Alonso: "Ferrari Baskın Bir Araç İçin Çalışıyor"

yazar:

kategori:

Bugün Madrid’de konuşan Alonso “4 gün Maranello’da geçirdiğim için aracı gördüm. Henüz sadece rüzgar tüneli versiyonunu gördüm ancak bekleyip görmemiz lazım.”

“Sezonun bu döneminde gelecek sene için hep en iyi araca sahip olmayı düşünürüz.  Ancak şubat ayında piste çıktığında ne kadar hızlı olduğunu görebiliriz.”

“Açık olan, takım içerisindeki herkesin gelecek sene öncesinde çok motive olduğu. Kaybedilen farkı bulma adına ve Red Bull’un son 2 senedir yaşadığı duyguyu tatma adına bir istek var.”

“Galibiyetler ve şampiyonluklar Ferrari’nin geçen 10 yılda alışkın olduğu şeyler ve bunu tekrar tatmak istiyoruz. İlk mekanikeren son tasarımcıya kadar herkes tamamiyle odaklanmış durumda ve üstün bir araç üretmek için herkes tutkulu.”

“Bu yüzden sakinim ve işlerin iyi gittiğinden eminim çünkü Ferrari kazanabilen bir araç üretme yeteneğine sahip. En iyi takım ve tüm gerekli detaylara bakıldı. Bu yüzden bir hata olmaması gerekiyor.” dedi.

Alonso, Red Bull’un gelecek sene bu seneki aracına göre çok büyük fark yaratamayacağını ancak kendilerinin büyük fark yaratabileceklerini düşünüyor.

Alonso “Yükseleceğimizi düşünüyorum. Red Bull’un çok iyi gelişmiş bir aracı, çok iyi bir aracı var. O aracı geliştirmek mümkün ve geliştirecekler ancak bizim gibi geliştirebilecekleri büyük alanlar yok.”

“Rüzgar tünelinin iyi çalışmadığı dönemde aerodinamik sorunlarımız oldu. Pirelli’lerle farklı strateji uygulamak zorundaydık ve süspansiyon dahil bir çok şeyde durum aynısıydı. Bu yüzden çok büyük alanlarda gelişim gösterebiliriz.” dedi.

Alonso, 2012’de mücadelenin çok yakın olacağını düşünüyor.

Alonso “Rakiplerimizin güçlü olacağını biliyoruz ve gelecek sene kazanan 0.1 ya da 0.2 sn ile kazanacak. Çok büyük farklar olmayacak.”

“Araç için bazı önlemler aldık ve daha önceki senelerde uygulanan geleneksel yaklaşım nedeniyle kullanılmayan bazı yenilikleri kullandık. Bu yüzden iyimseriz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ewt alonso nun dediği gibi araçta geçen sene bir çok alanda sıkıntılar mevcuttu ve yarış devam edilirkende bu sorunları gidermek aslına bakılırsa imkansızdı..! şimdi ise durum faklı sorunun neler olduğunu biliyoruz ve ona görede sıtrateji belli… zaten var olan verilerle denenmş başarılı parçalarıda monte edilip yeni tunel yeni suspansiyon ve yeni ön kanat arka kanat kominasyonundaki yüksek verimle lastiklerden maxsimumunu almaya çalışılıyor burada dikat edilmesi gereken sorun şu araçtaki + dayanıklılık nasıl olacak..! ben şahsen FERRARİ nin 2012 de performansının iyi olabileceğine inanıyorum dahası en mükemmmel araç olur diyorum ama schumacher ve mercades,inde performansınıda merak ediyorum çekindiğim rakip olarak görüyorum RBR malüm söylemeye gerek yok. ve diyerleri bakıcaz artık şu tesler başlasın üç aşağı beş yukalı beli olur bazı şeyler hadi hayırlısı…

  2. "Araç için bazı önlemler aldık ve daha önceki senelerde uygulanan geleneksel yaklaşım nedeniyle kullanılmayan bazı yenilikleri kullandık. Bu yüzden iyimseriz." burada daha yüksek ihtimalle süspansiyonlardan bahsediyor sanırım , ferrarinin değişmeziydi çünkü .

  3. Ya da Bkz Renault

  4. iyide hoca mclaren fasa fiso için çalışmıyor değilmi onlarda çok iyi bir araç için çalışıyor canla başla 🙂 nasıl olacak çözemedim 🙂

  5. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Arkadaşlar seneye şampiyonuz rdbl devri bitti artık biz mclrn ile şampiyonluk mücadelesi veririz önceki yıllarda olduğu gibi.fanatik tifosi

  6. bak Alonso F1'de bir mantık vardır. Öyle isteyince baskın araç yapamazsın önce hızlı olucaksın yarış kazanan bir aracın olacak, bak RB'a nasıl baskın oldular

  7. Herhangi bir Ferrari aracı, yine herhangi bir RB aracının arkasında kalırsa vay Ferrari'nin haline derim.

  8. 2009 da da 2012 benzeri difüzörü en iyi yapan takımdı redbull . o yüzden beklentiler yine yüksek rbr adına .

  9. rbrnin difizörünü izleyeceğiz bu senede.

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso 4 gün oradaysa araç ile ilgili daha bir cok detayi bize anlatır,ferrari ye yakışan bir şekilde çalışmalar oluyorsa bizler için sorun yok artık her şeyi düşünmek gerekiyor a dan z ye her şeyi hataya yer yok alonso o yüzden orada zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir