Massa: "Ferrari'nin Yapacak Çok İşi Var"

yazar:

kategori:

Rakipleri Red Bull ve McLaren takımlarından yeni araçlardan memnun olduklarının sinyalleri alınırken, Ferrari yeni otomobilin nihai performansı konusunda daha az yorum yapıyor.

Jerez’deki ikinci günün ardından Massa, “Aslında yapılacak çok iş var. Yepyeni bir araçtayız ve bu araç geçen sene başlangıçta sahip olduğumuz araç değil. Üzerinde daha fazla çalışılması ve daha fazla şeyin denenmesi gereken bir araç.”

“Bugün oldukça fazla tur attım ve farklı şeyler denedik. Daha ziyade küçük şeylere odaklandığımız bir gün oldu. Bu konuda veri toplamamız gerekiyordu. Eminim yarın da böyle olacaktır.” diye konuştu.

Testler sırasında beklenmeyen bir şeyle karşılaşıp karşılaşmadığı sorulduğunda Brezilyalı, “Yeni bir araçta o tarz şeylerle hep karşılaşırsınız. Bazen beklediğiniz performansı alamazsınız. Rekabetçi ve istikrarlı bir araca sahip olmak için henüz büyük bir yolun başındayız.” diyor.

Ferrari’nin yoğun test programını hatırlatan Massa, “Elbette yapılacak çok iş. söylediğim gibi otomobilde çok farklı şeyler denedik. Oldukça fazla tur attık. Henüz araçtaki tüm parçaları kullanmıyoruz. Sadece veri topluyoruz.”

“Geçmişte farklıydı. Şimdiki programımız çok daha farklı ve karmaşık.” diyerek sözlerini tamamlıyor.


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Massa'nın da dediği gibi şu anda Ferrari parça parça performansları gözlüyor. Eğer Massa'nın stintlerine göz attıysanız her turun arasındaki farkın fazla olduğunu görürsünüz. Mesela bir 1.24le dönüyor diğer tur 1.23.5 diğer tur 1.24.2. diğer tur 1.23.1 gibi… Geçen sene rüzgar tünelinden ve verimsizlikten ağzı yanan takım sanırım tek tek parçaların üzerine yoğunlaşıyor. Ayrıca yeni araçta halihazırda kullanılmayan bir çok parça var. Örneğin çok büyük performans getirisi olacağı düşünülen yeni taban… Testlerdeki süreler hiç önemli değil. Gerekirse HRT'den de yavaş olsunlar. Yeter ki yarışlarda 1.liğe oynayabilecek bir araç çıksın ortaya…

  2. Tamamıyla çok farklı ve yepyeni düşüncelerin uygulanmış olduğu bir aracı sürüp veri toplarken söylenecek başka birşey olmaz.Araçlarının iyi yada kötü olduğundan bahsedebilmeleri için veriler sonrasında bulunacak ayarlarla sürdükten sonraki dereceler herşeyi anlatacakdır.

  3. uzun zamandır buraya yazı yazmıyorum ama size daha önce bahsettiğim Ferrari çok farklı bir araç üretiyo ve çök yenilik buldu demiştim.Ve Ferrarinin sanat eseri die bahsini ettikleri rüzgar tünelindeki hatalar gideridi.Ve bu aracın rüzgar tüneli verileri beklenende çok çok öte iyi çıktığını söyleyebilirim

  4. Şasi tasarımı 2009 da yapılmış F60 F10 ve 450 itayı daha da geliştirmeye uğraşmaktansa tamamen yeni bi tasarımı geliştirmeye uğraşmak ŞUAN BİZİM İÇİN çok daha mantıklı… Diğer modelin suyunu sıktık 2010 da şampiyonluk direkten döndü 2011 de fark yedik.

    Pembe rüzgar estirip araç süper demenizdense daha çok çalışıcaz diyerek motive olmanız sevindirici. 2010 yıl sonu testlerde F10 en iyi araçtı.2011 testlerine McLaren çok geriden başlamıştı doğru dürüst tur bile atamadılar biz de testlerde iyiydik kafaya oynarız diyoduk test yapamamış Mclareni kovaladık tüm sezon Redbull zaten kendi evrenindeydi..Özetle testlerde ne kopararısak kar sezon içi gelişim + pitstop larda ve strateji üretmede gelişmekte şart…

  5. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    massa morelimizi bozma yarın efsane binsinde anlarız o bize anlatır

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Testlerdeli açıklamak o kadar önemli değil arkasdaşlar hemen karamsarlıga kapınmayın,daha bir çok parça var ferrari bunları deniyor ve en iyisini bulmaya calisiyor,haliyle bazı şeyleri gizli kalamsını istiyor asıl tablo çıkmadan yorum yapmak doğru olmaz son testlerdeki sıralama önemli.

  7. rocco junior avatarı

    Evet herkesin aracı yeni ama herkesin bizim kadar değişen kısmı yok.Çıplak gözle bile bariz farklar var.Ancak diğerleri daha ziyade geçen yılın evrimini geçirdiler ve bilgilerini daha fazla bu sezona aktarabilecek.Bizim ise potansiyelini anlamaya ve tam olarak ortaya çıkarmaya çalıştığımız bir araç var ortada.Sadece arka süspansiyonu değiştirmek bile başlı başına bir iş ve sezon içerisinde bile mümkün değilken biz ön ve arkasını birden değiştirip aracın tüm karakteristiğini de beraberinde değiştiriyoruz.Testler herkes için aynı da herkes aynı programı izlemiyor.Herkes aynı araca sahip değil,aynı lastiklere,aynı yakıt yüklerine aynı programa veya aynı ayarlara.Herkes aynı oranda güncelleme yapmıyor.O zaman sizin gibi düşünürsek bugün sadece sonuçlara bakıp sezona başlayabiliriz.Çoğu zaman yaptığımız hata bu.

    Ben genel olarak diğerlerinden daha fazla gelişip farkı kapatabileceğimize inanıyorum.Yarın Alonso da benzer çalışmalar yapacaktır.İlerleyen testlerde aracın sorunlu yeri varsa çözüme kavuşacaktır.Sezona 1 aydan fazla zaman var.Bu sürede çekiş geliştirilebilir,lastik çalışmasından tut,denge sorunları,benzin tasarrufu vs…1sn belki daha fazla bile gelişim kaydedilebilir.

    Son senelerdeki gibi pohpohlanıp kendimizi kandırmaktansa ne yaptığımızı tam olarak bilmemiz daha iyi.

  8. fatih belet avatarı

    ben ferrari ye güveniyorum yarın alonso uçurur f2012 yi

  9. Tasarımda çok fazla değişen şey var, o yüzden tasarımın maksimum performansa ulaşması zaman alabilir.

  10. hadi massa fujideki kubica ile yaptığın mücadeleyi göster bize

  11. Ferrari'nin son 3 yıldaki başarısızlığına bakarsan aslında Massa'nın açıklamasından aracın bu haliyle çok ta iyi durumda olmadığı sonucunu çıkarmak kesinlikle çok daha mantıklı. Testlerin 2. gününde böyle bir açıklama gayet normal olsa da diğer takımlardan gelen oo çok iyi durumdayız biz 3 saniye hızlandık biz fazla hızlandık duramıyoz tutun bizi tarzı fazla olumlu açıklamalar yüzünden Massa'nınki biraz göze battı. Yol uzun hedef büyük takım daha büyük birkaç günde değişir bütün hava

  12. Ferrarinin son 3 yıldaki kötü performansına bakınca Massa'nın yaptığı açıklamadan sadece Ferrari'nin bu haliyle pek te iyi durumda olmadığı sonucuna ulaşmak çok daha mantıklı. Daha testlerin 2. günü ve yapacak şok iş var bu da normal ama diğer takımların çok hızlıyız vay 3 saniye hızladık eyvah duramıyoruz tutun bizi tarzı açıklamaları yüzünden Massa'nın sözleri falza göze battı
    Yol uzun hedef büyük takım tecrübeli birkaç günde değişir bu hava

  13. Her türlü yoruma açık derken,anti-ferraricileri es geçmeyi unutmuşum.

  14. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Yogun baski altindaki massa acaba olasi basarisizligina simdiden kilif mi dikmeye calisiyor diye dusunmeden edmedim.
    zira bu testler butun takimlar icin ayni.herkesin araci cok yeni.ve gelisime acik.sonucta test. utun bunlar.eger farrari massaya bu sekilde konusmasini soylemediyse insanin aklina baska birzey gelmiyor.

  15. rocco junior avatarı

    Araç bir kere renk olarak çok güzel ve bence rengi ele alırsak en iyisi.Profilden,viraj giriş ve çıkışlarında ve tepeden çok güzel gözüküyor.Alışıyoruz yavaş yavaş

  16. kesinlikle massanın dediği gibi tamamen yeni bi araç önce arac hangi dilden konuşuyo bunu bi çözmek gerek, bu arada ferrari aracı gözüme çok hoş gözükmeye başladı ben alıştım yeni buruna özellikle çıkıntıya koyulan araç numarası herşeyi düzeltmiş gibi..

  17.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Yapacak çok işimiz var demek, otomobil gelişime son derece açık demek. Başarısız olmamız için bekleyen Kara zihniyetler çok bekler. F150 İtalia başlangıçta hızlı göründü ama geliştirilebilir değildi. F2012 bizim adımıza yepyeni bir anlayışla yapıldı. En kritik dönemdeyiz. Fernando direksiyona geçsin hele.

  18. rocco junior avatarı

    Aslında daha beklemek lazım.Zayıf ve gelişmesi gereken alanlar varsa gelişecektir elbet.Alonso'nun yorumları ve Barcelona testleri vs de önemli.

  19. bu yüzden massayı dikkate almak istemiyorum pek fazla, yarın ve ertesi gün görücez ferrariyi sanırım son gün hızlı turlar gelir gibi tahmin edyorum..

  20. rocco junior avatarı

    Birde hatırla Massa geçen sene her şey iyi diyordu sonra araç felaket çıktı.Şimdi olumsuz hava var hayırlısı 🙂

  21. massayı bilemem ama diaz'ın bu araçta iyi işler yapıcağını umuyorum.

  22. rocco junior avatarı

    Yavaş yavaş olacak tamamlanacak her şey.Daha bu temel araç,çok fazla değişiklik yaptık normaldir.Bir aracı anlayalım,ayarlarını optimize edelim,tüm programı tamamlayalım ve nihayetinde güncellemeler.Öyle bir kaç taraflı analizcinin baktığı gibi araçta önden kayma mı arkadan kayma mı var anlamadım deyip sonra yavaştılar demek mantıksız geliyor bana.
    Geçen sezon harikaydık,en hızlı ikinci takımdık hatta bazılarımız yarış turunda Rb den hızlıyız diye düşünmüştü.Mclaren'nin durumunu hepimiz hatırlıyoruz.Sürekli olumlu konuşmaktansa politik olmak daha iyi.Diğerlerini ön plana çıkarmak.
    İlla bir yavaşlık veya sorun varsa önümüzde de 1 aydan fazla zaman var.Elbet en mükemmel araçlar bile gelişebilir.Herkesin yapacak çok iyi var.Ilk 2 güne bakıp şunlar hızlı bunlar yavaş denemez.Daha doğru dürüst yarış simülasyonu yapan yok.Adamlar 2 apekse bakıyorlar hımm tamam diyorlar komedi.

  23. Massa`nin bu yorumuna bakarsak Redbull-Mclaren cekismesi izliycez gibi gorunuyor..

  24. İlginç bir açıklama.Her türlü yorum çıkartılabilir.

  25. Schumacher- avatarı

    Umarım hızlı olur araç testlere bakıp yorum yapmak çok saçma.

  26. **** öyle işi çalışın lan işiniz ne ??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir