Schumacher Kartingde Pist Rekoru Kırdı

yazar:

kategori:

Lonato’daki Garda Pistinde KZ serisi Tony Kart kullanan Schumacher’e oğlu Mick de alt seri bir kart aracı ile eşlik ediyor.

Bir İtalyan internet sitesi Schumacher’in 41.80’lik derecesiyle pist rekorunu kırdığını yazdı.

43 yaşındaki deneyimli isim bu sezon Formula 1’deki 19. sezonunda yarışacak.


Yorumlar

  1. üsatad kendisi,hazır bir alete oturup sürmüyor adam.tekerleğiyle direksiyonla uğraşıyor adam olayın içinde.mesleğini böyle özverili icra eden kaç pilot olabilir?
    adamım go!.. red baron

  2. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    ""Sizin anlayacağınız şekilde söyleyeyim"" demekle nedemeye getiriyorsun tüm burdaki insanları salak yerinemi koyuyorsun, ignelemeyi anlayamadın mı. Yazarken düşünelimde yazalım…

  3. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    senin bu dediğinden ben Schumacher' i geçerim çıkıyor.

  4. kardeş iyi güzel yazmışsın ama unutmaki bu rekabet içeren bir spor ve herkes kendi desteklediği pilotu övüyor özelliklerini göklere çıkarıyor yada bir şekilde koruyor bu gayet normal bir durum bu sadece f1 de değil futboldada tenistede bu şekilde.ayrıca senin övülmesinden rahatsız olduğun isim m.schumacher 95 den 96 dan bu yana bize f1 sevdiren kişi. normal bir aracı bile 3-4 sene kullanmayınca acemilik yaşadığını düşünürsek schumacherin durumunun çokta anormal olmadığını anlayabiliriz sanırım?

  5. Arkadaşlar kimse MSC yi sevmek zorunda değil,

    Önemli olan onun gibi birisinin hala yarışıyor olması, Bir Efsanenin

    Ama bırakın artık şu Rosberg MSC den adaha hızlıymış, yok MSC Rosbergden hızlışmış meselelerini, yarışı izlerken seyir zevkine bakın,

    Herkes zaten biliyor, bir pilot hem yetenekli hemde veri geri dönüşümü çok iyi ise o pilot en iyi pilottur.

    Araç konusu ise bambaşka bir olay,en iyi pilota orta düzeyde araç verseniz orta sıralardan yukarı çıkamaz (Aynı Mercedes GP = MSC ve Rosberg)

    Bu sebeple artık kim kimden daha hızlı muhabbeti yerine, ilk yarışta neler olacak ve hangi takim ne yenilikler getirmiş, araçlar nasıl olmuş bunlara bakalım.

  6. schumacher in hayatı karting f1 serileri olmuş sayısız karting şampiyonlukları sayısız f1 başarıları var sen neye takıldın anlamadım schumacher in o karting pistinde hız rekoru kırması gibi bir idealinin olduğunu hic sanmıyorum buna ihtiyacımı var:)

  7. Sizin anlayacağınız şekilde söyleyeyim.
    Ben 32hp lik motorla yarışıyordum .Şuminin sürdüğü 6 vitesli 45hp motor.Yani aralarında çok fark var ve bizden 43sn çıkmıştı Kz2dende 41 çıkması çok doğal ve daha iyileride çıkar.

  8. Sizin anlayacağınız şekilde söyleyeyim.
    Ben 32hp lik motorla yarışıyordum .Şuminin sürdüğü 6 vitesli 45hp motor.Yani aralarında çok fark var ve bizden 43sn çıkmıştı Kz2dende 41 çıkması çok doğal ve daha iyileride çıkar.

  9. schumacher, ben geri dönüyorum minardi benim hakkımda boş boş yorum yapsında demedi 😉

  10. bu adamı seviyorum çünkü sürüş bittikten sonra karting aracını kaldırmada adama yardım ediyor 😉

  11. Anlaşılan o ki, Alonso haberlerinden sana ekmek çıkmamış, hadi hayırlısı diyelim 🙂

  12. Yahu Alonsocular gitti( kış uykusuna yattı) yerine bunlar geldi. Neymiş efendim Schumacher Rosberg'i ezer geçermiş. Yahu göz var izan var. Kimin hızlı olduğu belli. Şimdi diyecekler ki onun şu kadar titri var o şöyle böyle. Bunları geçiniz geçmişe mazi derler her yıl yeni bir sezondur kimse önceki sezonu hatırlamaz. Şimdi o iddiaları birer birer çürütme vakti:

    1- "O 43 yaşında, rakibi 27 arada inanılmaz yaş farkı var saygı duyun!"

    Şimdi kimse ona kalk bu yaşında geri dön yarış demedi. Geri dönmeye karar veriyorsan yaş bahanesine sığınmayacaksın. Sığınacaksan da dönmeyeceksin. Gerçi ondan değil de gözü kararmış fanlarından duyuyoruz biz bunu. Lafın kime gittiği ortada.

    2- "Mercedes ona iyi araba vermiyor…."

    Bir kere adam şampiyon takıma geldi. Bu bir. Takımın aracı geliştirmesi ve kendine göre ayarlaması için 2 senesi vardı bu iki. Madem yüksek beklentileri var, hemen kazanmak istiyor neden bu takımla 3 senelik anlaşma yaptı bu da üç.

    3- "Rosberg'in sezon sonunda onu puan açısından geçmesi birşey ifade etmez."

    Neden diyorsun. Ama o 7 kez dünya şampiyonu diyorlar. 7 kez dünya şampiyonuysa geçseydi diyorsun. 43 yaşında diyorlar. Neden 43 yaşında piste döndü diyorsun. O bir efsane diyorlar. Efsane olmak seni rakibinin önüne mi geçiriyor diyorsun. Cevab veremiyorlar.

  13. Eray Parlak avatarı

    arkadaşda sormuş biliyorsan söyle en hızlı turuda bilelim.Bu pistin sitesine girdim yanlışda olabilir bütün sonuçlara bakarken 42, ile 43 lü dereceden başka hızlı tur görmedim yanlışda bakmış olabilirim.Yoksam en hızlı turu senmi attın ?

  14. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    orda yarıştıysan bize ne bundan, ne gerek var şimdi böyle birşeye. Madem en hızlı tur degil sen söyle neymiş en hızlı tur, yada sen en hızlı turu attın da utanıyor musun… bu kadar yazmışsın utanma yaz kendi attıgın turuda yaz..

  15. Neden anlayamadın yazdığımı ?
    Lonato karting pistinin en hızlı turu bu değil diyorum.

  16. Schumacher- avatarı

    Senin gibi düz bakacağım.

    Massa Raikkonen'i geçti puan olarak 2008
    Button Hamilton'ı geçti puan olarak 2011
    Prost Senna'yı geçti puan olarak 1989
    Rosberg Schumi'yi geçti puan olarak 2010-2011

  17. Shumi'nin o pilot koltuğunda oturması bile bana yeter. Yeterki orda olsun. F1'i hiç bırakmasın istiyorum. Ben bu adama bayılıyorum dostum…:))

  18. O pistte 1 sene evvel yarıştım ben.
    Ve size bunun tur rekoru olmadığını söyleyebilirim.Oolsa olsa hafta sonunun en hızlı turudur

  19. vay schumi 🙂

  20. dur ben söyleyim rosberg böyle akıllıca gittiği için kariyeri boyunca tek bir yarış kazanamadı hadi araç kötü diyelim ki adama sorarlar elin oğlu 20 li yasların basında büyük takımlara giderken rosi ne yapıyordu diye he simdi mclaren ilgileniyordu filan hikaye onlar büyük yetenekleri takımlar anında kaparlar hatta birbirleriyle yarışırlar kadrolarına katmak için onların verdiği tekliflerede maddi anlamda hicbir pilot hayır demez kariyer anlamında zaten her pilotun idealidir.onun dışında kariyeri boyunca en çok geçis yapan pilot olmuş mu mesala o da orta sıralarda yarıştı durdu uzun yıllar orada çok ça geçis yapabilirdi buemi kadar bile iz bırakmamış pekiii ya startlar hepsi birbirinden felaket hangi büyük pilotun startları bu kadar kötü iki tane iyi kalkmış hepsi bu ya diğerleri? pekiii akıllarda kalan adam gibi iz bırakan kaç tane yarışı var rosbergin hadi arabalar kötü gerçek pilotajın öne çıktığı yağmur altındaki sürüslerde ne yapmış rosberg birde o karneye bakıyoruz koca bir tıss yani büyük bir pilotun özelliklerinden hangisini taşıyor rosberg? sen daha kimle neyi karşılaştırıyorsun benim için rosberg ve trulli birbirine yakın pilotlardır ikiside çok çok iyi sıralama pilotları ayrıca bir pilotun takım arkadasının önünde sezon bitirmesi onun daha iyi pilot olduğu anlamına gelmez büyük pilotların hepsi takım arkadaslarına zaman içerisinde geçilmislerdir bu onları kötü yapmaz önemli olan genel karne bi açıp bakalım schumi ye birde rosberge bu kadar basit nokta

  21. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Jet man Hiç objektif değilsin gözünü aç biraz.Karşında Formula 1 in efsanesi var , Kırılmadık rekor bırakmayan.Rosbergden mi Korkacak Schumacher güldürme insanı.

  22. ne oldu lan zorunamı gitti

  23. ne oldu kuyruğuna birimi bastı:) desene schumacher hesapsız deli gibi gittiği için 7 şampiyonluk kazanmış birde doğru düzgün gitseydi 15 olurdu herhalde senin hesabına göre hahaha

  24. Schumacheri eleştirecene bence tuttugun pilota bak hiç bi başarısı yok 😀 komiksin

  25. haa rosberg an az 2 yarışta lider giderken yakıt tasarrufu yapmak zorunda 2010 u saymıyorum zaten kaldı ama en azından liderliği aldı zorlayabileceği noktalardada sonuna kadar zorladı elinden gelen her şeyi yaptı takımın hataları karşısında gık demedi.2012 rosberg yine schuminin önünde tamamlayacak yok schumi hızlıysa-istikrarlıysa-akıllı sürüyorsa vs rosberg in önünde bitirsin bizde helal olsun diyelim.ama siz diyemezsiniz ha bre yok estek oldu yok köstek oldu schumi o yüzden geride kaldı dersiniz.yiğidi öldürürsünüz bununlada kalmaz hakkınıda yersiniz.

  26. gidin fia nın tur zamanlarını inceleyinde gözünüz fal taşı gibi açılsın.sakın bana 1 yarışa bakarak istatistik çıkarmayın.ayrıca her şey hızda bitmiyor.yerine göre hız öndekini yakalayabileceksen hız yaparsın yoksa önde rbr arkasında mgp yırtın dur arabaya zarar hararete zarar.kaza riski.işte bu şekilde yerine göre hızlı yerine göre normal sürene sürüşe akıllı sürüş derler deli gibi sürekli hızlı gitmekle bu işler olmuyor orta yolu bulmak lazım aynen arabaya ayar yaparken olduğu gibi.ayrıca şu anki puan sistemide istikrarlı pilotların yararına.schumi de deli gibi sürdüğü için bolca kaza yaptı bazen suç kendinde bazende başkasındaydı.neticede rosberg istikrarlı bir pilotdu çok akıllı sürdü yerine göre hız yaptı.bundan iyisi şam da kayısı

  27. arabasında EBD var gibi sanki yoksa kıramazdı rekoru 😛

  28. 11 yıldır f1 izliyorum hiçbirzaman schumacher taraftarı olmadım olmakta istemedim belki çoğu zaman nefret bile ettim AMAAAAA bu adamın yeteneğine laf eden kesinlikle formula 1 in f sinden anlamıyodur bu adamın birşekilde ortaya koyduğu bişeyler var bu yaşına rağmen hala ortaya koyduğu şeyler var.. sevmeyebilirsin ama yiğidi öldür hakkını asla yeme…

  29. schumacher imkanlardan faydalanmıyor sahip olduğu eşsiz yetenekle imkanları kendisini oluşturuyor böyle bir yeteneğin karsısında hangi kapı açılmaz f1 de pist içi pist dışı ne varsa herseyin içine girmiş yaşamış basarılı olmuş büyük bir isim pist içinde zaten onun rekorları ortada daha iyisini yapan ben burdayım der konusur yoksa susar lafla bu isler olmaz adamın her tarafı rekor pist dışına bakıyorsunuz en saygın organizasyonlarda bile yıllardır schumacher var roc organizasyonunda tek alman schumi mi yıllardır o peki nerede diğer alman pilotlar bu sene bile bu yasda cebinden cıkardı herkesi schumi olmasa mgp nin adı anılmayacak hatta eski fosil pilotlar issiz kalıcaklar schumi sayesinde çeneleri çalısıp sansasyonel bir kaç demeç vererek para kazanıyorlar liste uzar gider varmı örneği merak ediyorum genç pilotlar 15-20 sene sonra kendilerini nerede görüyorlar schumi nin bugün yaptığı iş bu sorunun cevabı kadar önemli halen insanların ondan büyük beklentileri olması bile onun ne kadar üst düzey bir pilot olduğunun göstergesi onun yaşına gelemeyenler bile ya onun kadar performans gösteremiyorlar ya da f1 den çooktaan silinip gitmişler makinemisin be dostum helal olsun sana sen hiç yarış kazanamasan ne olacak herseyi yasadın ve yasattın senin varlığın yeter biz onun için seviyoruz seni.

  30. Tüm ölçüt bu ise vah vah.
    Geri dönmeden önce roc ta vetteli de paçavraya çevirmişti ancak f1 böyle değil.Ancak roc ta gördüğüm kadarı ile gerçekten araçları çok hassas kullanıyor ve hemen adapte oluyor özellikle geri döndüğü sezon olan roc ta.

  31. Bu adam sürmeyi seviyor dostum, bu bir istek, bir hırs,bir zevk meselesi. Biz altımızdaki araçla olmadık yerlerde hız yapmaya çalışıyoruz ki tehlikeli iş yapıyoruz. Shumi'nin de elinde olan bu imkanvar, sonuna kadar zevkini çıkartıyor.

  32. jetman senin yorumlarını takip eden biri olarak yanlış anlama sana 2 sorum olacak.
    Birincisi nerelisin?
    İkincisi küçükken yüksek bir yerden düstünmü kafanı bir yere çarptınmı travma geçirdinmi?
    biraz reha muhtar soruları oldu ama yanlış anlama art niyetli sormadım.

  33. SAÇMALAYAN İNSANLAR BİLE MUHATAP BULABİLİYORLAR BU DÜNYADA BIRAKIN NE CVP YAZIYORSUNUZ DÜNYANIN KABUL GÖRDÜĞÜNÜ JETO MU DEĞİŞTERECEK BİR YANDA DEV BİR ÇINAR DİĞER BİR YANDA ÜSTÜNE HER GÜN BASILAN BİR OT PARÇASI OT GELMİŞ OT GİDİYOR TEK BİR REKORU İZ BIRAKAN BİR YARIŞI BİLE YOK.AA UNUTTUM PARDOON YAA 26 YAŞINA GELMİŞ TEK BİR YARIŞ KAZANAMAMA REKORUNU BİRDE EN ÇOK GEÇİŞ YAPAMAYAN PİLOT REKORUNU UNUTMUŞUM AFEDERSİNİZ.

  34. Schumacher- avatarı

    Rosberg gelmiş 27 yaşına adamdan daha bir reaksiyon bir heyecanlandırıcı hareket görmedim bu saatten sonrada ortalama bir pilot olarak devam eder.
    Bak büyük pilotlara kötü araçta olsa iyi araçta kendilerini ilk senelerinde gösterme performansını gösterdiler.
    Rosberg ne yaptı ? Schumacher'i puan olarak geçti

    Al sana örnekler ozaman.

    Massa Raikkonen'i geçti puan olarak 2008
    Button Hamilton'ı geçti puan olarak 2011
    Prost Senna'yı geçti puan olarak 1989
    Rosberg Schumi'yi geçti puan olarak 2010-2011

    Şimdi bu geçilen pilotların hepsi geçildikleri pilotlardan kötü yada yavaş mı ???

    Mantıksız olma kimin iyi olduğunu herkes biliyor sende…

  35. Schumacher- avatarı

    Çok haklısın dostum hakkatten şimdi bu yorumu okuyunca Rosberg'in Schumi'den 5-6 sn hızlı olduğuna inanmaya başladım sizde de öyle oldumu ?

  36. Sn.Jetman, bana çok sevgili Nico Rosberg'in M.Schumacher'den hızlı olduğunu kanıtlayan Telemetri verilerini datalar eşliğinde gösterirseniz söz bende Nico Rosberg'ci olacağım.

    sanırım bu sefer oldu dimi ? TRF1

  37. Eray Parlak avatarı

    Jetman Rosberg harbi hızlı dostum üzülme sen yeterki….

  38. bana telemetri ile veri çıkart lan! rosberg'in daha hızlı olduğunu kanıtla, rosberg'i tutucam yeminlen.

  39. Abi nasıl beceriyorsun bu kadar ya eziklik psikolojini bu kadar belli etme forumda yalandan schumi fanı konuşmalar yaparak sempatik olmaya çalışıyorsun yapma bu çocuk hareketleri Schumi>All bunu kafana sok artık Rosberg için daha çok erken ve geç bilemiyorum yaşı ilerlerdi ama kendini gösterme imkanı bulamadı karışık bir durum her an patlama yapabilir yada patlayabilir …Bu konuda yazma bari

  40. bi siktir git amk!

    trf1 yönetimini anlamıyorum benim yaptığım yorumları neden yayınlamıyorsun!

  41. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Sana ne desem bilemiyorum jetman kimleri kıyasladığının farkındamısın?

  42. hızlı rosberg hangi pistin rekorunu kırmış:))))) hangi sezon pistteki en çok geçiş yapan pilot olmuş hangi sezon en iyi start alan pilotlardan olmuş f1 tarihinde hangi yarışı iz bırakmış:)))

  43. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    ya nedemek rosberg biraz daha hızlı, göz var nizam var.

  44. buyrun pist rekoru kırmış.demekki schumi yavaş değil rosberg biraz daha hızlı.her iksininde klasını kanıtlayan bir rekor bence.

  45. Görkem bi İzmirli daha bulduk valla yapalım bi organizasyon 🙂

  46. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    İzmir – Forum Bornova

  47. Ya bulmuşuz bu kadar f1 hayranini bi gokart organizasyonu düzenleyemedik, ben izmirdeyim, burada da güzel pistler zaman tutan pistler mevcut, haberleşip gidelim işte ne güzel

  48. arkadaşlar herkes kendi şehrindeki karting yapılacak yerleri yazsa güzel bir paylaşım olur

  49. Schumacher- avatarı

    Evet, karting pahalı,zorlayıcı ve öğretici bir spordur ( 112 yarış 104 galibiyet 19 yaşındayım evet hepsini kaydettim) ama 3-4 aydır yarışamıyorum dersler yüzüne en uzun yarışım 50 dakikalıktı hiç unutmuyorum 2 gün kas ağrısı çektiğimi çok net hatırlıyorum ama 20-25 dakikada çok hafif ağrılar oluyor onun için yarışa çıkacağım zaman kartinge giderken 5-6 dakika antreman yapıyorum özellikle kollarımı çalıştırıyorum.

  50. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  51. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    A.Senna'nın dediği gibi ''saf yarışçılık, saf mücadele''. Bu araçlarda hiçbir yardım yok. Direksiyonlarıda ağır bunların çok fena efor sarfettiriyor. İnsanın formunu koruması için çok uygun bir spor. 30dk binmiştim bir kere indiğimde bayılıyordum o derece. Siz siz olun birşeyler içip yemeden bunlara binmeyin. Benim yaptığım intihardı 😀

  52. Schumacher- avatarı

    Demek ki iş yaşta değil yetenek de 🙂
    Sonsuza kadar seni destekleyeceğim Schumi.

  53. Eray Parlak avatarı

    Boşuna efsane değil adam. İnşallah sezona iddalı bir araçla girerler…

  54.   FernandoAlonsoDiazFerrari avatarı
    FernandoAlonsoDiazFerrari

    Bu pistler çok efsane gördü ama böylesini hiç görmedi. Gelmiş geçmiş en iyi F1 pilotu. Belli bir çizgisi var. 2007'de Massa için F1'i bırakmasaydı her şey farklı olabilirdi. Eğer Ferrari artısı olmayan, ama eksisi de olmayan bir otomobil ve otomobiller üretirse Alonso da bu yoldan gidecektir.

  55. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    gerçekten bu yaşta helal olsun.Ne güzel değil mi oğlunla birlikte yarış yapıyorsun ilerde belkide oğlu f1e girer ve babasının rekorlarına kırar..

  56. maşallah diyin arkadaşlar nazar değmesin.bu yaşta pist rekoru? maşallah.

  57. Rekorlarından adamı : )

  58. FerrariF1Alonso avatarı
    FerrariF1Alonso

    Helal olsun.Diyecek başka laf yok.

  59. Adama helal olsun ya, valla bravo bu yaşta bu azim gerçekten takdire şayan…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir