Schumacher: "Sadece Küçük Bir Adıma İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, 2010’da Mercedes ile geri dönmüştü. Takım arkadaşı Nico Rosberg’in 3 defa podyuma çıkmasına rağmen Schumacher, henüz 4’cülükten öteye geçemedi ama 2012’de başarılı olacağına inanıyor.

Gazetta dello Sport’a konuşan Schumacher: “Mercedes’in ve benim başarılı olacağımızdan eminim. Sadece düşük bir adıma ihtiyacımız var; ardından zirveye çıkabiliriz.”

Brawn GP adı altında 2009’da şampiyon olduktan sonra bu sefer Mercedes GP ile aynı başarıyı göstermek isteyen Ross Brawn yönetimindeki takım, 2012 aracına daha fazla gelişim zamanı ayırma adına sezon öncesi ilk resmi test olan Jerez’i pas geçecek.

43. yaş günü Salı günü kutlayan Schumacher: “Takımın daha iyi olduğunu ve benim artık daha fazla işin içinde yer aldığımı biliyorum. İlk başta biraz paslıydım. Şimdi işler daha iyi.”


Yorumlar

  1. belki kendisi için küçük insanlık için büyük bir adımdır :D..

  2. 2012nin daha iyi geçeceğine inanıyorum 🙂

  3. Insallah bu yil yuzumuz guler

  4. Acaba kürsü mü dedi:)? Özledik be..

  5. o dediğin bir sefer yarış galibiyeti gelirse zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir merak etme.
    İhtiyaçları olan şey ve bahsettikleri küçük adım o zaten 🙂

  6. İyi ve güzel dileklerine içtenlikle katılıyorum.
    Bildiğim kadarıyla MGP ilk testlere W02 ile katılacak ve 2012 parçalarını bu araç üzerinde deneyecek.Ama sonradan bununla ilgili yeni açıklamalar görmedim.
    Umarım fabrikadaki çalışmalar testlere katılmamanın meyvesini verir.

  7. çok bişey beklemiyorum ben şahsen
    1 defa birinci gelsin bana yeter
    hani desin ki ben ölmedim daha
    bu sefer olacagına bende inanıyorum gerçekten.
    ama işin kötüsü
    1 defa 1 ci gelse hep bekler olacagız
    bu seferde o 1 seferlik 1 cilik kesmeyecek bizi
    kendi kendimin yalancısı olacagım

  8. deniz aydın avatarı

    ilk testlere eski araçla katılacaklarını ilk kez duyuyorum Salim kardeş.eğer öyle olursa pilotlar için çok iyi olur.ama fabrikada çalışmanında hem iyi hem de kötü sonuçları olabilir.bir defa eğer ilk testlere eski araçla çıkarlarsa, yani w02 ile, her halde 2012 parçalarının bir kısmını denerler.ama bununla birlikte ilk testlere hiç çıkmamakta, eğer fabrikada gerçekten aracın sorunlarını bilen ve bu konuda çok iyi çalışan mühendis ekibi olursa ki; buna inanıyorum, bence çok iyi sonuçlar ortaya çıkarabilir.hatta ve hatta, iddaamı daha da ileri götürerek söylüyorum ki; hani herkesin söylediği gibi 1sn kansıl kapatılacak deniliyor. evet 1 sn kapatılması zor bir fark, çünkü rakiplerde durmadan çalışıyor ama, iyi bir mühendis ekibi için imkansız birşey değil.

    BENİM İDDAAM şudur ki; mercedes bence 2012 de zirvedeki takımlardan (büyük ihtimalle redbull'dan) en fazla 0.2-0.3 sn geride olur. buda mercedes gp için bu yıl ilk yarış galibiyeti anlamına gelebilir. şahsen ben inanıyorum. ve 2012 için de sabırsızlanıyorum….

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    2 senedir o adımı atamadınız

  10. Röportajın şu kısmında;
    43. yaş günü Salı günü kutlayan Schumacher: "Takımın daha iyi olduğunu ve benim artık daha fazla işin içinde yer aldığımı biliyorum. İlk başta biraz paslıydım. Şimdi işler daha iyi."
    verdiği demeç beni ümitlendiriyor. yani 2010 a göre daha iyi bir ekip, aracın sorunlarını bilen bir ekip, neyin yapılması gerektiğini anlatan ve mükemmel geri dönüşler veren Schumi bu ekibin içinde.
    Hemen zirveye oturacaklarını elbette beklemiyorum. Belki bazen iyi strateji, hava koşulları ve şansında yardımıyla yarış kazanabilirler. ama bunun için 2011 deki 1 saniyelik farkın 0,5 saniyeye indirilmiş olması gerekiyor.
    0,5 saniyelik fark normalde 3. takım olmak için verilecek mücadelede yeterli olabilir zaten. Ancak iyi pilotaj ve uygun pistlere iyi strateji eklenince heyecanlı yarışları izleriz diye düşünüyorum.

    Ben şunu sormak istiyorum tüm F1 severler.
    birinci testlere aracı çıkarmayacak olmak, sadece fabrikada çalışacak olmak ne gibi dezavantajlar yada avantajlar getirebilir?
    Ayrıca ilk testlere eski araçla katılmayacaklarmı? pilotların egzersiz yapması açısındanda bu önemli değilmi?

  11. deniz aydın avatarı

    içimden mercedes gp'nin iyi işler yapacağı geçiyor. EFSANEMİ'i tekrar podyumun tepesinde zıplarken görmek için sabırsızlanıyorum…

  12. ama umut tabi schumi o küçük;bize göre büyük adımı atar.rosberg de.yani açıkcası takım arkadaşınızın galip gelmesi sizinde yarış sonucuna göre ne kadar büyük bir pilot olduğunuzu destekler.en ideali 1-2 olmaları ki kazanacak bir araba ile çok mümkün zira pilotlar diğer takım arkadaşlarının aldığı puanlardan daha fazla alabilecek pilotlar.mgp 12 den vurmuş harbiden.

  13. Küçük adımdan kasıt, koskoca 1 sn…

  14. Schumacher- avatarı

    Yeni katılan mühendislerimiz eskiden beraber çalışmış insanlar ve uzun dingil olacağını düşününce ve bu araca liderlik eden Schumi olunca insanın heyecanlanmaması imkansız 😀

  15. Kendi adıma konuşmam gerekirse MGP den beklentim büyük değil. Lakin sen de takdir edersin ki insan ister istemez böyle açıklamalardan sonra umutlanabiliyor. Özellikle Schumacher taraftarıysanız bu adamı geri döndükten sonra özellikle podyumsuz geçen 2 senenin ardından içinizde onun zıplayışını tekrar görmek için içinizde deli gibi bir istek oluyor. Ama elbette ki beklentilerimizi minimumda tutmamız gerek geçen seneki gibi bir hüsran yaşamamak için.

    Ayrıca Schumacher, Rosberg ve Brawn'ın yerinde olsam kesinlikle umutlandıracak açıklamalardan uzak dururum. Umutlanacak gelişmeler yaşansa da… Çünkü eğer 1 sn gerideyseniz, diğerlerinin siz aracı geliştirirken neler yaptığını bilmiyorsanız ve hayal kırıklığı ile geçen 2 sene yaşatmışsanız işinizi garantiye alıp alçakgönüllü olmanız gerekir. Değilse bu sene de aynı olursa başımıza hunileri geçirip dolaşırız dışarda:)

  16. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    hepten moralimi bozdun 😛

    Bizim beklentimiz şampiyonluk değil 🙂 galibiyette değil en azından bir podyum..

  17. Maksadım moral bozmak değildi 🙂

    Yalnız şuna dikkat ediyorum, MGP'den beklentiler çok büyük. Brawn'ı şampiyon yapan aracın genel verimliliği değil, sadece difüzörüydü. O da herkesde olunca 2009'un son yarışlarında gördük nerelerde olduklarını. MGP bu difüzör yeniliğinin üzerine ne koydu ki? Ayrıca efsane şumi ve iyi yetenek rosberg de aracı uçuracak değiller. Şampiyonluklar araçla kazanılır, sadece pilotajla değil.

    Bence herkes şampiyonluklar kazanmanın gerçekten büyük bir hedef olduğunun farkına varmalı ve kendi çapında gelişen bir takım olduğunu anlamalı. Şampiyonluk bu sene mi olur, 5 sene mi bekleriz orası belli olmaz. MGP gelişirken Mclaren, Red Bull ve Ferrari armut toplayacak değil elbet. Arkadan düşe kalka Lotus geliyor.

    Fazla sorgulamadan, olduğu gibi takip etmek lazım. Yoksa her başarısızlıkta saç baş yolunmaya başlanırsa bütün Ferrari ve MGP taraftarları bir süre sonra topikle dolaşmak zorunda kalacak :)))) Hele ki benim gibi ufaktan Williams F1 sempatizanıysanız kafanızı kesmeni gerekir 🙂

    Özrüm kabahatimden beter gibi oldu 🙂

  18. Uysa da söylerim, uymasa da söylerim :))))

  19. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    küçük ama kaç küçük adım 150-200 küçük adım gerekir

  20. Fark genellikle 1 sn'nin üzerindeydi. 0,9-1 sn bazı yerlerde sürpriz yapmak için yeterli olabilir ama tek'in hakimiyeti olmadığında. Redbull böyle bir tablo sergilemişti.
    Sürpriz beklenen anlarda alttan 1 sn kadarına ancak çekince mümkün olmaz tabi.
    Mercedes'in başa güreşmesini düşük ihtimal olarak görmüyorum. Sadece biraz daha isabetli kararlara imza atmalılar. Pilotlarıyla alakalı değil bu düşünceler. 2009 / Brawn Ross yeterliliğini gözüme soktu.

  21. refleksleri tekrar keskinleşmeye başladı. hindistanda macaristan 98 tarzı bir strateji ile rosbergin önüne geçmişti.çok sevinmiştim.

  22. Yorumlardan bu yorumunu görünce inan Ferrari için yazdığını sanmıştım. Burada görünce koptum gittim yav. 😀
    Ne kadar da uyuyor değil mi. 😛

  23. Eskiden olsa neyse ama şimdilerde 1sn fark çok büyük, buda küçük değil BÜYÜK bir adım gerektiriyor..

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Moralimizi bozma ya 🙂

  25. Olası başarısızlıkta verecekleri ilk demeç: "Takıma yeni kattığımız mühendislerin kısıtlı zamanı vardı, yetişmedi."

    Bir ihtimal (geçen de yazmıştım): "Yeterince test yapamadık."

    Bir diğeri: "Uzun dingil mesafesi konusunda biraz abartılı davranmışız. Virajları genişten almak gerekiyor"

    :)))

  26. mgp yada brawn her iki pilotunuda hipnotizemi ettiriyor yada nasıl kandırıyorda bu kadar inandırabiliyor.her ikisde aşırı iyimser olabiliyor.

  27. MERCEDES GP avatarı

    Bende isterim bunu ama.sanki geçen sene gibi olcak gibi araç belki daha iyi olabilir ancak problemler schumacheri bulcak gibime geliyor.bide eğer 2011deki ferrari performansını gösterebilirsek müthiş olur.kessinlikle podyua çıkabiliriz.hatta bize uyan pistlerde yarış kazanabiliriz.Testleri 4 gözle bekliyorum.belki mercedes olmucak ama (ilk testler için) diğer takımları özellikle red bull,ferrari,mclaren i çok merak ediyorum

  28. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kesinlikle o adımın bu yıl atılacağına inanıyorum..Vee Schumacheri Zıplarken göreceğiz İnşallah..

  29. Fark 1 sn civarı. Seneye neler olacak belli olmaz. Araç tasarımları değişecek epey, kim aynı kalacak derse desin. fark 0.3-0.5 seviyesine inmediği sürece mücadele görmek imkansız. Mclaren bütün sezon boyunca 0.2-0.3 fark çizgisinde dolaştı durdu.

  30. Eray Parlak avatarı

    1 saniyeden birazdaha fazla olması gerekiyor. Bence 1 saniyenin altı farklar düştümü yarış yükündeki schumacher faktörü ile podyum ve yarış galibiyeti özlemi giderilecektir,2012 de Schumacher yılı olacaktır. Söz mercedeste artık. İlk testlerede katılmıyorlar performans gelişimi için, mercedes sıkı sıkı 2012 ye hazırlanıyor umarım hayal kırıklığı olmaz. İçimde mercedesin süpriz yapacağı umudu var inşallah kralın yılı olur busene…

  31. Schumacher- avatarı

    Öndekilerle yanlışsam düzeltin 1 sn fark var 0.5 sn kadar öndekilere yaklaşsak podyumları rahatlıkla görebileceğimize inanıyorum

  32. umarım herşey yolunda gider de senin o 1. basamakta zıplamalarını tekrardan görürüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir