Mclaren Burun Tasarımına Güveniyor

yazar:

kategori:

Şu ana kadar yeni aracını tanıtan 9 takımın 8’i pilatipus tarzı denilen basamaklı burun sistemini kullıyor. Bu sistemde burun bir anda alçalmasıyla garip bir görüntü oluşturuyor.

Mclaren takımı ise son yıllarda kullandığı düşük şasi nedeniyle bu şekilde yüksekliğe ihtiyaç duymadı. Ancak bazıları Mclaren’in yanlış yoldan gitmiş olabileceğini düşünüyor.

Bu konuda konuşan Mclaren’in Teknik Patronu Paddy Lowe “Bu yeni kural geldi ve her sene olduğu gibi bu tür şeyleri tekrar incelersiniz. Biz de öyle yaptık, hesaplarımızı yaptık ve sahip olduğumuz felsefe ile devam edebileceğimiz kararına vardık.”

“Farklı takımlar farklı çözümlerle gelirler çünkü onların farklı hassaslıklıkları vardır. İyi ya da kötü yol yoktur bu yüzden o kural bizi etkilemedi.”

“Red Bull’un başlattığı yüksek şasi trendini takip eden takımlar, bu takımlar özellikle şasinin önünü zorluyorlar ve burunu yüksek tutuyorlar, bu politikada devam ettiler. En hızlı araç olması nedeniyle bunun takip edilmesi sürpriz değil. Artık bir çok kişi o yöne yöneldi ancak bunun geçen sene doğru olduğunu düşünmüyorum.”

“Ve ardından yeni kurallardan etkilendiler ve burunu düşürmek zorunda kaldılar ve tasarımdan ödün vermek zorunda kaldılar çünkü bir adım oluştu. O adım açısından bazılarının ilginç fikirleri olabilir ve tüm o şeylere ilgiyle bakıyoruz.” 

“Ben bir şeyi kaçırdığımızı düşünmüyorum. Bu bizim anlayamadığımız bir hile ya da kural açığı değil. Her zaman şasiyi yükseltebileceğimizi biliyoruz ancak bunu yapmamaya karar verdik. Bunu daha önce de yapmadık. Bizim felsefemiz böyle.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 🙂 Herkes sen kadar akıllı değil. Bu işe yeni başlayanlar var. İlk defa bazı terimleri duyanlar var. Zaten yorumların amacı da budur bence. Amaç egomuzu tatmin etmekse dediğin Türkçeden Türkçeye tercümedir. Ama amaç bilmeyenleri bilgilendirmekse iyi niyetli bir açıklamadır.

  2. Bu denli tasarım farkı?

  3. sandro verone avatarı
    sandro verone

    iyi niyetli açıklama yapmış sadece…ki çok da iyi yapmış……teşekkürler @F1 Moto..

  4. bu arac cidden cok güzel gözüküyor yaa =)

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    mp4-21

    ön kanat… burun… arka kanat… ne kadar değişiklik oldu 2006'dan beri…

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    .

  7. turkceden turkceye tercümede ilk defa sende görüyorum 😀

  8. Az önce tüm araçları kontrol ettim ve burnu en aşağıda olan bu tasarıma rağmen Mclaren. Demekki diğerleri yüksek şasiden ödün vermemek için basamak şeklindeki burnu kullanıyorlar.

    Bu demek oluyor ki geçen sene yüksek şasi kullanan araçlardan olan Mercedes GP de bu sene basamaklı burun kullanacak. Zaten geçen seneki arabaları neredeyse basdamaklı burun gibi birşeydi. Biraz eğim vermeleri yetecektir.

    Mclaren in basamaklı burun yapma şansı yok çünkü öncelikle şasiyi yükseltmeleri lazım. Bu durumda basamaklı burun yaparlarsa burun yere değer 🙂

  9. Adamların en azından bir felsefesi var. Rüzgara göre yeni trend oluşturmuyorlar.
    Yukarıdaki yazı sayesinde neden Mclaren in benzer bir tasarım geliştirmediğini anlamış oluyoruz. Zaten şaşimiz düşüktü, tekrardan yükseltip burnunu düşüreceğimize olduğu gibi bıraktık diyor. Diğerleri de düşük şasiye geçseler araç güzel görünebilirdi ama bu sefer de riske girmiş olurlardı.
    diyor. Tercüme edeyim dedim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir