Hamilton: "Belki de En İyi Yarışımdı"

yazar:

kategori:

McLaren’den Lewis Hamilton, lastik güvenliği ile endişelerin ardından sadece 2. olmasına rağmen Pazar günkü Türkiye yarışını, kendisinin şimdiye kadarki en iyi performansı olarak niteledi.

Hamilton: "Belki de şimdiye kadarki en iyi yarışımı çıkardım."

Geçen seneki Türkiye yarışında lastik sorunu yaşayan Hamilton, Bridgestone’nin ön sağ lastiği ile ilgili endişeleri dile getirmesinin ardından tedbir için fazladan bir pit yapmak zorunda kaldı.

Bununla birlikte İngiliz pilot, 2.liğin başlangıçta umduğundan daha fazlaı olduğunu söyledi.

Hamilton: "Kazanıp kazanmamak mesele değil. %100 sürmeniz, araçtan en iyisini çıkarmanızdır mesele."

"Bitirdiğinizde takıma ve kendinize ‘Daha iyi bir iş yapabilir miydik?’ dediğimiz yarışlardan biriydi. Ve bana göre kesinlikle yapamazdık"

"Pit-stoplar neredeysemükemmeldi. Yarış tempomun da yarıştan yarışa git gide güçlendiğini hissediyorum"

"Benim tahmin ettiğim yarış bitirişim, 5.likti ve daha kötüsü de olabilridi. Eğer ikinci ikinciliğe yerleşmeseydim muhtemelen 6 veya daha da kötü yerde bitirirdim."

"Bunu başardığımız için harika bir iş çıkardığımızı hissediyorum"

Takım patronu Ron Dennis, Bridgestone’nin kendilerini Hamilton’un 8. virajda lastiğe çok baskı uyguladığını söylemesinin ardından edbir için 3 pit-stop stratejisi seçtiklerini söyledi.

Hamilton geçen sene kendisin en azından üçüncülüğe mâl olan lastik sorjnu yaşamıştı.

İspanya’da Kovalainen’in yüksek hızla lastik bariyerlere çarpmasının ardından kimse bir başka kaza görmek istemiyordu.

Hamilton: "(Geçen seneki lastik patlaması) bazı bölümlerde aklımdaydı. Biraz titreşim vardı ve latik mi yoksa önceden kaptığım bir ölü nokta mıydı emin değildim"

"8. virajın çıkışında her turda lastiği kontrol ediyordum"

"Şükür ki lastik iyiydi. Gerçekten herşey güvenlikle ilgiliydi. Geçen seneki gibi, geçen haftaki kaza gibi bir başka kaza görmek istemediğimiz için bu duruma zorlandık"

"Saatte 200 mil hızla giderken lastik patlamasından daha kötü bir durum yoktur. Ne yazık ki bu bizi geriye düşürdü. Belki de 3 pit-stop yapmadan yarışı kazanma adına daha iyi bir şansımız olabilirdi. Ama ikincilikten çok memnunum."

İngiliz pilot, sorunun başka bir yerde olmayacağını ve gelecek yarış Monako’da kendine güvendiğini söyledi.


Yorumlar

  1. Tebrikler Hamilton.. Ben Massa ve Hamilton`dan hata bekliyordum, Kimi ve Kovalainen`in daha iyi olacagini dusunuyordum ama tersi oldu 🙂 Yarislarda bunlar var, Tekrar tebrikler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir