Horner, Toro Rosso'daki Pilot Kadrosunu Savundu

yazar:

kategori:

Yaklaşık 3 sene boyunca Toro Rosso’da yarışan Sebastien Buemi ve Jaime Alguersuari, Red Bull’un Daniel Ricciardo ve Jean-Eric Vergne’yi seçmesinin ardından koltuksuz kaldılar. Buemi Red Bull’da yedek pilot olmayı seçerken Alguersuari şu an için boşta.

Horner “Red Bull gençler üzerinde çok fazla yapıyor ve bu yüzden övülmeli. Sebastian Vettel’de işe yaradı ve Ricciardo ile Vergne gibi genç yeteneklere de mükemmel fırsat verdik.”

“Hem Buemi hem de Alguersuari Formula 1’e Red Bull’un desteğiyle geldiler. Buemi 3 sene desteklendi, Alguersuari ise 2.5 sene desteklendi ve o süreç içerisinde insanın ne kadar geliştiğini görebilirsiniz.” Açıkçası yeni nesil Formula 1 öncesinde en heyecan verici iki isim olan Jean Eric Vergne ve Daniel Ricciardo’ya Toro Rosso’da fırsat verme kararını aldık.” dedi.

Horner, yeni isimleri spora getirdikçe alt serilerle Formula 1’i kıyaslama fırsatı da bulduklarını söyledi.

Horner “Red Bull hak ettiği değeri görmüyor. Ne Buemi ne de Alguersuari alt kategorilerden gelişmeyi sağlayamazdı. Alguersuari’nin Britanya Formula 3’te destek olmadan şampiyon olduğunu unutmayalım. Red Bull F1’e bir çok sürücü getirdi. Bazıları kalmayı başarırken bazıları farklı şeylere yöneldiler.”

“Programda, İskoç Lewis Williamson gibi bazı genç isimler var. Williamson bu sene World Series’te destekleniyor, geçen sene ise GP3’teydi.  O, Red Bull’un genç sürücü yetiştirme programı olmasaydı bu kadar gelişme gösterme şansına sahip olamazdı.” dedi.

“Red Bull minikleri açısından iyi durumdayız. Diğer şemalara baktığımızda, Red Bull gençler üzerinde çok fazla yatırım yaptı ve o gençlere fırsat vermesi nedeniyle övülmeli. Aksi takdirde onlar da kaybolabilirdi.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir