Lotus Raikkonen'in Performansından Cesaret Alıyor

yazar:

kategori:

Fin pilot, 2009’da spordan ayrıldıktan sonra Pazartesi günü ilk defa bir Formula 1 aracının direksiyonuna geçmişti.

Bu testler sırasında toplamda 666 km yol kat etmesine rağmen Raikkonen, Valensiya’da herhangi bir fiziksel rahatsızlık yaşamamıştı.

Testlerin ardından konuşan Lotus Pist Operasyonları Sorumlusu Alan Permane: “F1 araçlarını sürmek ciddi bir şeydir. Zinde birisi olmasına rağmen (Raikkonen’in) boyun kaslarının rallide, bir F1 aracındaki gibi kullanılmadığından şüpheliydim. Ama ilk sabah 50 tur attı ve hiçbir fiziksel sorun nedeniyle durmadı.”

Bununla birlikte Raikkonen de BBC’ye, testlerde bir boyun sorunu yaşamadığını teyit etti.

Raikkonen: “Boynumda herhangi bir tutulma, sertlik hissetmedim. Boynumda daha fazla sorun bekliyordum ama gerçekten hiç olmadı”

İki sene boyunca Formula 1’den uzak kalmasına rağmen Raikkonen’in Valensiya’daki performansı, Alan Permane’nin Fin pilota güvenmesini sağladı.

Permane: “Size bir örnek vereyim: Aracında en düşük yakıt yükü ile turluyordu ve aşırı derecede çok fazla yakıt ekledik. Aradaki farkın ne olması gerektiğini hesapladık ve ilk tur, tam isabetti; onda birine kadar. Bu etkileyiciydi. Geçen sene sürmediğini anlayamazsınız”


Yorumlar

  1. Schumi'yede böyle diyolardı iki yıldır görüyoruz…

  2. raikkonen olmak böyle bişey işte…..

  3. alışma süreci biraz abartılıyor. bir insan fiziksel olarak kendine bakıyorsa birde konusu ile alakalı sürekli bir takım çalışmalar içerisindeyse çok sıkıntı olmaz. resimlerde de görüldüğü üzre kimi gayet düzgün bakımlı fit bir vücuda sahip…birde sürekli alkol alarak hijyen kalıyor:))) şaka bir yana kiminin ilk f1 macerası da böyle başlamıştı. sadece 21 yarışlık bir tecrübesinden dolayı diğer pilotlar için tehlike olur düşüncesi ile süper lisans bile başta vermek istemediler. ki o dönem sezon öncesi antremanlarda boyun kasları zorlandığından ilk denemede ancak 4 tur atabilmişti. ama ne oldu ilk yarışını 6. bitirip puan lar ile başladı f1 kariyerine…
    ben tahminlerin ötesinde başarılı olacağına inanıyorum. sabır gayret mücadele inanmak…istemenin esrarını yakalamak…
    f1 camiasının geneli kimi nin çok da başarılı olamayacağını düşünüyor. kimi de bunun farkında…bu kimi yi motive ediyordur. takımda kimi ye oynuyor. grojanın adı bile geçmiyor.
    gelecek te ne olur biz bilemeyiz bekleyip göreceğiz.
    inancım performansı ile bu sene sonunda öndeki takımlardan birinden kimi teklif alacaktır düşüncesindeyim.

  4. Arkadaşlar konu dışı fakat 3-4 ay önce burada bir video yayınlanmıştı ve fon müziğinde süper bir slow şarkı vardı. Şarkının adının da "viski" olduğu söyleniyordu altındaki yorumda. Avrupalı bir bayan sanatçı seslendiriyordu. 3-4 saattir arıyorum, her türlü olasılığı deneyerek yazıyorum aramalara fakat bulamadım. Bahsettiğim şarkıyı veya sanatçıyı bilen varsa ve buraya yazarsa sevinirim.

  5. Ben hala Avrupa yarislarina kadar anca alisir diyorummmmm 🙂

  6. Tolga Soydan avatarı

    ıceman adamsın adam 🙂

  7. Vay bee, Raiko da geldi, çok iyi oldu gerçekten, ben bi ara ümidi kesmiştim dönüşünden. Şu sezon da başlasa artık bi, çatladık patladık yani..

  8. Geçen sene sürmediğini anlayamazsınız
  9. güzel bir araç vermelerini umuyorum. iyi bir aracı varsa, raikkonen her zaman agresif olmuştur.
    go kimi go 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir