Mercedes, Testlere Geç Başlama Kararını Savundu

yazar:

kategori:

Dün, AMG’nin takım ismine dâhil edildiğinin duyurusunda Brawn, 2012 aracının kış dönemindeki ilk teste katılmayacağını açıklamıştı.

Bunu daha önce diğer takımlardan da görmüştük ki şimdi Mercedes, fabrikadaki çalışmaları mümkün olduğunca fazla kullanıp, daha sonrasında piste çıkmayı hedefliyor.

Mercedes GP CEO’su Nick Fry: “Bu, büyük bir sorun değil. Birçok farklı nedenden dolayı bu kararı tamamıyla bilerek verdik.”

“(Nedenlerin) ilki, performans gelişimi adına kendimize azami süre tanımaktı. Çünkü iki testi, iki hafta ayırıyor; bu ilave zamanı performansı geliştirmeye harcamanın daha iyi olacağına inanıyoruz”

“Şimdi zirvedeki takımların çoğu, simülasyonda çok iyiler.”

“Araç fiziksel olarak piste çıkmadan önce kendinizi güvende hissedebiliyorsunuz. Fabrikada hem aracın bütünlüğü, hem parçalarıyla ilgili testlerde hem de pilotlarla simülatörde sağlam seviyede çalışmalar yapmış olacağız.”

2009’da Brawn GP ile yakalanan başarının tekrarını uman Fry, o sene araçlarının çok az teste çıktığını ama büyük sonuçlar aldığını hatırlattı.

Fry: “İlk testte zamanın, fiziksel olarak pistte sürmekten çok gelişime harcanması daha iyi diye düşünüyoruz”


Yorumlar

  1. Siz aracı hazırlayın, sürücü (SHUMİ) işi halleder. O kendisi bir smilatör zaten. O tür oyuncakları çocuklar oynuyor Rosi falan.

  2. crazy drift avatarı

    google translate sesleri çevirmiyo ki :))

  3. çok haklısın ama… diğer takımlar 2012 sezonuna önceden odaklandılar diye mükemmel hız da araç yapacaklar diye bir şey yok,yani öyle umut ediyorum 🙂 schumi formuna kavuşuyor,rosbergde onun kadar olmasa bile hızlı 🙂 bu yıl daha iyisini yapabilirler

  4. keşke alt yazı olsaydı 🙂

  5. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bu Sene Brawn Gp Gibi bir tekrar olacağını zannetmiyorum..2008"de Şampiyonluk Son Virajda Belli Olmuştu ve O Güne kadar Ferrari ve Mclaren 2009 Odaklanmamışlardı..Ancak Diğer Takımlar Brawn Gp Gibi odaklanmıştı…Bu Sene ise Çok Farklı şampiyon 3-4 yarış önceden belli oldu nerdeyse herkes sezonun yarısında 2012 odaklandı..Ferrari Gibi…Yani Mercedes Geride kalırsa pek fazla şaşırmam.

  6. Eğer öyle düşünüyor olsalardı F-kanalı bu kadar erken gözler önüne sermezlerdi diye düşünüyorum.

  7. Bence ellerindeki radikal değişikliklerin diğer takımlara örnek olmasını istemediklerinin göstergesi,aracı piste indirdiklerinde gerçekten inanılmaz bir değişklik paketi yakalarlarsa bunu diğer takımlar anında kopyalayabilir,o yüzden ikinci testlerin nispeten daha geç olması ellerindeki kartlar iyi ise mercedesi öne çıkarır

  8. Serdar Demir avatarı

    inşallah hrt ye geçilmeyiz de marussia ile rekabet edebiliriz

  9. Belki de göstermek istemedikleri bir yenilik vardır…yani umuyorum ki öyledir 🙂 Şaşırtın bizi!

  10. İlk teste çıkmak yerine aracı fabrikada geliştirmeye çalışacak olmaları araç gelişiminde şimdiden geride kaldıklarının göstergesi.

  11. Serdar Demir avatarı

    biz bu filmi daha önce de görmüştük..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir