilirsin, diger takimlari degil..

    Kimi`ye tank gibi arac da lazim degil, Mclaren`de yasadiklari tamamen aracin dayaniksizligindan di, Mercedes`in Kimi`den kac kere ozur diledigini unutmayalim, Ve Kimi`nin Ferrari`de kac kez motoru patladi? 3 sezonda 1 kere, oda Massa`yi Macaristan`da son 3 turda yolda birakan motorla ayni hatali motor, bahanelerinizi kendinize anlatip kendinizi inandirin, baskasina inandiramazsiniz..

    Son olarak seni de Alonso haberlerinden cok Kimi haberlerinde goruyoruz, baska bir liman ariyorsan ve bunu itiraf edemiyorsan “Ne olursan ol yine gellll“ diyoruz kardesim 🙂

  188. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Ben yazmistim dostum:)

  189. Bence pek iyi olmadı arkadaşlar…Kimi'nin dönmesine sevinsem de kubica'nın koltuğuna oturmasına sevinmedim.Keşke kubica renault'da olsa ve raikkonen'de williams'tan geri dönseydi…

  190. Hoş geldin Şampiyon. Bakalım iki yıl senden ne götürdü, sana ne getirdi.

  191. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    öncelikle hayırlısı olsun,
    İceman lakaplı Kimi Raikkonen benimde sevdiğim pilotlardan birisidir,
    evet siyah renkte giyecekler en çok İceman'a yakışıyor,
    yalnız bir şey belirteyim,
    daha doğrusu bir eleştirim var İceman'a,
    şu uzun saçlarını beğenmiyorum yakışmıyor Kimi'ye,
    umarım o kısa saçlarını tekrardan görürüz,
    en azından benim gözümde İceman'ı İceman yapanlardan biride o kısa saçlarıdır,
    ve son olarakta benim mahşer dörtlüsü diyebileceğim ve aynı zamanda en sevdiğim pilotlar olarakda önümüzdeki sezon yerlerini alacaklar,
    bundan daha muttlu bir an olabilirmiiiiiiiiiiiiii 🙂
    Mahşer dörtlü
    1-Michael Schumacher
    2-Sebastian Vettel
    3-Kimi Raikkonen
    4-Jenson Button

  192. Raikkonen podyum görür mü Herkül kardeş?Eğer görmezse bu araçtan değil Raikkonen'in beceriksizliğindendir.(Alonso facts)
    Önümüzdeki sezon kalemlerini bilesen iyi edersin.Kelle isteyen akın akın "Santander"ci var burada.(ironi)

  193. Hoşgeldin buzadam yeniden F1'e =)) umarım seneye Lotus Renault sana istediğin rekabetçi aracı verebilir seni izlemek büyük zevk.

  194. Kimi bile bitiremediği yarışlarda bahane üretmezken taraftarları neden üretsin

    İnşallah senin dediğin gibi olur ama sanmam.2008 ve 2009 da her yarış sonrası domenicalli gitsin diye feryat figan edenler şimdi rahat durabilirler mi?Olası Bahanelerden birkaç örnek vereyim.
    a:) Araba Bruno Sennaya göre tasarlanmıştı dolayısıyla kimiye uygun değildi.
    b:) EEE o kadar ara verdi birkaç yarış ısınması gerekiyor.Geri dönüş kolay mı.Bakın şumiye.
    c:)Rallide aracı takla atınca boynu ağrıyordu boynunda sakatlığı vardı.
    d:) Reno raikkonene 2.pilot muamelesi yapıyor.
    e:)vs.vs.vs.
    f.)vs.vesaire
    ..
    ..
    ..
    z:)motivasyon sorunu vardı.

    ,Neden bu adamdan bu kadar nefret ediyorsun 2007 yılından dolayımı kuyruk acın mı war…

    Sen ve senin gibiler yüzünden tanımadığım adamdan nefret ediyorum.Acı görmek istiyorsan 2005 e bak.

  195. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Bir RENAULT F TEAM taraftarı olarak çok sevindim gercekten her şey RENAULT için gelecek sene inşallah daha güçlü yarışlar çıkaracağız Sonuna KADAR>>RENAULT F1 TEAM<<

  196. Williams'a gelseydi de Renault motoruyla yarışacaktı. Seneye durumunu merak ettiğim iki takımdan biri Lotus. Diğeri Williams.

    Kubica test pilotu olarak da gelebilir belki. Cuma günleri antrenmana çıkabilir. Hatta dedikleri Ferrari durumu olursa Ferrari'nin test pilotu da olabilir.

  197. biri papağan mı demişti ?

  198. Bakalım tur yemeden kaç yarış bitirecek.Renoya ettiği laflardan sonra dönmesine demeli.

  199. Derdin ne allah aşkına derdin ne şurda millet seviniyor ne kadar taktın kola magnuma sana ısmarlayam istiyorsan ye çok güzeldir.Kimi bile bitiremediği yarışlarda bahane üretmezken taraftarları neden üretsin,Neden bu adamdan bu kadar nefret ediyorsun 2007 yılından dolayımı kuyruk acın mı war…

  200. yorumumun neden silindiği hakkında bi açıklama yapacak olan var mı acaba?

  201. Öncelikle nasıl sevindiğimi anlatamam anlaşma her iki taraf için de hayırlı uğurlu olsun. Ama bir yandan da biraz üzüldüm Kubica ile takımın bağlantıları kopardığı söyleniyor. Romain umarım koltuk bulabilir onun için de üzgünüm ama Kimi için çokmutluyum. Lotus Renault Gp yi şereflendirdiği için teşşekkür ederim. Enstonya da hissemiz bulunmasa orada ki çalışanlara da böyle bir pilot yakışırdı.

    Renault Rs27 Motorlu bir araç da görmek Kimiyi gurur verici Allah utandırmasın. Geni amca sonun da kesenin ağzını açmış. 2012 de takımın neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz. Bol şans Lotus Renault a ve Kimi Raikkonene.

  202. efsana kolay olunmuyor dostum

  203. inşallah biraz disiplin birazda profesyonellik katmıştır hayatına,Ralli dediği gibi pilotajını geliştirdiyse dahada harika bir kimi göreceğiz demektir

  204. o disiplin olsaydı zaten birde profosyenellik çok pilotun esamesi okunmazdı inan şöyle bak alonso disiplinli profösyonel bir pilot kimi ise bunlardan fazla yok ama hemen hemen aynı ayardalar
    çaktın mı?

  205. Yusuf  Hitay avatarı

    yanında bir de kubica olsaydı şahane olurdu. ama sanki bu haberinde küçük katkısıyla kubica'nın f1 kariyeri noktalanıyor gibi sanki, yanarım yanarım kubica'ya yanarım.

  206. yaşasıııııııııııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnn. oley oley oley..işte en güzel haber budur………

  207. Alttaki haberde "Boullier bakalım bu sefer ne gösterecek" yazmıştım. Adam resmen anlaşmayı gösterdi 🙂

  208. herkül oldum olalı benim bu siteye giriş şifrem herkullotus…isterseniz adminlere sorun…
    demek Rabbim çok öncesinden bana göstermiş ama ben görememişim. ne demeli bilemiyorum. Allah utandırmasın. çok mutluyum. mücadele şimdi başlıyor….

  209. Hadi gözünüz aydın Kimiciler:)

  210. farkındayım.umrunda olmalıydı 🙂

  211. crazy drift avatarı

    jetman kardeşim şimdi türkçe dersi vermek gibi olmasın ama "umrumda olmamalı" değil "umrunda olmamalı" olması gerekiyor 🙂

  212. kimi umursamaz rahat bir adamdır 🙂 bir anda karar vermiştir. kafasında çekinceleri olsa pinti birisi olur başarılı olamazdı zaten 🙂

    eğer öyle olmasaydı 2004-2005 yıllarında devamlı bozulan aracından dolayı her yarış sonrası kafayı yerdi 🙂 kimi kadar sakin hareket edebilen bir pilot varmı?

    heyyt 😀 merdivenleri 3'erli indim az önce 🙂 kafayı "misyonumuz-vizyonumuz" tabelasına çarpıyordum 😀

    şaka tabe 😀

  213. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ne kadar sevindim bilemezsiniz.Artık taraftarları da sığınacak bir liman buldu.Artık Alonso haberleri rahatlayacak.Kiminin bitiremediği yarışlara bahaneler üretmekten sağa sola bakamayacaklar..
    Kubicanın dönememesi raikkonenin yolunu açmış oldu.Artık Reno takımı raikkonene içinde havuz olan bir yat alır ve buzdolabına da cola magnum ve votka doldurur.Ha bir de tank gibi bir araba yapması lazım.
    Hayırlı olsun.Son günlerdeki en güzel haberdi….

  214. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    doğru 6 olacaktı 🙂

  215. Umarım sezon ortasında sponsorlu bir pilot için takımdan göndermezler.

  216. Valla sabah sabah çok sevindim takım pilot kayırmam ama Honda ve kimi nin yeri ben de ayrıydı. İkisi de gidince benim için boşluk oluşmuştu neyse ki kimi döndü. Darısı Honda nın başına 🙂
    Kimi nin dönüşüyle ilgili birşey daha söylemek istiyorum, Alllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh :))

  217. FerrariFanTR  avatarı

    Raikkonen'in takımımda çok emeği vardır.Bize dünya şampiyonluğu yaşatmış bir pilottur.Geri dönmesine çok sevindim.Gridde şenlik olucak ama bakalım biz 2012de yarışları izleyebilcekmiyiz??

  218. Kadir YILMAZ avatarı

    OOooo işte bu, artık konuşalım konuşun, konuşsunlar ama en çok pist üstünde O konuşssun!! :))

  219. Gridde bulunacak pilotların şampiyonluk sayılarına dikkat edelim..
    Kimi 1+Button 1+ Hamilton 1+Vettel 2 + Alonso 2 = Shumi 7

  220. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    heyt bee. bundan 10-20 yıl sonra 5 şampiyon pilotu birarada izledim diyeceğim. bunlardan ikisi 2-3 yıl arayla bırakıp iyi bir dönüş yaptılar diyeceğim. bu yeni kurallarla seyir zevki düştü ama en güzel dönemlerinden biri olacak belki.

  221. bırak bunları döndü ya gerisi umrumda olmamalı. acayip sevindim.kimi benim gerçek anlamda ilk göz ağrım.birazdan sevinçten kudurabilirim belkide

  222. anaaa anlasma 2 yillikmis bide 🙁

  223. Tüm "KİMİ RAİKKONEN" tarftarı arkadaşlarımı kutluyorum;

    İnşaallah güçlü bir araçla başlar; motivasyonu çok yüksek seviyede olduğuna eminim nedeni

    1- Ralli dünyanın enzor motorsporudur orada yaşadığı mücadele onu geliştirmiştir.
    2- Formuladan ayrılma şekli onu başlangıç için güçlü kılacaktır.
    3- Düzenli bir hayatın önemini anlamıştır eskisi gibi davranmayacaktır.

  224. rosberg-kimi kapışırsa ne hissedeceğim hiç bilmiyorum
    yaaa ayıkla şimdi pirincin taşını

  225. Linkteki haberin altında Kimi'nin açıklamasının ardından Boullier yerine Genii başkanı Gérard Lopez'in açıklama yapmış olması takımın aslında nasıl yönetildiğinin bir göstergesi. Hoş değil.

  226. Haydaaaa!

    Sevinsem mi Uzulsem mi bilemedim yeminle.

    Hayirlisi olsun, insallah bu gecis sezonu olur. Cunku bu adamlar en sevmedigim takim yahu..

  227. Sabah sabah 3 güzel haber aldım :))

  228. O parti için Spa'yı beklemek gerek bu araçla bir galibiyet oleyyyy herkese benden magnumcola herzaman votka redbull olacak değil ya 🙂

  229. siyah tulum kimi ye mükemmel yakışmış on numara.çok beğendim.hatta bu güne kadar kendisine en yakışan tulum rengi

  230. Sinan hatirliyormusun daha onceki donme haberlerini demekki kimi f1 siz yapamadi

  231. Jetman seninle mercedeste birbirimizi yiycez lotus renaultta ayni pilotu tutucaz ne garip bir sey bu ya

  232. Vay beeeeehhhh dondu o donduuuuuuuuu

  233. Hayırlı olsun.Sevindim.

  234. nihayet.hayırlı ve uğurlu olur umarım
    bu arada ben şimdi çifte pilot fanı oldum galiba 🙂

  235. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Kaynak takımın resmi sitesi, ben de oradan okudum haberi — http://www.lotusrenaultgp.com/8034-Kimi-Raikkonen-back-in-F1-with.html?lang=en

  236. hakan abi inci gibi adamdır
    ccc musab reyiz ccc

  237. Lotus Renaultun kendi sitesinde açıklanmış
    http://www.lotusrenaultgp.com/8034-Kimi-Raikkonen-back-in-F1-with.html
    hayırlı olsun, çok sevindim…go kimi…

  238. sevgilimi beklemedim seni beklediğim kadar be kimi 🙂
    şu an turboya geçtim, hayvan gibi kod yazıyorum 😀

  239. İnşallah Kimi ,Romain GROSJEAN pilotları olur

  240. Kubica gözden mı çıkarıldı yoksa basında geçen söylentiler doğrultusunda kubica Ferrari yolunda mı?
    En kötü ihtimal ise geri dönememesi olur 🙁

  241. Haber Lotus Renault GP sitesinde var
    http://www.lotusrenaultgp.com/8034-Kimi-Raikkonen-back-in-F1-with.html?lang=en

    Planet F1'de de gördüm. Ama ESPN moderatörleri uyuyor galiba, belki site Amerikan saatine göre işlediği içindir.

    Hayırlı olsun. Fena bir birleşme olmadı. Lotus reklam yapmak istiyordu ve bunun için Kimi'den başka pilot bulamazdı, adam yıldız olduğu için.

    Diğer koltuğa da Romain Grosjean gelse bari.

  242. Star Wars tutkusu çok ayrıdır bende yol versiyonunu gördüm mü tanırım 🙂 😛 Rai işe hisse senetleriyle girdiyse yakında takım ismini de Darth Iceman yapabilir yalnız bakınca hoş durdu 😀

  243. autosport sitesine baka bilirsin

  244. fotoğraf fotoshoplu gibi durmuyor kaynak olarak gösterilebilir 🙂

  245. sonunda be RAI ! bu yazıyı gördüğümde bile mutlu oluyodum 🙂 umarım eski iyi formuna kavuşursun, yarışlara da asılırsın be buzadam .

  246. haha güzel benzetme olmuş:D

  247. bana petrov olmuycakmış gibi geliyor,, Romain yada Bruno dan birisi bikaç gün içinde açıklanır sanırım.

  248. Williams seneye nasıl bir araç üretecek bilmiyoruz ama şuanki durumuna göre çok ileri bir adım atabilirlermi diye soru işaretleri var kafamda.
    Renonun durumu belli ve seneye bundan daha kötü olamazlar. Yeni sponsorlarla dahada güçlenecekelrdir.
    Raikonenin pek takımı motşve etme araç geliştirme özelliği yoktur ama iyi bir pilota sahip olmak takım için motivasyonu artıracaktır.
    Önümüzdeki yıl 6 şampiyon gerçekten kulağa hoş geliyor.
    Pl pozisyonu mücadelesinde ilk 3 çizgide 6 şampiyonun yer alması kadar daha güzel ne olabilirki bu sporda:)
    hele hele birbirine yakın rekabetci araçlar olursa.
    2012 de MGP den biraz daha ileri yönde hamle bekliyorum.
    Ancak reno ve force indialarda gelişiyorlar.
    Ferrarileride çok kopmazlarsa bu dört takım orta sıra mücadelesi vereceklerdir.
    Piyango havalarda Mclarende bunlara katılabilir.
    RBR leri önğmğzdeki yılda durdurabileceklerini sanmıyorum açıkcası!!!
    Tüm Raikonen sevenler adına ve Schumiden sonraki adamım ria ye güzel haber, F1 camiasına ve sevenlerine hayırlı olsun…

  249. Umarım 2012 aracı iyi olur, yoksa hayal kırıklığı yaşanır

  250. Ben şanslıymışım…Kimi bıraktığı sene askere gitmiştim, döndüğümde Schumi gelmişti, askerdeyken duymuştum ama inanamamıştım, şimdi de Kimi geldi…

  251. nerden de aklına geldi :))).

  252. Al yap vallahi xD Bırakma canım yüreğinin bir takımda kalmasını iyi bilirim benim 2006'dan beri Mclaren'de mesela ama RBR başarıyı hakediyor kazandığı her başarısında mutlu olurum 😉

  253. Herkes için iyi oldu düşüncesindeyim ve hatta umarım ; Kimi cileri ALonso tarafında görmeyiz.Özlesem F1 e geri dönerdim gibi ucu açık lafların sonucunuda görmüş olduk.Birileriyle görüşüyorum yerine böyle bir açıklama biraz ucube oldu ki sonucu düşünürsek bu duruma itiraz etmeye gerek yok.Raikonen taraftarlarıda başıboş uydular gibi dolanmalarına gerek kalmayacak ki artık onlarında sığınacağı bir limanları var.Bu sırada… Kubica ya üzüldüm ki umarım vucudunda büyük sorunları yokdur.

  254. Çok mutlu oldum insallah Lotus seneye rekabetci bir araç hazirlar 🙂

  255. Çok mutlu oldum insallah Lotus seneye rekabetci bir araç hazirlar 🙂

  256. Hadi gözümüz aydın. Petrov'la birlikte kafayı çekerler her akşam 🙂

  257. bu iki isim 5 yıl birlikte yarısmalarına ragmen bi kaç yarıs hariç bir türlü denk araçlarla yanyana gelemediler.ama yanyana geldiklerinde de harika anlara sahne oldular 2006 brezilya 2004 spa 2002 avustralia hep canlanır gözümde..yanyana geldiklerinde olucakları merakla bekleyeceğim çünkü ikisinin de ne yapıcagı hiç belli olmaz:)

  258. Bende sirf bu yüzden anlasmamasını istemiyordum ama sonra burada yazılan bir yorumu okudum kimin yazdığını da hatırlamıyorum ama daha yeni çıkmaya başlayan bir çiftin bit tarafı kendi kendine evlilik hayali kutup etrafa evleniyoruz deyince diğer taraf yalanlar hayır evlenmiyorum diye ama ikisi anlaşarak yaparlarsa sonuç böyle olumlu oluyor ışte kim yazmışsa hafızama yer etmiş xD Belki perde arkasında özür dilenmistir bilemeyiz neyin konuşulup neye göre anlaşıldığını üzerine gitmeyin Kimi'nin yahu 😉

  259. Çok güzel bir haber fakat yabancı hiçbir sitede böyle bir haber göremedim, kaynak ne acaba? Kimi'nin kendi sitesinde de yok…

  260. Vay be 2 senedir bekliyoruz tam Kimi döndü benim tecil bitti askere. 6 dünya sampiyonunu bir arada ve 2012 sezonunu izliyemiyecegim maalesef. Buruk bir sevinc yasadım .Hayırlısı olsun insallah.

  261. vallahi bende akşama kola ve magnum alacam kutlama yapacam:D en sevdiğim pilottur ama sırf döndü diye RBR yi bırakmam:D

  262. Umarım schumi gelecek sene de orta sıralarda oynamaz =)

  263. Lotus'u gördüğümde Star Wars aklıma geliyor, hoşgeldin Darth Iceman 🙂

  264. Valla boşuna döndü garibim sağlam bir şekilde rezil olacak.Sene sonunu göremez bu yaramaz çocuk çünkü disiplin yok!

  265. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Hayırlı olsun, seneye çok enteresan bir yıl olacak

  266. Ha bu arada eğer seneye de Mercedes ve Lotus Renault benzer performans gösterirse, orta sıralarda Schumi Kimi kapışması görmemiz kuvvetle muhtemel.

  267. Yusuf  Hitay avatarı

    bir sevinç oldu be 🙂 umarım genii gp iyi bir araç üretir. hayırlı uğurlu olsun.

  268. Cümlemize hayırlı uğurlu olsun

  269. Kimicilerin gözü aydın 🙂

  270. Müthiş bir haber, Schumici olsam da, F1 kalitesi için çok sevindim.
    Böylelikle Barrichello paçayı kurtarır mı dersiniz?

  271. sayın herkül namı değer hakan seni nekadar sevmesemde pilotuna duyduğum saygıdan dolayı kiminin gelmesine çok sevindim hayırlı olsun 🙂

  272. Buz adam geri döndü !

  273. 2 yıldır o özlemle beklediğimiz gün sonunda geldi. Uzun süre sonra ilk kez mutluluktan ağladım. Kelimeler yetersiz kalıyor şu an hissettiklerimi anlatmak için 🙂 Gün kola ve magnumla parti yapma günüdür xD

  274. Eyvah eyvah, Yeni sponsorlar geliyor!

    J&B, Zubrowka, Johnny Walker, Bilimum Rus Alkol Şirketler he birde eric amca sağolsun birkaç Fransız Şarap üreticisi artık 🙂

    Hoşgeldin Kimi. İyi ki geldin valla, katacağın rengi düşünüyorum 🙂 Gözümüz aydın 🙂

  275. Dönmeni çok istiyordum oldu ama bu takım hakkında verdiğin demeçlerden sonra onlarla anlasman sana yakısmadı.ilk defa beni hayal kırıklıgına ugrattın.Ama herseye ragmen onboardda seni izlemek harika olucak.

  276. yaşar koçyiğit avatarı
    yaşar koçyiğit

    özellikle güzel kardeşim hakana hayırlı olmasını diliyorum.sonra bütün kimi taraftarlarına.inşallah seneye ferraride alonsoya biraz daha rekabetçi bir araç verirde gridde 6 şampiyonun mücadelesinden zevk alırız.

  277. vaayy çok iyi haberrr kış testlerini sabırsızlıkla bekliyorummm 🙂

  278. salih yildiz avatarı

    Bence çok iyi oldu ama, Birinci koltuk kiminin! ikinci koltuk kimin acaba? :)) eğer Petrov olursa artık takım kasa kasa votka ve viski de götürür yarışlara :))))

  279. Sonunda 🙂

  280. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    Hayırlı olsun.güzel olacak yeni sezon ,umarım iyi bir araç üretirler.

  281. Hayirli olsun iki taraf icinde ikinci koltuk kimin olacak simdi merak ettigim bu.Dun Bruno haberleri vardi ama umarim dogru degildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir