Raikkonen Orta Grupta Mücadele Etmeyi Bekliyor

yazar:

kategori:

McLaren ve Ferrari ile 18 defa yarış kazanan Fin pilot, 2010 ve 2011’i ralli yaparak geçirmişti.

İki senelik ayrılığın ardından Raikkonen, bu hafta başında Valensiya’da özel testle F1 aracına geri döndü.

BBC’ye konuşan Raikkonen: “Ondan daha hızlı olmayı bekliyordum”

“Evet; Valensiya en hızlı pist değil ama yine de oldukça normal”

Fin pilot, 2012’de ön tarafta olamayacağını, orta grupta mücadele edeceğini bekliyor.

Raikkonen: “Beklentime göre orta grupta mücadele etmem gerekecek. Ama bu bir facia değil. Ferrari’deki son senemden farklı değil”

İnanılan o ki 2009 senesi sonunda Ferrari, sponsor Santander’in etkisi ile Raikkonen’i takımdan uzaklaştırdı ve yerine Fernando Alonso’yu geçirdi.

Ayrılığın ardından Raikkonen’in kimseye karşı olumsuz görüşü yok.

Raikkonen: “Herhangi birine karşı hiçbir kızgınlığım, küskünlüğüm yok.”

Fin pilot ayrıca Lotus ile olan anlaşmasının “esasen 2 senelik olduğunu” söyledi.

Raikkonen: “Uzun vadeli bir planım yok. Lotus ile işlerin nasıl gideceğini görelim”

“Genel olarak eğer araç başından itibaren iyi hisler uyandırırsa, genellikle rekabetçi olursunuz.”

“Yarışların (2009’dan) farklı olduğunu düşünmüyorum. Vettel o zaman da güçlüydü; gerçi şimdi çok daha fazla geçiş var ama bu da hareketli kanat sayesinde”

“Henüz (DRS’yi) ve KERS’i denemedim. Çünkü Valensiya’daki) 2010 aracıydı. Ama sadece 1-2 düğme daha fazla olacak.”


Yorumlar

  1. rai abimiz direksiyona oturunca şöööyle bi yaslanır… :))))

  2. kimi doğru söylemiş …. orta sıralarda olacağı kesin…ama yinede bu yarışlarda herşey olabiliyor. ben bir iki kez podyum göreceğimeze inanıyorum…..

  3. antlaşması esasen 2 yıllık die belirtilse bile, bnce raikkonen ilk 6-7'yi düzenli olarak zorlarsa ( reno aracını performans olarak bu yılkiyle aynı seviyede tutuorum) bu antlaşmanın ilk yılı dolduğu anda mark webber'in yerine ismi geçen en ciddi isim olur ve bnce de o koltuğa oturur..

  4. rai yarış kazanırsa büyük pilot abi yarış kazandı muhabbetleri…
    kazanamazsa aracı kötüydü muhabbetleri …
    kimi raikonen abimiz ferrariden tabiri caizse şutlanmadan önce alonso sponsorla geldi muhabbetleri…
    kimi raikonenin ferrari de son yılıydı evet orta sırada mücadele etti rai massa şampiyon oluyordu yok massa nın arabasında nitro var muhabbetleri ….
    raikonen sevdiğimiz bir abimizde
    adabı giyinmeyi raconu iyi bilirdi

  5. F1'in güzelliği adına Kimi ve Schumacher'e iyi bir araba!

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla ben santander vs. olayını pek takmıyorum. İllaki herşeyin bir sebebi ve bir sonucu vardır. Öyle olması gerekiyordur öyle olmuştur.

    Diğer yandan en çok istediğim şey RBR nin bu sezon zorlanması, hatta mümkünse 2., 3. takım olması. Çok merak ediyorum horner-vettel-newey üçlüsünün yüz ifadelerini.

  7. Sadece Rosberg için değil Mgpnin her iki pilotu için geçerli bir durum bu.

  8. Bahsettiğim bayan balık etliydi : ) Teşekkürler.

  9. saolasın bu bizim spor kanalları vermiyor ya bu maçları hiçbirşey demiyorum trt spor ve ntv spor ailesine burdanda selamlarımı gönderiyorum…

  10. Orta grupta mucadele edecegi kesin, Yaris kazanamasa da Schumi gibi yarislara renk/heyecan getirecegini dusunuyorum, Mercedes buyuk bir atilim yapmazsa normal sartlarda ikisi baya karsi karsiya gelebilir 🙂

  11. mesafenin aynı olması zaten en büyük dileğimiz.yalnız alonso burada sanki sadece sponsor istedi diye getirilmiş gibi yani rainin hiç suçu yokmuş gibi algılanmış onun için o yazıyı yazma gereği duydum.

    birde bir arkadaşımız günlerdir soruyor cevap aldımı bilmiyorum ama affınıza sığınarak sizlerin serhan acarla olsun tv yöneticileri ile olsun daha çok irtibat halinde olduğunuzu varsayarak bu f1 yayınlarında bir gelişme varmı varsa hangi kanal verecek bunları merak ediyoruz işin açıkcası.bilgilendirirseniz seviniriz.

  12. Jana kramer olabilir mi?

  13. bazı cahillerde çıkıp laf söylerler kimi yarış kazanamadı diye lotusla.şimdiden duyuyorum.aynen rosbergin willimas-mgp ile yarış kazanamadığı durumu gibi.deveyi hendekten atlatın daha iyi

  14. Arkadaşlar konu dışı fakat 3-4 ay önce burada bir video yayınlanmıştı ve fon müziğinde süper bir slow şarkı vardı. Şarkının adının da "viski" olduğu söyleniyordu altındaki yorumda. Avrupalı bir bayan sanatçı seslendiriyordu. 3-4 saattir arıyorum, her türlü olasılığı deneyerek yazıyorum aramalara fakat bulamadım. Bahsettiğim şarkıyı veya sanatçıyı bilen varsa ve buraya yazarsa sevinirim.

  15. rocco junior avatarı

    En iyi ihtimalle 5.6. takım olurlar diye düşünüyorum.Tepedeki 4lü değişmez bence;Rb,Mclaren,Ferrari,Mercedes.Bundan sonrasını görmek zor.Ancak Çok büyük atılım beklediğim Williams,Force India muhtemelen rakipleri olacak.Yani Romain-Kimi ikilisi son puanları çalmak için kıyasıya mücadele etmeleri gerekiyor bu takımlarla.Williams her şeye rağmen küçümsenmemeli.

  16. haberin kaynağında bizzat yukarıda söylenen yazıyor.

  17. arkadaşlar konu dışı ama şu tenis maçını izlemek için link varmı murray-djkovıc maçını

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kimin neye inandığının ne önemi var.Onlara göre santander koskoca Ferrariyi elinde oynatıyor her istediğini yaptırıyordur.Bana göre de sadece olması gereken bir sponsordur.
    Bu konunun çok konuşulduğu doğrudur ama ne şekilde dile getirildiğini de unutmamak lazım.Her Alonso haberinde "nasılsa arkanda santander baba var, pirelliyi de satın alır , fiayı da satın alır " şeklinde ithamları ve daha benzer nicelerini siz de gördünüz.
    Evet kimin neye inandığının ne önemi var.Siz hassasiyet açısından raikkonenin uzaklaştırıldığını yazarsınız.Bazısına göre rai kendi isteği ile gitmiştir bazısına göre de kovulmuştur.

  19. Aslında kaynakta yazmasına da gerek yok. Bu konu çok konuşulmuştu ve hâlâ buna inanılıyor. O yüzden "İnanılan o ki" yazdım. Körükleme isteği değildir. Her bir pilota, takıma vs. aynı mesafedeyiz. Emin olabilirsiniz.

  20. Ferrari Alonso yu zaten 2011 senesinde kesin katacaktı kadroya ha 1 yıl erkene aldılar oda Santanderin baskısıyla oldu bu bilinen bir gerçek ama burda çokta yanlış birşey görmemek lazım.Adamlar İspanya nın en büyük bankası elbette kendi pilotlarını isteyeceklerdir.Alonso da zaten yetenekli bir pilot Ferraride evet dedi,bence gönderecekleri kişi Massa olmalıydı ama İtalyanlar biraz gelenekçidir Sonuçta Massanın kazası,ona biraz borçlu hissettirdi sanırım takımı.Buna birde Kimi nin biraz disiplinsiz ve antimedyacı tutumuda önayak oldu.Bizim Kimi sıcak birisi değil,cana yakın görünecem diye yada bir takım etkinliklerde bulunmak için uğraşmaz.Adam işini yapar,birde şu geri bildirim olaylarını anlayamıyorum Kimi gibi yetenekli bir pilot acaba hiçmi adamakıllı geri bildirim yapmıyor yada medyada böyle gösteriliyor .Konuşan herkes Kimi için arabanın gelişmesine fazla katkısı olmaz diyor,ne kadar doğru bilmiyorum vallahi

  21. arkadaşlar (trf1 ekibi) yanlış anlaşılmak istemem ama şu haberin içindeki

    "İnanılan o ki 2009 senesi sonunda Ferrari, SPONSOR SANTANDERİN etkisi ile Raikkonen'i takımdan uzaklaştırdı ve yerine Fernando Alonso'yu geçirdi."

    ibaresinin çeviridenmi kaynaklı yoksa farklı sebeplerdenmi kaynaklı olduğunu anlayamadım.zaten bu tip bir algılama var buda sanki yangına körükle gitmek gibi bir şey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir