McLaren Lastik Endişesi Yüzünden Üç Pit-Stop Yapmayı Tercih Etti

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Ronn Dennis, İngiliz kökenli ekibin Türkiye’de lastik konusundaki endişelerinden dolayı üç pit-stoplı strateji uyguladığını belirtti.

Hem Lewis Hamilton, hem de takım arkadaşı Heikki Kovalainen bütün pilotlar için iki pit-stop yeterli gelirken, yarışı üç pit-stopla tamamladılar.

Hamilton yarışı ikinci sırada tamamlamayı başarırken, Kovalainen henüz yarışın başında yaşadığı lastik sorunu yüzünden 12. sıraya razı olmak zorunda kaldı.

Dennis, "Heikki için şanssız bir andı. Yarışın başında Raikkonen ile bir temas yaşadı ve lastiğinde yırtık meydana geldi. Lastiğini değiştirmek için pite girmek zorunda kaldı" dedi.

"Lewis konusunda da, antrenmanlarda lastiklerinde ufak bir problem tespit ettik. Bunu Bridgestone yetkilileri ile görüştük ve güvenlik açısından üç pit-stop yapma kararı aldık."

"Liderin sadece bir kaç puan gerisinde kaldık ve elimizden gelen mücadeleyi gösterdik."

Ayrıca, "Bridgestone’un farkına vardığı, lastiklerin iç kısmında bir tabakalaşma söz konusuydu. Bir başka lastik sorunu yaşamak istemedik. İki pit-stop da belki yeterli olabilirdi ancak bu sorun Hamilton’da daha ciddi gibi görünüyordu ve biz de bu yüzden böyle bir stratejiyi tercih ettik" diye ekledi Dennis.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir