Trulli Kötü Yarışı Starta Bağladı

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, Türkiye Grand Prix’inde pun alma umutlarını kaybetmelerini, startta pozisyonlarını koruyamamalarına bağladı.

Başlanbıçta sekizinci sıradayken ilk turun tamamlanmasıyla 11. sıraya gerileyen İtalyan pilot, "Benim için yarış başlangıçta bitti" diye konuştu.

"İlk virajda bir karışıklık meydana geldi ve sanırım bir araç bana temas etti ve üç sıra birden kaybettim. Benim için yarışın kırılma noktası bu andı, çünkü daha sonra yerimi tekrar elde edebilmek adına hiçbir şey yapamadım."

"İlk turdan son tura kadar, Coulthard’ın arkasında fırsat kolladım."

"Bu araçlarla birbirimize oldukça yakındık ama bir anda pozisyon kaybedip geride kalabiliyorsunuz. Bu gün yarış boyunca, elimden geldiği kadar mücadele ettim" diye ekledi Toyota pilotu.

Bu Trulli’nin son dört yarıştan beri, puan almadan ayrıldığı ilk yarıştı.

Toyota, Trulli’nin takım arkadaşı Timo Glock’un da yarışı 13. sırada tamamlamasıyla Türkiye’den eli boş ayrıldı. Glock, yarış boyunca kendisinin sürekli trafik yüzünden hızlanamadığından şikayetçi oldu.

Glock, "Bu gün aracın performansı fena değildi, ancak trafikte takılıp kaldık. Startta, Nakajima ile Fisichella arasında yaşanan kazadan kendimi korumak için oldukça yavaş kaldım. İlk virajda Barrichello’nun arkasındaydım ve ondan hızlıydım, ancak bir türlü onu geçemedim" dedi.

"Pit-stopun ardından Button yumuşak lastiğe geçti, biz ise bize daha iyi performans sağlayan sert lastikleri kullanıyorduk. Tam bu aşamada yarışın liderleri bana tur bindiriyorlardı ve mavi bayraklar beni çok zor durumda bıraktı."

"Tüm yarış boyunca önümdeki araçlardan daha iyi bir performansa sahiptim ancak bunu gösteremedim. Bu benim için gerçekten hayalkırıklığı oldu."

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir