Barichello 300 GP Hedefliyor

yazar:

kategori:

Rubens Barichello ilgisini 300 GP yarışarak bir rekor kırmaya yöneltti. Bugün İstanbulpark’ta 257. Gp’sini kutladı.

Brezilyalı Pilot Riccardo Patrese’nin en çok GP’ye çıkma rekorunu bugün İstanbul Park’ta egale etti. Sporda daha ne kadar kalacağının garantisi olmadığını belirterek iki sezon daha F1 ‘de yarışarak 300 GP’ye ulaşmak istediğini ekledi.

Kutlaması cumartesi günü İstanbul Park padoğunda Ferrari ve Honda takımlarının üyeleri ve medya arasında gerçekleşirken "Dürüst olmak gerekirse benim için spora dün başlamış gibiyim, nasıl geçti bu kadar zaman bilmiyorum. " diye konuştu.

"Jordan ile ilk bir kaç yılımda Formula1’in çok zor olduğunu düşündüm. Yapılacak bir çok şey vardı ve bu sadece sürüş keyfini yaşamak değildi aynı zamanda bir eğlenceydi."

"Ve hiçbir zaman buraya daha çok eğlenerek, daha çok tutkuyla ve daha fazlasını yapmak istiyorum hissiyle gelirim diye düşünmedim."

"Dolayısıyla 300. yarışa ulaşabilir miyim? onu elde edebilir miyim bilmiyorum. ama deneyeceğim. Bir arkadaşımın söylediği gibi -YARIŞMAK KANIMDA VAR- ve gerçekten bunu hissediyorum."

Barichello cumartesi gecesi Honda takımının yaptırdığı özel bir pasta ile hediyelendirildi. Daha önce Ferrari’de çalışan takım sorumlusu olarak Ross Brawn Barichello’yu övgüde bulundu.

"Rubens muhteşem bir sürücü. Hızlı, duygusal, rekabetçi ve geçişlerde harika. Bazı muhteşem yarışlarımız olmuştu stratejimizi Rubens’in geçişleri üzerine kurduğumuz, ki böyle stratejilere artık çok nadir rastlıyoruz."

"Ferrari’de çok çok muhteşem bir zaman geçirdik, onun takımdan ayrılmasına üzülmüştüm. Şimdi takımdan ayrıldığı için mutluyum çünkü burada." diye açıkladı Brawn.

Rubens Barichello’ya Türkiye’de medya büyük ilgi gösterdi. Ve herzamankinden daha çok hediye aldı. Bunun pist performansını etkilemeyeceğini belirtti.

"Yıllardır Formula1’in içerisindeyim bununla başedebilirim. Özel bir eyler hazırlanması çok güzel. Ancak bunların pist performansımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Yarışa konsantre oldum ve neler yapmam gerektiğini biliyorum. Sırlamaların 3. bölümünün kolay olmayacağını biliyordum. Puanla bitirmeye çalışacağım yarışı." diye konuştu Brezilyalı pilot.

 


Yorumlar

  1. Barichello 2 sezon daha yarışabilir bence.

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bu 2 sezon daha yarışmak demek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir