Massa, Harika Sonucu Kutluyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Pazar günkü yarışını harika olarak niteleyerek Türkiye’de üçüncü zaferine imzasını attı.

Ferrari pilotu, üç pit stratejisi seçip zor anlar yaşatan McLaren pilotu Lewis Hamilton’a rağmen damalı bayrağı yine önde geçmeyi başardı.

Bu sezon ikinci kere olmak üzere Massa’nın bu zaferi, Ferrari’nin bu sezonki 5 yarıştan 4. galibiyeti.

Massa şu anda, şampiyona lider Raikkonen’in 7 puan gerisinde Hamilton ile birlikte 2.liği paylaşıyor

Massa: "Harika. Bugün çok zor bir yarıştı. Lewis beni bütün yarış boyunca sıkı bir şekilde zorladı ve yarışın başında onun çok hafif olduğunu düşündüm. Çünkü, beni çok ağır birşekilde zorluyordu."

"Ve ben ilk pitimi yaptığımda o hemen ordaydı. Bu yüzden daha az yakıtasahip olduğunu düşündüm ve takım bana, onun 3 pit stratejisinde ve bunun bir yardım olduğunu söyledi."

"Güçlüydü ve onu pistte tutamadım. Bu yüzden beni geçti. Yarışı kazanmak için hâlâ büyük bir şansım olduğunu biliyordum, 3 pit oldukça iyimserdi. Ama ne olursa olsun pitlerin ardından önde mabul bir fark yarattım"

"Zordu ama bunu başardık ve Türkiye’de 3. kez, harika. Burada şimdiden bir paraport alabileceğimi düşünüyorum"

Brezilyalı pilot, bugünkü yarıştaki lastik seçiminin oldukça zor olduğunu kabul etti, özellikle de sert olanların yumuşak lastiklere nazaran daha iyi çalışmış görülmesinin ardından.

Massa: "Bugün, lastik seçimi için çok zordu. Çünkü, sert ve yumuşak arasındaki fark büyük değildi"

"Yarış sırasında ilk turda bile, Cuma günü sert lastikler çok daha iyiydi. Bu yüzden bugün yumuşakları kullanmayı tercih ettik ama sonrasında Lewis’in sertlerle çok hızlı gittiğini gördük ve belki de hata yaptığımızı düşündük. Son sürüşte araç sertlerle kolaydı. Bu yüzden belki de doğru karar onları seçmekti."

Massa şu anda geçmiş yılarda İtalyan takım için sorun olan yerde, Ferrari’nin iki hafta sonraki Monako yarışında güçlü sürüşüne devam edebileğini umuyor.

Massa: "(Geçen sene) McLaren orada çok güçlüydü. Orada geçen  sene bile çok sıkı çalışıyorduk, Monte Karlo için yarlara vs… Bu yüzden umarım iyi bir araca sahip olup kazanacağız"


Yorumlar

  1. massa istese 1 tur daha hamiltonu tutamaz mıydı

  2. cevap : evet bence de korkak davranıyor, halbuki maykıl nayt'ın arabası filmde arabaların üstünden nasıl uçuyor, o da üstünden uçmalıydı, cık cık..

    sizi bilgisiz cahiller sizi. sizin kafanız daha fazlasına basmaz buraya kadar işte !

  3. "Burda Massa nın korkak davrandığını söyleyebilirmiyiz. Bakın kenara kaçıyo?"

    Allahım bizi bu gerizekalılarlamı imtihan ediyosun?

  4. istediğin gibi sevin kutla tadını çıkar massa. annenin ak sütü gibi helaldir sana. kolay değil üstüste 3 pole ve 3 galibiyet. hem de hamilton bu kadar hızlıyken. tekrar tebrik ederim, göğsümüz kabardı mutlu olduk gurur duyduk bu haftasonundan. tebrik eden arkadaşlara da teşekkür ederim kendi adıma.

  5. massa gerçekten tebriklerii hakediyoorrr..Tekrar tebrikler massa..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir