Ricciardo: "Aracın Sana Ait Olması Motivasyonu Arttırıyor"

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, daha önceden takımla Cuma antrenmanlarına katılmıştı; sonrasında 2011’in ikinci bölümünde HRT ile yarışmıştı.

HRT ile olan tecrübesini küçümsemese de 22 yaşındaki pilot, Toro Rosso ile yarışarak sezona başlamasının, aracının her bir ayrıntısı ile ilgilenebileceği anlamına geldiğini ifade etti.

Ricciardo: “Araç bu sezon benim ve bu biraz daha fazla motivasyon oluşturuyor. Her bir ayrıntıya %110 odaklanabiliyorsunuz”

“Test pilotu iken de araç sizin olmuyor. Şimdi araç, benim isteklerimle inşa ediliyor. Pilot olmanın rahatlığını yaşıyorsunuz. Kendi aracıma sahip olmak hoş bir duygu. Vettel gibi ona isim takıp takmayacağımdan emin değilim ama ona bakacağım. Bir şey sizin olduğunca bunu daha ciddiye alıyorsunuz. Doğal bir şey bu”

Ricciardo, HRT’den sonra Toro Rosso’ya uyum sağlamada sıkıntı yaşamadığını belirtti.

Ricciardo: “Açıkçası yeni bir araç ama sürüş açısından geçen sene ile birçok benzerlikler taşıyor. (Salı günü ilk test gününde) beni şaşırtan bir şey olmadı. Aracın davranışlarından gayet memnun kaldım”

“Ne yapabileceğimi biliyordum; iyi bir tempo tutturdum. Verimli bir gündü. Programımıza uyduk. Öğleden sonra biraz kısa sürdü ama genel olarak yeni araçtan şikâyet edemem.”


Yorumlar

  1. Ya da Marko amcasına artizlik yaparsa…

  2. Yarın öbür gün Vettel'e pist üzerinde yanlış yaparsan tekmeyi yersin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir