Di Resta Takımlarda Beşinciliği Hedef Gösterdi

yazar:

kategori:

Aylarca süren söylentiler ardından Force India, 2012’de Di Resta’nın yanına Hulkenberg’i oturttu ve Adrian Sutil ile yollarını ayırdı. Hulkenberg, takımın 2011’deki yedek pilotuydu ve 2010’da Williams adına yarışmış, Brezilya’da sıralama birinciliği elde etmişti.

Di Resta, Sutil’in takımdan ayrılmasına üzüldüğünü belirtti ama genç ve ümit verici pilot diziliminin takımı ileri taşıyacağını ifade etti.

Di Resta: “Adrian, 5 senedir burada olan hızlı birisiydi ve yavaşsanız F1’de duramazsınız.”

“Force India’nın büyük bir parçasıydı ama yönetim kurulu, Nico getirme kararı aldı ve bu, heyecan verici. Pilot dizilimi açısından genç bir takım ama bu, takıma bir kıvılcım sağlayacak.”

“İyi takım arkadaşları olmalı, beraber iyi çalışmalı ama pistte rekabetçi olmalıyı. Böylece birbirimizi teşvik edebiliriz. Bunu yapıp birbirimizi desteklemememiz için bir neden göremiyorum”

“İkimiz de aynı durumdayız; aynı tecrübeye sahibiz. Yani iyi olmalı. Zaten beraber çalışıyorduk; geçen sene gelişmek için takımı fikirlerle zorluyorduk.”

İskoç pilot, yeni yatırımların takıma olumlu yansıyacağını söyledi ve ilk senesinde kazandığı tecrübe ile daha iyi sonuçları hedeflediğini ekledi.

Di Resta: “Takım, Sahara yatırımı ile bir başka adım attı ve geri planda yavaş-yavaş takımımızın rekabetçiliğini arttıracağız. Hemen olmayacak ama takım, geleceği konusunda heyecanlı. Umarım takımlarda 5. olabiliriz.”

“İkinci senemde tecrübemin de etkisi olacak. Bu sene yarışlara gittiğimde neyin değiştirileceğini, ne aradığımı ve mükemmel dengeyi nasıl elde edeceğimi biliyor olacağım. Bu avantajı elde etmek bu adamlara karşı zor. Çünkü içini dışını biliyorlar.”

“Her zaman bir şey öğrenebilir, her zaman hatalar yapabilirsiniz. Bu, verdiğiniz kararlara göre değişir. Zor yarışlarınız da olabilir kolay yarışlarınız da. Bu, şans işi ve bir şeylerin gerçekleşmesinde şans etkeninin de olması gerektiğini düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Bu çocuğu çok severim. Dilerim büyük bir takımda şampiyon olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir