Whitmarsh: "Kovalainen Kazanabilirdi"

yazar:

kategori:

McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh’a göre Kovalainen, bugünkü Türkiye yarışında ilk zaferine ulaşabilirdi.

İki hafta önce İspanya’da geçirdiği ağır kazanın ardından bu hafta tekrar piste çıkan Kovalainen, takım arkadaşına göre daha ağır yakıt yüküne sahip olmasına rağmen onu geçti ve ilk defa yarışa ön çizgiden başlama hakkını kazandı.

Bununla birlikte Fin pilotun yarışı, ilk virajda vatandaşı Raikkonen ile teması ile bozguna uğradı. Bu temas ile Kovalainen’in lastiği patladı ve pite girip çıkması ile gridin sonuna düştü. Daha sonra yaptığı geçişlerle 12.liğe kadar yükselebildi.

İlk virajdaki temas olmasaydı Whitmarsh’a göre Kovalainen, Felipe Massa’yı geride bırakıp zafere ulaşabilirdi.

Whitmarsh: "Eğer Heikki pite gelmek zorunda kalmasaydı, ilk pitlere kadar Felipe’den daha uzun gidecekti ve Felipe’ye yakın kalabilse, bana göre bunu yapabilirdi, onu ilk pitler sonrasında geçebilridi."

"Ve daha sonra yarış daha farklı ilerlerdi."

"Bunu sonradan söylemek kolay ama Heikki’nin makul derecedeki yakıt yükü ile sıralamalarda harika bir iş çıkardığını ve yarışta da stratejiyi iyi uyguladığını düşünüyorum. Onu bunun kadar hayal kırıklığına uğramış görmemiştim"

"Gerçekten bu yarışı kazanacağını hissediyordu ve yarışın gidişine bakarsak, yarışı kazanabileceğini bildiğini düşünüyorum. Ve bu bir hayal kırıklığı"

"Ve Heikki’ye, ‘hayal kırıklığı yaşamakta haklı olduğunu ama diğer taraftan eğer o konuma kendini getirmek için böylesine harika bir çıkarmamış olsaydı, çok hayal kırıklığına uğramayacağını’ söyledim."

"Kendini, bir yarış kazanabilecek konuma soktu ve o, bu sene ve gelecekte yarış kazanacak. Bunu hak ediyor. O, olağanüstü bir adam."

Whitmarsh ayrıca Fin pilotun takım arkadaşı Hamilton’un bugünkü yarışını, İngiliz pilotun bu seneki en iyi sürüşü olarak gösterdi.

Whitmarsh: "Bu sene en iyiysiydi ve ona karşı olanlarlatam gaz gitti. Giriş ve çıkış turları harikaydı ve takım pitlerde harika iş çıkardı.Ve yarışı Ferrari ile götürdü"

Lewis Hamilton yarışı Felipe Massa’nın 4 saniyeden az farklı gerisinde tamamladı.


Yorumlar

  1. Ferrari on kanadi keskin bicak gibi yapmis degenin lastigi patlasin diye, hemen yasaklanmali 🙂 Saka bi yana Hem Rai hemde Heikki icin sanssiz bir start oldu, Bugun bende Kovalainen`den cok umutluydum. Bir Raikkonen taraftari olarak sansiz start icin uzgunum..

  2. kaan kaanhan avatarı

    olay gerçekten şanssızlık, genelde arkadan temas edenlerin ön kanat kırılır veya hasar görür pite girip kanat değiştirler burda temas edilene oldu olan.

  3. Kötü yönetim,yanlış stratejiler,yanlış seçimler sonucu maalesef Mclaren 10 yıldır şampiyonluk göremiyor,sonrada yarışlardan sonra çıkılıp böyle umut tacirliği yapılıyor.Sezon başında takımdan ayrılma kararı Ron Dennise bırakılmıştı o devam etti ancak iki kategorinin birinden bu senede şampiyonluk gelmezse Ron Dennis bu kadar şanslı olmayabilir ve görevini bırakması istenebilir…

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ispanyada tatmin ediciydi hız olarak,en azından malezya ve bahreynden sonra ilaç gibi gelmişti bize.türkiyede tatmin ediciydi hız olarak ama artık atı alan üsküdarı geçmek üzere.yarış da kazanmak lazım arada ve bunu 4 yarıstır yapan ferrariler.kazanma vaktimizin geldigi pistlere de geldik umarım yeni aksiliklere bulasmazsınız..belki kimi bu kazadan hafif bir hasar aldı ama bu onu etkilemedi ama heikinin yarısını bitirdi gercekten.bariz bir suclu yok hekinin yarısını bitirdi diye de diyecek lafımız yok ancak hep sansız olan taraf olmaktan sıkıldık hepsi bu.bir kere de bu tip bir hadiseden ferrari zarar görsün yani nedir bu adaletsizlik anlamadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir