Raikkonen: "Aradığım Cevapları Aldım"

yazar:

kategori:

İlk günü lider tamamlayan Fin pilot, ikinci günde aynı tempoyu tutturamadı ama araç ve lastikler hakkında öğrendiklerinin, kendisini tatmin ettiğini belirtti.

Raikkonen: “Esas olan şey, şu anda çok fazla tur atmaktı. Araç hemen iyi hisler verdi ve bugün geliştiğimizi düşünüyorum. Ama bugünkü şartlar, düne kıyasla biraz daha aldatıcıydı”

“İki gün boyunca yaptıklarımızdan memnunum”

Lotus pilotu, Pirelli lastiklerini öğrenme safhasındayken E20 ile başlangıç noktasını olumlu görüyor.

Raikkonen: “Bazı hamurlar, diğerlerinden daha iyi çalıştı. Yeni (kullanılmamış) olduklarında her zaman iyiler ama kullanıldıklarında (aşındıklarında)… Ve hava hep soğuktu. Bu yüzden bazıları, diğerlerine göre biraz daha iyiydi.”

“Ama lastikler çalıştığında, araç oldukça iyi hisler veriyor. Diğerleri neler yapıyor, bir fikrim yok ama işlerin gidişatından gayet memnun kaldım”

“Eğer şartlar o hamurlar için iyi olursa ve ısıtılırsa, sorun yok gibi görünüyor ama hamurlardan bazıları, havanın soğuk olmasını sevmiyor ve lastikler çalışmıyor. Ama normal şekilde çalıştıklarında o kadar kötü değiller; en azından burada. Ama Barselona’da çok farklı şeyler yaşanabilir”

Raikkonen, ikinci günde pist dışına çıktığı zamanlar oldu ve sabah seansında bir bordürün üzerinden geçiş şasinin altındaki planka zarar verince zaman kaybetti; çünkü plankın değişmesi.

Raikkonen: “6. virajda frenlemede geniş pist dışına taştım ve çakıl alanda geri dönüyordum; bordürün kenarı çok yüksekti ve tabanın alt tarafına çarptı; zarar verdi. Bu yüzden onarılması ne yazık ki biraz zaman aldı”


Yorumlar

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Ben denedim Rai:" Lanet olsun geldiğime verin misketlerimi oynamıyorum " oluyor.

  2. Madem tercümeyi beğenmedin neden iyisini-doğrusunu çevirip yazmadın; ama işgüzarlık yapıyorsan – ki öyle görünüyor – ilkokul çocuğu muamelesi görürsün, haberin ola!..

  3. Tolga Soydan avatarı

    google translate ile bi çevir bakym nasıl geliyo cümleler 🙂

  4. bu tamamiyle raikkonenin cümlelerinden kaynaklanan bir durum. burada google translateye ihtiyaç duyacak kimse yok

  5. Sanki biraz google translate kullanılmış gibi geliyor 😀

  6. sanırım mercedesten sonra en fazla tur atan takımdı lotus ve raikkonen. tur tablosuna baktığımda her çıkış turunda ki turlarda farklı dereceler geldi. yani her pite girişte bir ayar denediklerini düşünüyorum.

    ilk gün büyük ihtimalle hız konusunda sınırları aradılar.

    takımlar sonraki testlerde hangi denemeleri yapacaklar merak ediyorum. ama kimse tur zamanlarına geçekçi olarak değerlendirip sezon değerlendirmesi yapmasın çünkü takımlar olabildiğince fazla ayar deniyorlar ve tur zamanları buna göre değişiyor. yarış ayarlarıyla turlar atmıyorlar yani, benzin yükleri, lastikler, aerodinamik ayarlar, kers, drs, kanat açıları vs. hepsi farklı yani 😉

  7. evet baya baya turladı.lastikler hakkında birşeyler elde etmişe benziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir