Hamilton: "McLaren 2012'de Çok Daha Güçlü Olacak"

yazar:

kategori:

İngiliz pilota, hâlâ favorinin Red Bull olup olmadığı soruldu.

Gazetta dello Sport’a konuşan Hamilton: “Kesinlikle. Onları geçmek bize bağlı olacak.”

“Gördüğüm kadarıyla yeni McLaren, geçen senekine göre çok daha iyi görünüyor.”

“Esasen Red Bull, 2009’da üretilen aerodinamik konseptin bir evrimi. 2011 ortalarında sıra dışıydı. En üst seviyesindeydi ve bunun ötesinde neredeyse hiç arıza yapmadı”

“Tersine, biz aynı dayanıklılığa sahip olduğumuzda aynı performansı yakalayamadık”

McLaren pilotu, takımının 2012 aracıyla sezona güçlü başlamasını, bu şekilde yine yakalayan konumunda olmaktan kurtulmak istiyor.

Hamilton: “Kış süresince her zaman, sezona hemen hızlı başlayacak bir araçla başlamayı hayal edersiniz. Son iki senedir bu olmadı. Bu sene olmasını istiyorum. Eğer iyi başlarsak, zirvede daha kolay kalabiliriz”

İngiliz pilot ayrıca takım arkadaşı Jenson Button’dan gelecek baskıyı önemsemiyor.

Hamilton: “Jenson çok hızlı ve etrafında güçlü bir teknisyen takımı topladı. Sürekli onun önünde olmak isterim ve aksi olursa memnun kalmam”

“Bununla birlikte psikolojik olarak kesinlikle bir sorun yok. Üstelik, çok iyi anlaştığım açık ve neşeli birisi. Onunla 2012 şampiyonluğu için mücadele etmek güzel olur. Bu ancak McLaren”a bağlı”

Hamilton ayrıca 2011’in pek de kötü bir sene olmadığına inanıyor.

Hamilton: “Sadece tek bir pilot benden ve Jenson’dan fazla yarış kazandı: O da Vettel. Bu yüzden o kadar da kötü bir sene değildi.”


Yorumlar

  1. Daha önceleri benim de iki patronla bir teknik adama küfretmişliğim var. Ama son 4 senedir bunu bıraktım. Dediğim gibi favorim, sürücüler 🙂

    Buradaki arkadaşlardan zerre kadar sevmediğim 3-5 kişi var. Ama onlara hiç küfür etmedim. Sürücülere küfür edebiliyorum, çünkü onlara sesimi duyuracağım, karşılıklı konuşacağım burası tarzı bir platform yok. Bu sebeple de buradaki arkadaşların hiç birinin kulağını çınlatmadım. Varsa diyeceğim ya buradan söylüyorum ya da kendi kendime "Salla" diyorum.

  2. Nedir sizin bu 07 ile alıp veremediğiniz bir sorununuz mu var? açıklayında bilelim yani.
    Lewis haberlerine gelince hadi diyelim aralık ayından beri yayınlanan 8 adet haberin 3'ne yazmışsınız sezon içindeki yazdıklarınız ne peki onları esmi geçiyorsunuz?

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kusura bakma 07 didem kardeş gözümden kaçmış.Son bir aydır durgunum.Dediğin gibi olsa aralık ayından itibaren yayınlanan 8 adet hamilton haberinin hepsinde yorumum olurdu ama sadece 3 tanesinde var.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Selam Onur,
    Bu vesileyle bir ortak noktamız çıkmış oldu.Benim de favorim Ron'du.Ama o gittiğinden beri açığı buradaki birkaç arkadaşla kapatmaya çalışıyorum.Ha tv ekranı ha pc ekranı ne farkeder ki.

  5. Selam Onur,
    Bu vesileyle bir ortak noktamız çıkmış oldu.Benim de favorim Ron'du.Yalnız o gittiğinden beri açığı buradaki birkaç arkadaşla gidermeye çalışıyorum.Ha tv ekranı ha pc ekranı ne farkeder ki.

  6. Yine Lewis haberi yine aynı kişi okadar emek verdiğin yorumu burda değilde şu haberde sarfetseydin ya !!!!!
    http://www.trf1.net/magazin_haberleri/23801-alonso-nun-evliligine-bu-guzel-mi-son-verdi.html

  7. Selam Babil Kralı.

    Ağzı bozuk bir adamımdır. Yarış izlerken McLaren sürücülerine de küfrederim.

    Mekanikerler buttonun etrafında toplanmakla kalmayıp bir de üstüne Hamiltona ingilizce bilmediğini sanıp yüzüne karşı (bknz 2007 Alonso) küfretselerdi ne olacaktı.

    Yüzüne karşı değil, televizyona karşı ediyorum ama bu konuda şunu söyleyebilirim; Alonso'nun verdiği tadı Lewis vermiyor. Tecrübeyle sabittir.

  8. kimseye durduk yere küfür etmezler. etmişlerse haketmiştir. bakınız singapur rezaleti… 2006 da renoya veda ederken "As long as the car is not red, I wish you the best" diyen çok saygıdeğer ve kişilik sahibi insan kimdi acaba, sonra hangi takıma geçti malum 😀 şu sitede senin kadar boş konuşan yoktur inan.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Düşünce yapımı beğenebilmen için öncelikle onu anlaman gerekir.
    Hamilton kendince takım arkadaşının başarısının nedenine değinmiş.Mekanikerlerle olan ilişkisi yüzünden başarılı oldu demiş.Bunlar benim ne düşüncem ne de fikrimdir.Bu hamiltonun düşüncesidir.Doğru mu yanlış mı bilemem.Bunu ne amaçla dediğini de bilemem.Button aslında benden yavaş ama mekanikerler ona yardım etti demek istemiş te olabilir , gerçeği söylemiş te olabilir.Eğer doğruysa bravo buttona kendince hamiltonla mücadelenin yollarını arıyor.Yine eğer doğruysa hamilton haline şükretmeli ki birileri gibi üstüne bir de küfür yememiş.
    Hamiltonun neden bu sene gerilerde kaldığı sorusuna şu anda kendimce onlarca neden sayabilirim.Sana göre ''kazalar'' olabilir , kendisine göre ''mekanikerler'' olabilir,başkasına göre ''nicole'' olabilir,başkasına göre ''menejeri'' olabilir, sana paralel düşünenlere göre de '' santander'' olabilir.Liste uzar gider……..
    Yanlış etkiden bilinçaltı tepkiye uzanarak olayı massaya kadar getirebilmen de bir yetenek.Acun Ilıcalı'nın yetenek sizsiniz proğramına katılmanı tavsiye ederim.

  10. Düşünce yapını beğendim.

    Söylediklerinden yola çıkarak şunları çıkarımladım:
    1. (Söylenene göre) Mühendisler ile Hamilton'a kasıt yapmış olan kim? Button.
    2. (Taraftarların söylediklerine göre) Hamilton'un düşmanı kim? Alonso.
    3. Alonso'nun da mühendislerini yemeğe filan götürdüğünü biliyoruz.

    O zaman Alonso, Button ile konuşarak kendisiyle çalışan mühendisleri yemeğe götürmesini tembihlemiş ve böylece nispeten dandik mühendisler Hamilton'a kalmış. Bundan dolayı da Hamilton bu sene başarılı olamamış.

    Yolumuza devam edelim:
    1. Hamilton neden bu sene çok geride kaldı: Kazalar yaptı.
    2. En çok kazayı kimle yaptı: Felipe Massa.
    3. Massa Ferrari'nin kaçıncı pilotu: "2"
    4. Ferrari'nin birinci pilotu kim: Alonso.

    O zaman Alonso, Hamilton'a zırt pırt çarpması için Massa'yı görevlendirdi. Ve amacına ulaştı.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton, takım arkadaşı Button'ın geçtiğimiz sezonki başarısının, takımın teknik üyeleriyle başarılı ilişkisinden kaynaklandığını belirtiyor.
    O zaman bravo buttona.Bu iş ancak kaleyi içerden fethetmekle olur diye düşünmüş…Yanılmıyorsam Kanada sonrası hepsini yemeğe de götürmüştü.
    Hamilton yatsın kalksın haline şükretsin.Mekanikerler buttonun etrafında toplanmakla kalmayıp bir de üstüne Hamiltona ingilizce bilmediğini sanıp yüzüne karşı (bknz 2007 Alonso) küfretselerdi ne olacaktı.

    Ayrıca son parağraf da bazı fanların hoşuna gitmeyecektir.Güya onlar hamiltonun "2011 kariyerimin en kötü sezonu" ve "bu sezon kötü bir golf maçı gibiydi" sözleri üzerine sezonu en kötü sezon diye nitelemişlerdi.Ama hamilton onları ters köşeye yatırdı:)

  12. aracı her yönüyle iyi yapacaklarına inanırımda, aero tarafına bir türlü güvenemem. umarım bu sezonda olur.

  13. ona ragmen virgin'i gectiler…

  14. HRT baktı araca para harcamakla da olmuyor, bari gidelim gayrimenkule yatırım yapalım dedi 🙂

  15. MERCEDES GP avatarı

    🙂

  16. elvan dalton avatarı

    Sezon öncesi "herşey çok güzel olacak" muhabbetleri başladı ya artık herkes konuşur bu sene daha iyi olcaz falan diye.

    Bi delikanlı HRT var :
    araca para harcamıyoruz.Bu sene bizden bişey beklemeyin diye. Bu sene mekanı yenilicekler seneye ise aracı. De la rosa demiş zaten çok iyisine gerek yok ayağımı yerden kesse yeter diye.

  17. Onur McLarenMercedes avatarı
    Onur McLarenMercedes

    Senin tek ihtiyacın kendin olmak adamım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir