Horner: "Webber'in 2011 Performansı Göründüğünden İyiydi"

yazar:

kategori:

Webber’in takım arkadaşı Sebastian Vettel, geçen sezon 11 yarış kazanıp rahat bir şekilde şampiyon olmasına rağmen Avustralyalı pilot, sadece son yarış Brezilya’da kazanabilmişti.

Horner, Webber’in 2011’in son bölümünde aşama kaydettiğini ve sezon öncesi dönemi iyi kullanacağını söyledi.

Horner: “Sebastian’ın kalibresinde bir pilota karşı üste çıkmak, onun standartlarında birine karşı başa baş olmak çok zordur.”

“Mark seneye zor bir başlangıç yaptı ama uyum sağladı ve bunun için sıkı bir şekilde çalıştı. Özellikle lastikleri anlamak için sıkı çalıştı. Ve performansı, sene içinde giderek gelişti ve son yarış Breziya’da kazanması harikaydı”

“Kış döneminde sıkı bir şekilde antrenman yapt. Heyecanı yeniden yeşerdi. 2012’nin Mark için çok güçlü bir sene olacağını düşünüyorum”

Red Bull Racing patronu, Webber’in 2011 performansının olduğundan düşük görüldüğünü; aslında kâğıt üzerinde görülenden daha etkileyici bir sezon geçirdiğini ifade etti.

Horner: “Mark geçen sene bazı iyi performanslar çıkardı ve çok iyi yarıştı. Eau Rouge’de Fernando Alonso’yu geçişi inanılmazdı ve Çin’de farklı bir strateji ile gridin gerisinden gelip 3ç olması da yine bir başka harika sürüştü. 2011’de bazı inanılmaz yarışları oldu”

“Bazı zor kalkışlar yaptı ama buna odaklandığını biliyorum. Takım da bu konuda ona yardım ediyor. Bu yüzden küçük şeyler belirlenebilirse, 2012’de güçlü bir sezon geçirebilir.”

Hornar ayrıca Vettel ile Webber arasında dengeli bir ilişki olduğunu belirtti.

Horner: “Bizim için harika bir ikili. Aralarında 10 yaştan fazla fark var. Bu yüzden kariyerlerinin farklı dönemlerindeler ve birbirlerini zorluyorlar; en iyisi için birbirlerini zorluyorlar”

2012’de Daniel Ricciardo ve Jean-Eric Vergne’nin Toro Rosso adına yarışacak olmaları, acaba Red Bull’da Webber’in yerine kim gelecek sorularını gündeme getirdi. Ama Horner, iki genç pilot için henüz kesin bir gelecek planı olmadığını belirtti.


Yorumlar

  1. şu fotoda webber in yüz ifadesinden herşey anlaşılıyo zaten horner efendin bişeyler anlatmana gerek yok…

  2. teamferrari avatarı

    Yahu resime dikkatlce bakarsanız Horner'ın yanında kalan bir kişi el mi sallıyor yoksa daha farklı şeyler mi yapıyor belli değil 😀 Ama suratının gözükmediği kesin.Ayrıca Mark'ın performansı tabi iyi olacak Vettel'den daha iyi olduğunu söylese bile pek inanmam çünkü daha önce yaptıkları fazla etkiliydi.Neymiş peki bu diyenlere cavabım şu birsürü var aklınıza geliyor sizlerinde 🙂

  3. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    2010'da Mark'ın elinden aldığınız şampiyonluğu son yılında ona verin bari

  4. Schumacher- avatarı

    2 tane Vettel'e verdiniz bari birini Mark'a verin 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir