Barrichello Hız Eksikliğinden Şikayetçi

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello, Honda takımının Türkiye Grand Prix’inden önce beklediği kadar hızlı olamadığından yakındı.

Japon ekibi sezonun ilk puanını son İspanya yarışında Jenson Button’ın yarışı altıncı olarak tamamlamasıyla elde etmişti ve takım İstanbul yarışında araçlarının durumunun daha iyi olacağını iddia etmişti.

Ancak bu günkü sıralamalarda hem Barrichello hem de Button ilk 10’a giremedi ve Brezilyalı pilot araçlarındaki ayarlardan memnun olmadıklarını dile getirdi.

Sıralama turlarını 12. sırada tamamlayan Barrichello "Bu gün herkes elinden geleni yaptı ancak burada beklediğimiz hızı elde edemedik" diye konuştu. "Yaşamış olduğumuz problem lastik ya da tutunma probleminden ziyade ayar problemi.Bu gün elde edebileceğimiz en iyi dereceyi aldık."

"Sıralamalar boyunca istediğim performansı bir türlü alamadım. Birinci ve ikinci sektörler oldukça iyiydi. Ancak üçüncü sektörde şans bizim yanımızda değildi. Gerçekçi olmak gerekirse aracımızın bulunduğu nokta şuan itibariyle bu ve eğer daha iyi dereceler elde etmek istiyorsak ayarlarımızı değiştirmemiz gerekiyor."

Button lastikler konusunda da ufak bir problem yaşadığını ifade etti ve yarışa 13. sıradan başlayıp puan alabilmesinin oldukça zor olduğunu dile getirdi.

"13. sıradan başlamama sevinmek zorundayım, çünkü bugün lastiklerin de işlevini tam yerine getirmediğini düşünürsek bu iyi bir sonuç. İlk sektör fena değildi ve sektörü de sert lastikle tamamladık."

"İkinci sektöre başlarken herkesin daha hızlı göründüğü, yumuşak lastiğe geçtik. Nedenini bilmiyorum ama bu lastik bende işe yaramadı ve aracım yolda tutunamadı."

"Bu yüzden tekrar daha yavaş olan sert lastiklere geçmek zorunda kaldık ve bu şartlar altında 13.’lük fena bir sonuç değil. İstediğimiz seçimi yapma şansımızın olmaması bizi çaresiz bırakıyor ama sert lastik hamlemiz özellikle uzun yarışlarda iyi işledi."

"Buradan puan alarak dönmemiz oldukça zor gibi duruyor, ancak bu pist araçları zorlayan bir pist ve yarın neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Burası üstesinden gelmesi zor bir pist ve bu yüzden burada yarışmaktan her zaman zevk aldım.Yarışı iple çekiyorum."

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir