Raikkonen 3.lükten Memnun

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, kendis adına geçen zor bir hafta sonunun ardındna İstanbulpark’tan 3. olarak ayrılmaktan memnun.

Ferrari pilotunun hafta sonu, Cuma günü vites kutusu sorunu ile başladı ve ardından sıralamalarda hayal kırıklığı yaşayarak 4. sırada kaldı.

Yarışın başlangıcında Raikkonen, McLaren’den Heikki Kovalainen ile temas yaşadı ve yarışı hasarlı bir ön kanat ile tamamaldı.

Bu sorunlara rağmen ve podyumun son basamağında kalmasına rağmen Raikkonen, ikincilik için son anlara kadar mücadele etti.

Raikkonen: "Harika bir kalkış yapamadım. (Kovalainen’in) yanında frenledim ve içine girip yavaşladım. O biraz döndü ve bana dokundu. Çn kanadımı kırdım ve onun da lastiği patladı. Yarış bu."

"Kanadı bütün yarış içinde kullanmaya karar verdik, değiştirmesi zaman alıyordu. Zor bir hafta sonuydu ama en azından puanlar aldım"

Raikkonen, hasarlı kanadın, aracın dengesini çok etkilemediğini söyledi ama durumun pek de ideal olmadığını da belirtti.

Raikkonen: "Çok kötü değildi. Ama eğer kanadınız önüne hasar vermişseniz bu size yardım etmez. Düzgün bir kanatla ne kadar daha iyi olabileceğini söylemek zor am aşüphesiz bu durum size yardım etmez."

Dünya şampiyonu pilot, sıralamalardaki sorunlarının yasını tutuyor ama rakibi McLaren pilotu Hamilton’a sadece iki puan kaybettiği için mutlu.

Raikkonen: "Benim için en iyi sıralama olmadığını düşünüyorum ve belki de bizim en zayıf noktamızdı. Diğerlerinden birazdaha fazla yakıt aldık, (yavaş olmamızın) sebebi bu. Ama ayrıca tur, bizim istediğimiz kadar iyi değildi. Hepsi, bir sorun yaşadığımız Cuma günü başladı"

"Zor bir hafta sonu geçirdik ve 3.lükten memnunum. Çok fazla puan kaybetmedim. Gelecek bir kaç yarışta neler yapabileceğimizi göreceğiz. Gelecek iki yarış geçen sene bizim için çok güçlü değildi. Bu yüzden neler yapabileceğimizi göreceğiz"


Yorumlar

  1. Start ta kaybettik, Kimi eski gozukara Kimi degil, olgunlasti sanirim 🙂 Saglik olsun olacak boyle seyler, en hizli tur teselli olsun..

  2. mustafa  akdeniz avatarı
    mustafa akdeniz

    kimi nin ikinci olamaması bence massa.çünkü levis i arkasında tutamadı.ama ne olursa olsun en iyisi kimi,sezon sonunda yine şampiyon olacaktır.

  3. O kanat değişseydi ancak beşinci olurdu. En doğru kararı vermiş Kimi.

  4. tolga soydan avatarı

    kötü bi hafta sonuna rağmen yine hızlıydı.2 veya 3 tur yakıt fazlası olmasına rağmen felipeyle aynı turları yaptı.startda sağa doğru gelebilseydi daha iyi olurdu.monacoda da güzel bi yarış olur umarım.

  5. Açık ara şampiyon olacaksın sen… Her zaman en iyisini yapmaya çalışarak aracın hakkını veriyosun.. Go Kimi Go….. Şampiyon Kimi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir