Kovalainen, KERS İle Puana Yaklaştıklarına İnanıyor

yazar:

kategori:

Bu hafta Jerez’de iki günlük test yapan ve görevi Perşembe günü yedek pilot Giedo van der Garde’ye bırakan Kovalainen, Red Bull’dan aldıkları KERS ile ilgili olumlu ifadeler kullandı ve tur başına 0,4 saniye civarında kazanımlarının olduğunu ifade etti.

Kovalainen: “Geçen sene puan mücadelesinde değildik ama ne zaman Renault veya Williamslardan birisi ile mücadele edecek konuma gelsek, ne zaman onlara yaklaşsak, geçiş alanında onlara atak yapamadım. Çünkü tetikleme gücüm yoktu”

“Aynı konum, önümüzdeki araçlarla mücadelede bu kesinlikle bir fark yaratacak ve kesinlikle geçiş yapacağım”

“Puan alıp almama konusunda henüz size bir şey söyleyemem. Hedef bu olmalı ama en önemlisi, grubun içine girmek ve diğer orta-arka grupla mücadele etmek”

Fin pilot, Jerez’de KERS’e çok çabuk alıştığını da belirtti.

Kovalainen: “Benim açımdan bugün işler gerçekten iyi geçti. Başka (KERS ile ilgili) sorunlar yaşamayı bekliyordum. McLaren’da iken tecrübem olmuştu ve başlarda çalışmasını sağlamanın kolay olmadığını hatırlıyorum. Ama Red Bull, gerçekten iyi bir sistem verdi ve bütün gün sorunsuz çalıştı.”

“Çabucak alışkanlığımı geri kazandım. Farklı sıcaklıkları, araçtaki bataryaların ömürlerini izleyebiliyorduk. Bu yüzden iyi gün oldu”

“(KERS’in katkısı) çok değerli olacak. Muhtemelen ortalama her pistte 0,3-0,4 saniye kazandıracak; belki biraz fazla, belki biraz az”

“Ama asıl önemli olan, yarış şartlarındaki, kalkışlardaki, savunma ve atak halindeki getirisi.”


Yorumlar

  1. Kovalainen: "Benim açımdan bugün işler gerçekten iyi geçti. Başka (KERS ile ilgili) sorunlar yaşamayı bekliyordum. McLaren'da iken tecrübem olmuştu ve başlarda çalışmasını sağlamanın kolay olmadığını hatırlıyorum. Ama Red Bull, gerçekten iyi bir sistem verdi ve bütün gün sorunsuz çalıştı." demiş de 2009 da sistem yeni yapılıyordu tabii ki sorunları olacaktı , artık sistemi halletti takımlar (sorunlar yaşamış olsa da redbull bile halletmiştir bu seneye başlarken) . 2009 mclarendaki günleriyle karşılaştırması anlamsız olmuş biraz . onu bunu bırakırsak caterham zaten iyi yarışlar çıkarıyordu ve 2 eksiği vardı , biraz yere basma kuvveti ve bir kers . umutluyum caterhamdan .

  2. dikkat ediyorumda caterhamda sadece kova yarışıyor sanki. trullinin haberini bilerekmi vermiyolar??

  3. Mercedes GP avatarı

    Bu sene Caterham'ın orta grupta olacağından hiç bir şüphem yok gayet iyi gidiyorlar Red Bull dan bir çok parça aldılar ve Reanult motoru ile başarılı olacaklardır Kersle artık hem atak hem savunma yaparlar

  4. takım bu sene biraz daha ilerleme yaptı kerssiz iyi yarışlar çıktı kerse geçilmenin tam zamanıydı ve geçildi bu sene ilk puanları bekliyodum heikkiden 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir