Williams FW34 İle 2. Günde Daha Fazla Tur Atabileceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Takım, kötü hava koşulları nedeniyle geçen hafta İspanya’da planlanmış düzlük testini gerçekleştirememişti; bu da, yeni aracın ilk defa Jerez testlerinde piste çıkacağı anlamına geliyordu.

Pastor Maldonado, Salı günü sadece 25 tur attı ve Gillan, başlangıç çalışmalarının ardından artık FW34’ü daha çok uzun sürüşlerde görmeyi bekliyor.

Gillan: “Yeni bir motora geçtik ve yeni aracı çalıştırırken normalde yapacaklarınıza kıyasla şimdi çok daha fazla sistem kontrolü yapmanız gerekiyor. Bu yüzden yavaş bir şekilde ilerliyoruz”

“Motor kurulumunu, soğutma ve aerodinamik platformu kontrol etme adına birkaç kısa sürüş yaptık. Bu sadece motorun entegrasyonu değil; soğutma sistemi var; KERS’in entegrasyonu var”

“Bugün bazı sorunlar yaşadık ki yarın tam gün çalışmamızı sağlama adına durumu anlamaya çalıştık”

Gillan, takımın edindiği verileri inceledikten sonra Çarşamba günü diğer takımlarla kıyaslanmaya hazır olduklarına inanıyor.

Gillan: “Çözülmesi gereken sorunlar hâlâ var. Aracın ilk çalıştırılmasında böyle şeyleri beklersiniz. Ama iyi durumdayız”

“Planımız, biraz uzun sürüş yapmak; genel mekanik ve aerodinamik ayar kontrollerinde bulunmak ve biraz da aracın, lastiklerin kullanımını konusunda bir şeyler öğrenmek”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir