Whitmarsh: "Hamilton Çok Zeki Bir Pilot"

yazar:

kategori:

The Telegraph’a demeç veren Whitmarsh, Lewis 2011’de üç yarış kazandı. Bu sezon sadece birden fazla yarış kazanan üç pilottan biri. Diğerleri de Sebastian ile Jenson’dı. Griddeki takımların çoğu McLaren’i yaptığı gibi geçen sene altı yarış kazanamadı.”

“Aslında bana kalırsa, geçen sezonun pist üzerindeki en dikkat çekici noktalarından Lewis’in parlayan yeteneğini göstermesi oldu. Çin’de, Almanya’da ve Abu Dhabi’de, ve diğer birçok yarışta inanılmaz şekilde  etkileyiciydi.” diye konuştu.

Geçen senenin Lewis Hamilton için zor bir sezon olduğunu da kabul eden Whitmarsh, “2011’in Lewis için zor bir sezon olduğunu söylüyorsunuz ve bunda doğruluk payı var. Ama o kendini en katı şekilde eleştirebilir. Bazen işler yolunda gitmediğinde elinden geleni yapar. Geçen sezon bunu zaman zaman gördük. Bu da onun rekabetçiliğinin, kazanmak için sahip olduğu arzunun bir parçası.”

“Lewis’in değişmesini de istemeyiz. O oldukça akıllı bir yarış pilotu. Şimdiye kadar gördüklerimizin içinde en hızlı olanlardan biri. Bu yüzden geçen sezon boyunca hep onu rahatlatmaya ve yüzde yüz desteklemeye çalıştık.” diyor.

“İnsanlar geçmişi çabuk unutuyor, değil mi? Lewis neredeyse hayatının yarısında McLaren’in önemli bir parçası durumundaydı. McLaren tarihinin ve ailesinin bir parçası. Bunu çok iyi biliyor. Formula 1 pilotu olarak yarıştığı son beş yılda çok büyük başarılara imza attı.”

“Beş sezonun üçünde son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verdi. 2008’de pilotlar şampiyonluğunu kazandı. 90 yarışta kazandığı 17 galibiyet onu Formula 1’in önemli isimleri arası soktu.”


Yorumlar

  1. Onu biliyorum. Hangi yarış olduğunu hatırlamıyorum, bakmam lazım, Mika'nın kazandığı yarışlardan birinde takıma puan verilmedi. Gerekçe; -yanılmıyorsam- vites kutusunun izinsiz açılması.

  2. 99 da takımlar şampiyonluğumuzu çaldılar.. bilen bilir.

  3. O oldukça akıllı bir yarış pilotu.

    Bunun dışındaki her şey doğru. Hamilton'a geçiş ustası deyin, en agresif en heyecan veren pilot deyin, hatta gridin en iyi pilotu bile deyin. Ama sırf desteklemek için Hamilton akıllı, zeki demek biraz komik oluyor. Onu böyle kabul etmek lazım. Herkes zeki olmayabilir. 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

  4. Kontrollü Agresiflik diye birşey vardır, o tecrübeyi almış olması lazım, çok büyük güç katar kendine.

  5. Hamilton'ın bu yıl son şansı. Kötü bir sezon Hamilton-McLaren ikilisini yol ayrımına getirir ama gelen bir şampiyonlukla herşey değişir 3 yıllık bir kontrat, artan özgüven ve eleştirilerin önüne geçmek. Aynısı Alonso içinde geçerli bu yıl şampiyon olmazsa ne olursa olsun Ferrari'de homurtular başlayacaktır ve bu yol ayrımına kadar gidebilir. Kimse sözleşmesi var demesin F1'de sözleşme hiçbirşeydir. Bu arada Hamilton'a vasat bir pilot diyen birisiyle tartışmaya girmeye gerek onunla F1 namına bir sohbet yapılamaz. Bilgisi sadece pilota yöneliktir.

  6. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Şu laf sokma yarışını bıraksanızda 6 dünya şampiyonunu izleme keyfini almaya çalışsanız incileriniz dökülür değilmi?

    Konuya gelecek olursak,bence Martin yanlış yapıyor.Lewis kendisini yeterince sorguluyordur.Ve haaytı kendine kahrediyordur.Ama Martin çıkıp süper,harika,muhteşem diye konuştukça bu olumsuz tepebilir.Hamilton'ın biraz baskı altına alınmaya ihtiyacı var.Yoksa sonu JPM gibi olacaktır.Daha öncede dediğim gibi,bu sezon Kimi yada MSC şampiyon olmazsa kimse eleştirmez.Vettel olmazsa güler geçerler.Massa-Webber-Nico zaten ikinci grupta.Bu durumda Button şampiyon olmazsa insanlar bunu düşündürücü bulur.Alonso yada Hamilton eğer bu senede şampiyon olamazsa kaşlar çatılır.

  7. Hamilton için vasat yada yeteneksiz diyenlerin aklına şaşarım şahsen aynısını Alonso ya deseler yine aynı cümleyi kullanırım.Bunları söyleyenlerde zaten fanatik pilot fanlarıdır aynı senin gibi

  8. 2007 senesinde f1 e öyle bir giriş yaptı ki,istikrarlıydı,hızlıydı,düzenli olarak podyumdaydı.ne olduysa 2007 çin de oldu galiba.hızlı ve az hata yapan hamilton çin'de o çakıl havuzunda kaldı.ondan sonra kaçan şampiyonluk,temaslar-kazalar,cezalar,lastik kullanımı vs.bunların arasında da bir nazar boncuğu gibi duran 2008 şampiyonluğu 😉

  9.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Zeki olduğunu ben de kabul ederim. F1 pilotu olmanın ağırlığını kaldırmak kolay değil. F1'de yarışan 24 pilotun hepsi zeki yetenekli insanlar. Ama zeki olmak iyi pilot olmak için yeterli değil. Sürekli rakiplere çarpmak bir pilotu iyi pilot yapmaz. Hamilton çok güvensiz bir pilot. Gökhan Zan gibi. Ağzıyla kuş tutsa güvenemiyorsun. Whitmarsh 6 yarış kazanıldığını hatılatıyor. Bu Mclaren'in yarış kazanacak bir otomobil ürettiğini gösteriyor. Mclaren, Ferrari'den hızlıydı. Ferrari İngiltere dahil hiç yarış kazanacak seviyeye sahip değildi. Bazıları diyor ki Alonso Ferrari'nin potansiyelini gösteremiyor. F1 pilotları 0.1 saniye için afedersin arkasını yırtıyor. Ama Fernando'nun kullandığı otomobil sert lastiğe geçince resmen yavaşlıyor. Buna rağmen üç yarış kazanan vasat bir pilotu geçiyorsa kutlamak lazım. Elinizi vicadanınıza koyup bu gerçeği görün. Cem Yılmaz'ın kastettiği gibi bir vicdan değil bu.

  10. …Lewis 2011'de üç yarış kazandı. …Griddeki takımların çoğu McLaren'i yaptığı gibi geçen sene altı yarış kazanamadı.

    Çok büyük başarı.

    Bu açıklamayı Martin Amca iki ya da üçüncü kez yapıyor. Bu elde edilen galibiyetler ne işe yaradı? Vettel 11, Red Bull 12 yarış kazandı. Sezonu şampiyon sürücünün 122, şampiyon takımınsa 153 puan gerisinde kapadık.

    Bir de şöyle bir durum var: En son aklıma 2005 geliyor. Üreticiler şampiyonasında Renault'dan iki yarış fazla kazandık. Ne işe yaradı? Sezonu Renault'nun 9 puan gerisinde kapadık. Ondan bir önce de '99 sezonu. Ferrari'den bir yarış fazla kazandık, sezonu 4 puan geride tamamladık.

  11. Lewis Hamilton bana göre gridin en iyi iki pilotundan biri..ve bana göre şampiyonluk sayısınıda artıracak önümüzdeki yıllarda..ancak kariyerine başladığı zamanlarda olduğu gibi güçlü bir profil çizmediği de kesin..Martin Whitmarsh haklı olarak pilotunu pozitif yönlerini ortaya çıkararak 2012 sezonuna motive etmeye çalışıyor..Hamilton her ne kadar Mcleren ailesinin bir parçası da olsa 2012 yılında göetereceği performans 2011 de gösterdiği performansla aynı olursa ben Hamiltonun Mcleren içerisindeki konumunun da sorgulanmaya başlanacağını düşünüyorum ki takım içindeki izlenime göre zaten duyumlar buttonun çoktan 1. adamlığa yükseldiği yönünde..F1'de istikrar çok önemlidir ve bu tip düşüşler sonrasında geridönüş yapmak oldukça zordur..ancak bir pilotun kalitesini geri dönüşlerine bakarak anlayabiliriz..Hamiltonun şampiyon olduktan sonra gösterdiği performans, 2012 sezonunda adeta kendini yeniden kanıtlama konusunda mecbur bıraktı kendisini..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir