Rosberg, Schumacher İçin: "Alçak Olarak Adlandırılabilecek Birisi Değil"

yazar:

kategori:

 

Takım arkadaşıyla ilişkisini değerlendiren Rosberg, 7 dünya şampiyonu Schumacher’i geçtiği için şaşırdığını kabul etti. Rosberg “İyi iş çıkarmayı beklememe rağmen bu duruma çok şaşırdım. Onu yenmenin çok zor olacağını düşünüyordum bu yüzden hem geçen sene hem de bu sene onu yendiğim için mutluyum.”

“O alçak olarak nitelendirebileceğiniz birisi değil. Ona soru sorduğumda asla yalan söylemiyor. Onunla çalışabilirsiniz. Onun hakkında çok fazla dedikodu duyduktan sonra hoş bir sürpriz oldu.”

“Pistte her zaman onunla aynı fırsatlara sahip oldum. Bu durumda olduğum için şanslıyım çünkü bu konuda bile daha beterini bekliyordum çünkü Brawn ve Michael sürekli birlikte çalıştılar. O benim için olağanüstü bir referans noktası.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bknz..ROSBERG:YENGEÇ BURCU

  2. bence efsanelerle yarış tutup efsane olan biri hakkında bir diğer pilot ya da pilotlarla kıyaslamak manasız..Aslanla maymun bir olmaz..Ben ne yarışlar izledim ne pilotlar gördüm..Ve sonuç…
    FORMULA 1 Pilotları:M.SCHUMACHER ve Diğerleri..

  3. alçakca kelimesini rosberg değil başkası söylemiş.rosbergde birilerinin dediği gibi alçakca değil adilane ve ders alınacak biri diyor schumi hakkında.çarpıtılma yok.sülalesinden dem vurmanında anlamı yok.

  4. Senden başkasının ağzından (alçak) kelimesi çıkmadı be Rosi. Sen git gokartta sür. Kendini resmen bitirdin.

  5. Teniste Federer Basketbolda Jordan bi nebze Kobe Futbolda Pele Golf'de Tiger Woods ve tabiki F1'de Micheal Schumacher hepinizi izlediğim için kendimle gurur duyuyorum ne şanslıyım ki bu sporcuların hepsini (Pele Hariç) canlı izleme fırsatım oldu.Böyle bir jenerasyon bir daha dünyaya gelmeyecek çamur atacagınıza adam gibi izlemeye bakın .

  6. Bu haber eskimedimi daha, yoksa Rosi yandaşımı çıkarıyor böyle haberleri:))

  7. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bana göre burada Schumiye kötü bir şey dememiş.Ama Schumiyi geçme takıntısı var,bu beni de biraz şaşırtıyor.Kendisi belli etmese de artık galibiyet kazanmak istiyor,şu an bunu elde edemeyince de onu geçtim diye telkin buluyor.Rosbergi hiçbir zaman kibirli bulmadım ve halen aynısını düşünüyorum.

    Not:Editör,yorumlarım yayınlanabilir mi artık lütfen,aykırı bir şey söylemiyorum ki.

  8. Ben o soruyu Rosberg için "100 küsür yarışa çıktı ama tek bir yarış bile kazanamadı" diyenlere hitaben söyledim. Ben de bilirim nelerin yarış kazanmakta etkili olduğunu. Sen orayı kaçırmışsın.

  9. Aslında bu sana 2. cevap yazışım 1.si neden yayınlanmadı anlamadım.Ama şundan emin olabilirsin ne bir hakaret nede küfür hiç bir terbiyesiz kelime kullanmadım.Şimdi tekrar yazıyorum buda yayınlanmazsa bu site tarafsız değil diye düşüneceğim.Arkadaşım sen bana istediğin kadar bilgin yok yada daha önceki pilotları tanımıyosun de dur umurumda değil biri çıkıp dünyanın en iyi pilotu Verstappen dir derse o onun içindir ve doğrudur neden biliyomusun çünkü kendince öledir.Dolayısıyla sen Schumi için istediğin kadar en iyilerden biridir desende benim için dikkat et buraya BENCE Shumi en iyisidir.bunun nesini değiştireceksin anlayamıyorum.Senin için Senna'dır Prost'tur Alonso'dur beni ilgilendirmez ama saygı duyarım.Bu tartışmalara da bi anlam veremiyorum.2 senedir bu siteyi takip ediyorum senin ve bir kaç değişik arkadaşında yorumlarınızı beğenerek okuyorum kendim pek yazmam ama senin kadar hatta "thrillercd" (Çünkü Thrillercd i ile neredeyse her konuda aynı düşünüyoruz ve bilgi birikimine hayranım diyebilirim) kadar bilgim ve arşivim mevcut ama tutupda kimseye şunlar şöledir diye ders vermeye kalkmıyorum. Sanırım sende bunu biraz sinirli bir zamanında yazdın.Umuyorum zevklere düşüncelere fikirlere daha saygılı yorumların olacaktır.saygılarımla

  10. Madem şumi süper, şahane, kriptondan gelen bir pilottu. Niçin bu sene tek bir yarış bile kazanamadı? Bir kere olsun podyuma çıkamadı? ?

    Yanmaz, yapışmaz, paslanmaz, çizilmez, su geçirmez çelik tencere mi bu ya ? O da senin benim gibi bir insan. O da yaşlanır, o da zirvede olduğu zamanki performansını gösteremez, bunu doğal karşılamak lazım. Bu soruyu sorduğun için senin yerine ben utandım. 7 (yazıyla yedi) rakamını çok kolay bir şekilde konuşmalarımızda ya da yazılarımızda kullanabiliyoruz; fakat gel gör ki bu öyle kolay kazanılmadı ve kolay kolay kazanılmayacak da. Bunu yapabilen bir kişi var ve açık ara da önde; eğer Formula 1'in bir Superman'i olacak biri varsa o da Schumidir. Kimsenin de zoruna gitmesin.

    Schuminin en iyi araç olmadan kazandığı bir sürü yarış galibiyeti ve şampiyonluğu var daha bunu bile bilemiyorsan kimseye bilgiçlik taslayamazsın. Türkçe'de bu durumu karşılayan güzel deyimler var. Kullanmak zorunda bırakma.

  11. Biz senin babanıda biliriz. Bir laf vardır çok hoşuma gider.
    "Katranı kaynatırsan olur mu şeker, cinsini …….. cinsine çeker"

  12. Biz senin babanıda biliriz. Bir laf vardır çok hoşuma gider.
    "Katranı kaynatırsan olur mu şeker, cinsini …….. cinsine çeker"

  13. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bana kalırsa Schumiye kötü bir şey dediği yok sadece onu yenmekle ilgili takıntısı var,buna ben de şaşırıyorum geçen senenin başından beri bundan bahsediyor.Belli etmese bile galibiyet almayı çok istediği açık,Schumi ile aynı takımda olunca kendine hedef yapmış gibi onu yeneceğim diye tutturuyor yapınca da çok seviniyor.Böyle takıntılar insanları haksız gibi gösterir hep.Ben Rosbergin hiç bir zaman kibirli olduğunu düşünmedim halen düşünmüyorum.

  14. Arkadaşım sende şunu anlayıver bence bak altını çiziyorum üstünü çiziyorum kalın harflerle yazıyorum hatta büyük harflerle yazıyorum BENCE schumi en iyi pilot.Buna katılırsın katılmazsın ayrı neden herkes birbirini kendi düşündüğü pilotun en iyisi olduğu konusunda ikna etmeye çalışır bunuda anlamıyorum.Bu siteyi 2 senedir takip ediyorum ve yazılan yorumlarda hep bu tür tartışmaları görüyor ve gülüyorum.Aslında sana bi kastım yok senin yorumunun altına cevap yazmamın sebebi sırf bu tartışmalara örnek teşkil ettiği içindir.yoksa senin ve diğer bazı arkadaşların yorumlarını beğenerek okuyorum ama bu yorumuna katılmıyorum.çünkü yine BENCE schumi… 🙂 saygılar

  15. Tam bir zavallısın.
    Köşeye sıkıştınmı adamı över gibi yapıp sövüyosun.
    Yenmişmiş..

  16. 7 laf değil kimsenin elde edemediği büyük bir başarı öyküsü realitedir bu farklılığı meydana getirende doğal olarak farklıdır saygılar.

  17. hatta o kadar iyi kumaşki bırakıyor ara veriyor yaşı ilerlemiş kafası esiyor 3 uzun seneden sonra geri dönüyor eski zamanlar gibi mekaniğin ön planda olduğu f1 dünyası da değil üstüne üstlük bir çok şey değismis kendisinden 15-20 yaş gençlerle bugünün f1 dünyasında rekabet edebilecek hıza halen sahip varmı baska örneği iyi okumak iyi bilmek gerekir başarı kolay kazanılacak bir değer değildir.
    büyük basarıları büyük insanlar kazanır bu temel bir prensipdir.

  18. schumi yi iyi kumaş değil demek tam bir f1 cehaleti dir.birde iyi kumaş olsaydı ne olurdu acaba:)

  19. sen demagoji yapıyorsun biz rosberg şampiyon olamadı kötü pilot demiyoruz elbetteki iyi bir araçla şampiyonluk kazanılabilir bunu herkes biliyor bu bir zeka sorunu değil bahsettiğimiz eleştirdiğimiz konu rosberg in pilotajı mesele burda rosberg i ne schumi ile ne rai ile ne hakkinen le ne alonso ne hamilton la bir tutabilirsin
    saldırmayan bir pilot alonso yu minardiden şampiyon olduğu içinmi renault aldı alonso kendini gösterdi kapıyı kendisi açtı bu ayrımları iyi yapmak gerekir tabiki schumacher e iyi kumaş derim ona demiyeceksek kime diyeceğiz adam basarılı doğru ya doğru tutarsın tutmazsın basarılı ise işini iyi yapıyorsa kuması tabiki iyidir bu kadar basit neden alınıyorsun daha kariyerinin basında tecrübesiz schumi yi sennaya veliaht olarak gösteriyorlardı çok geçmedi bunuda ispat etti tarih gerçekleri yazar tarihin en basarılı en istikrarlı en çok saldıraya uğramış eteklerinden çekilmiş onu engellemek için kurallar bile değistirilmis ama herseyin üstesinden gelmeyide basarmıs ikinci emekliliğinde bile değişen f1 dünyasında yeni jenerasyonun pilotlarından yavaş kalmayacak kadar fizik kurallarını alt üst etmiş bir pilotu tabiki ayrı bir kategoriye koyacağız.öyle olmasaydı efsanevi bir pilot olmazdı rekorlarıda alt üst edemezdi bunlar sıradan pilotların yapacağı işler değil basket de jordan diyorsak f1 de de schumi dir bütün dünyanın en önemlisi tarihin kabul ettiği gibi.

  20. +111111111111

  21. Bu çocuk herkesi babası gibi zannediyor galiba.

  22. yazık !

  23. Offffffff beeeeeee Rosiii. Gene uçmuşsun.Seni takdir eden bir kişi göstersene bana. Herkes senin ne olduğunu biliyor, Shumi'ninde bir EFSANE olduğunu biliyor. Kime ne anlatıyorsun sen?

  24. daha ne diyeyim ki. yarışlar kazanmanın, şampiyonluklar yaşamanın sadece ve sadece en iyi araçla olduğunu unutuveriyor herkes. Geçen yazdım, "en iyi araç+en iyi pilot" kombinasyonu şampiyon olur. Şumi hangi şampiyonluğunda kötü bir araca sahipti? Birisi bana bunu söyleyebilir mi?

    Şumi taraflarlarının daha oturaklı insanlar olmasını beklerdim, 7 lafını duyup da adamı süpermen zannedenlerden değil!

    Beğendiğim pilottan soğutuyorsunuz resmen. Belli ki şumi ve öncesi dönemini hiç izlememiş, "iyi kumaş" nedir bilmeyen insanlar var. bu suç değil tabi. biraz araştırmak yeter, yardımcı da oluruz Şumi elbette en iyilerinden biri. ama o kadar da değil!

    Madem şumi süper, şahane, kriptondan gelen bir pilottu. Niçin bu sene tek bir yarış bile kazanamadı? Bir kere olsun podyuma çıkamadı? Rosberg ve diğer pilotlara laf eden 7ciler bu konuda niye bir şey diyemiyor?

    Kusura bakmayın, sertleşmek istemiyordum. Ama böyle gerekiyor.

  25. [hem geçen sene hem de bu sene onu yendiğim için mutluyum]

    Bu çocuğun her röportajında buna benzer bir cümle var…ne hakkında konuşursa konuşsun…mutlaka sokuşturuyor bir yere…Rosberg için başarı Schumi'yi 5-10 puan farkla geçmek, galibiyet falan mühim değil… e o zaman 2 senedir şampiyon sayılır kendince…tebrik eder, bu kafayla devam etmesini dilerim artık neyin kafasını yaşıyorsa?

  26. saçmalamış,eşit koşullarda falan yarışmadılar schuminin yaşadığı sorunların birini bile yaşamadı bir de üstüne basa basa onu YENDİĞİM diyor… iyi bir pilot olsaydı böyle saçma yorumlar yerine akıl dolu yorumlar yapardı…

  27. o halde rosbergin aksine koskoca 2 yıl boyunca sürekli mekanik arızalar veren aracın schumi de olmasını neye bağlıyorsun şans mı diyorsun?

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    yok artık lıbran ceyms. mercedes de salaktı rosberg'e değilde şumi'ye kötü araç verdi.

  29. Roportajin genelinde olumlu seyler soylemis hatta Schumi' yi övmüş, o cumlede bizim anladigimiz anlamda "alcak" kelimesini kullanmamis olabilir yada belki birisinin bir lafi uzerine konusmus olabilir. Suphelerim var bu konuda yani.

  30. Shumi ile ilgili bu tip demeçler bana hep şu ata sözünü hatırlatıyor.-Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş-.

  31. bu çocuk haddini aşmaya başladı seneye shumi bunu susturur…

  32. schuminin ölüsü ile bile başetmekde zorlanıyor işte rosberg bu kadar kötü pilot.hadi schumi çok farklı bir pilot kumaşı üst düzey hangi yasda olursa olsun f1 de hep rekabetçi olabilir diyelim o zaman rosberg için hadi idare eder diyelim hepsi bu rosberg 18 sene sonra ancak evinin koltuklarında oturur iste bu kadar fark var.rosberg in yaşında schumi neler yaptı en iyi araçla mı kariyerinin basında sampiyonluklar yasadı ondaki ışığı herkes gördü daha doğru su o insanların gözüne soktu ve kapılar açıldı bak hamiltonın yasına yaptıklarına bak alonso ya bak raikkonen e daha niceleri bunlar tesadüfenmi büyük takımların 1.pilot koltuklarına oturdu.araç kötü tamam o aracın konumu 7. veya 8.lik ona da tamam ama adamın sürüsünde is yok bi rai ye bak bir schumi ye bi hamiltona bi alonso ya heyecan sıfır.bence böyle adamların kovalayacağı konumlar orta sıralar olmalı f1 in raikkonen gibi adamlara ihtiyacı var araç ne olursa olsun müsade ettiği oranda saldıran zorlayan adamlara.

  33. arkadaslar sakin olun formunu bulmaya baslayan schumi tek tek hesapları kapatıyor kapatacaktır.
    buttonı hatırlıyorsunuz hamiltonla kıs kıs gülüyorlardı mgp den 1,5 sn hızlı araçlarıyla 3 sene aradan sonra f1 e dönen o berbat ötesi aracı kullanan schumi yi geçtikten sonra biride bir farkı yokmus schumiyi geçmeninde diye ki tabi geçebilir ancak küçümser ifadelerle saçma sapan konusuyordu.schumi 2. yılında form tutmaya hızlanmaya basladı geçen roc organizasyonunda eşit araçlarda button ı sürklase etti madara etti 1,5 sn fark attı hadi çok gülüyordun al sana hodri meydan esit araclar çıplak performans ne oldu.rosberg de gereksiz yere schumi ona yanlıs hicbir sey yapmamıs ve söylememis ken durduk yere böyle konusmalarla antipatik olmaya devam ediyor her sene mekanik arızalarla uğrasmaz elbet schumi dikkat etmeli.

  34. Çok da desteklememe rağmen Rosberg'in de kötü bir pilot olduğunu düşünmüyorum. Benim düşüncem önemli değil, sonuçlara bakmak lazım.

    Şimdiye kadar tek bir yarış bile kazanamamış olan Rosberg 2006,2007,2008,2009 yılları arasında Williams takımı ile yarıştı. Öncelikle bu yıllarda Williams takımının tek bir galibiyetinin bile olmadığını hatırlatırım. Aynı dönemde (dört yıl) Williams'ın aldığı tek ikinciliği ve diğer iki üçüncülükten birini kendisi almıştır. Bu pilota başarısız demek garip kaçıyor.

    Gelelim MGP ve şumi davasına.

    İlk sene çok büyük puan farkı vardı. Şuminin başına bu seneki kadar iş gelmedi ama bu puan farkı şuminin hamlamış olmasına ve aracın kendisi için tasarlanmamış olmasına bağlandı. Büyük ihtimalle de doğrudur.

    2011'de şumi daha iyiydi. Ama nerde olay orda şumi gibi oldu. Hamilton-Massa gibi kaza ikilisi olarak adlandırılmamasının tek sebebi bu kazaların çeşitli pilotlarla nöbetleşe yapılmış olmasıdır. Bu durumda şumi az da olsa geride kaldı puanlamada.

    Öte yandan birinin bu haberdeki sözleri üzerine "şumi kaç kez yarış dışı kaldı, sen kaç kez" diye sorması gerekir. Ayrıca, bu sene ikisinin de bitirdiği yarışların 6'sında şumi, 7'sinde rosberg önde bitirmiştir. Kaza sonucu geride kalmaları da sayarsak şuminin çok olmasa da daha başarılı olduğu açık.

    Özetle: Şumi ve Rosberg aynı Hamilton-Button gibi çok dengeli bir ikili bence. İkisi de çok iyi ve umarım uzun süre birlikte sürerler. İkisi de iyi bir araçla yarış ve şampiyonluk kazanabilecek pilotlar.

  35. Schumacher- avatarı

    Rosberg sen bugünden itibaren bittin bundan sonra Anti Rosberg'ciyim .

    Schumacher'' Takım arkadaşıma geçilmeyi önemsemiyorum şuan araç üzerinde çalışıyoruz aracımız kazanacak seviyeye gelince ozaman bu durumu göz önüne alacağız'' tarzında bir yorumu vardı…

    Bu Rosberg kimle yarıştığını bilmiyor pazarda değerini yükseltmek 100 küsür yarıştır alamadığı galibiyeti bu şekilde kapatmaya çalışıyor…

  36. Eray Parlak avatarı

    bence senin aracın şumiden farklıydı onboard larda bile belli senin araç nasıl gidiyor şumininki nasıl artı çok zorlancağını düşünmüşte rahat yenince şaşırmış. şumi nin yaşadığı talihsizlikler aracın tuhaf sorunları olmasa zaten sana 15 20 puan fark atmıştı ama böle veletler ben yendim ben yendim diye ortada dolanmaz büyük pilot olmak başka birşey çoluk çocuk böle sevinir doğal olarak haklısın rosberg :d

  37. Gerçekten o kadar kibirli olduğunu bilmiyordum ben rosbergin,oysa ki schumiye kibirli derler,bence rosberge baksınlar,elinde hiçbir şeyi olmadan insan bu kadar mı kibirli olur,sülalesinden geliyor bu adamın,finli mi alman mı belli değil zaten,ama schumi onu gerçek manada yerle bir edince dahi bu kibirinden vazgeçeceğini sanmam,aile kibiri damarlarına işlemiş,çocuk ne yapsın…Birisine ''alçak olarak adlandırabilinecek birisi değil'' denir mi ya,bu ne biçim laf,alçak dese anca bu kadar olur

  38. "Onun hakkında çok fazla dedikodu duyduktan sonra"

    bu dedikoduları söyleyeni fazla uzakta aramayın. yeryüzünün en schumi hazımsızı, schumi'nin kendisine nasıl bir şey yaptığını hala anlayamadığımız, keke rosberg efendiden başkası değil.
    babası neyse oğlu da odur. 2 yıldır schumacher'i ağzına sakız yapan da, bunların sülalesidir. aralarındaki tek fark, keke açıkça söylüyordu, nico kafasına yiyeceği odunları bildiğinden, yemiyor, üstü kapalı söylüyor. amma velakin, ikisinin de içleri aynıdır, tıpkıdır.

    mahallenin kedisinden, kümesteki tavuğa kadar herkes bildi, işitti ve büyüklüğünü kabul etti schumacher'in; ama bir bu sülalenin karın ağrısı geçmedi yıllardır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir