Bahreyn'in Britanya'daki Lobi Çalışmaları Sonuç Veriyor

yazar:

kategori:

Geçen hafta Lordlar Kamarası üyeleri FIA’ya açık bir mektup yazmış ve Bahreyn’de yarışın yapılmaması gerektiğini ifade etmişti.

Bugün The Times’ta yayımlanan bir diğer mektupta Britanya-Bahreyn Karma Meslis Grubu, yarışın, ülkenin reformlar konusundaki çalışmalarına teşvik edici unsur olacağını öne sürdü.

Karma gruplar, parlamento içinde herhangi bir resmi statüleri bulunmayan topluluklardır.

Mektup: “Bahreyn, diğer uluslarla uygun bir şekilde bütün olmuş ve Arap Baharı’nın parçası olmuştur.”

“Bahreyn, inceleme yapmak için bağımsız insan hakları avukatları Bahreyn Bağımsız Soruşturma Komisyonunu davet etmiş ve tavsiyeler bulunmaya başlanmıştır.”

Reformlar yolunda adımlar atıldığından bahseden mektup, ülkeye etkinlik sırasında batıdan gelecek ziyaretçilerin, ülkedeki gelişmeler için ilave teşvik yaratacağını belirtti.


Yorumlar

  1. Muammer UYAR avatarı

    Biz bu saatten sonra ancak ödül töreni düzenleriz. 2012 FIA ödül töreni ıstanbul da yapılacakmış.

  2. Alonso-Gilles avatarı

    Manama da çok ciddi olayların olduğu,yolların kapatıldığı polisin silah kullandığı….
    Göstericilerin molotof kokteyliyle saldırdığı
    Çok ciddi yaralanmaların olduğundan bahsediliyor.
    Burası işin Bahreyn ve insanlık yönü.

    Gelelim pist yönüne.Pek iyi bir pist değil ama ayrı bir havası var.Her pist kendine göre güzeldir.Pisti güzel yapan ise atmosferidir.Singapur etkinliklerle ve görselliklerle kurtarıyor.Yurt dışındada bir kaç yarışa gittim.En güzel yer ana stadyumdu ve extra pahalı değildi ve açık alandı.Burda açık alan değil açık arazi onun ismi.Açık alan biletleri daha ucuz olabilir,artı çok daha fazla tanıtım yapılabilirdi.Hediye biletler dağıtılabilirdi.

    İşin ulusal yönüne bakınca İstanbul Park kesinlikle en güzel pist değil.Hatta ilk 5 içinde bile yok.Ama yinede buraya ait olması onu güzel yapıyordu.Ve tabii bazı yaşanan ilginç olayları ve virajlarıyla.Ama İstanbul Park 2007 de öldü.Çünkü ondan sonraki tarihleri çok kötü seçilecekti.

    Şimdi Bahreynde şu olursa bu olursa diye konuşmaya gerek yok.Bahreyn GPsi olmayacak ve Turkiye alternatif yarış olarak seçilmeyecek.Ha eğer çok erken bir karar ( atıyorum bu hafta içinde) alınırsa o zaman seçenekler değerlendirilir.Benim görüşüm 19 yarış olacağı.

    Bu olayla birliktede Bahreyn sonsuza kadar çıkar takvimden.

  3. cibiliyetsizce desek daha doğru olur.

  4. olur da yarış yapılırsa bundan yararlanıp gösteri yapmak isteyen çok kişi doğrudan öldürülür. bunu da düşünmek gerek.

  5. Yarış yapılırsa bakalım Webber nasıl bir tepki gösterecek.

  6. Acı değil aptalca bir şekilde düştük takvimden.

  7. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Keşke bizde de böyle yoğun lobi çalışmaları olsaydı 🙁 Bu haberleri görünce aklıma hep ne kadar acı bir şekilde takvimden düştüğümüz geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir