Tost: "Buemi ve Alguersuari, Red Bull'da Yarışacak Kadar İyi Değiller"

yazar:

kategori:

Yaklaşık 3 sene Toro Rosso’da mücadele eden iki sürücü, 2012 öncesinde takımdaki yerlerini koruyamayarak büyük şok geçirmişti. Buemi Red Bull’da yedek pilotluğu kabul ederken Alguersuari henüz planlarını açıklamadı.

Tost “Burası yüksek performanslı bir spor ve ayrılıklar bu oyunun bir parçası. Her iki sürücü Red Bull’a teşekkür etmek zorunda çünkü diğer türlü Formula 1’e giremezlerdi. Ve şu anda Red Bull’un onlara sunduklarının dışında bir şeyler yapmak zorundalar.”

“Buemi hâlâ Red Bull Racing’de 3. adam olarak duruyor. Alguersuari’ye ne olacak? Şu anda bir bilgim yok ancak dediğim gibi Red Bull sayesinde kariyerlerini sürdürme açısından iyi bir temel oluşturdular. Belki Formula 1’de başka bir takımda yarışabilirler.”

“Formula 1 için yeterli olmadıklarını söylemiyorum çünkü bazı yarışlarda çok iyi performanslar sergilediler ancak yetenekleri Red Bull Racing’de yarışmaya yeterli değildi.”

“Ancak başka yerde üst düzey sürücü olabilirler ve başarılı bir yarış kariyerine sahip olabilirler.” dedi.

Daha önce Red Bull’un motor sporları danışmanı Helmur Marko, bu iki sürücünün kazanacak seviyede sürücüler olmadığını söylemişti ve Tost, bu görüşün bir seviyeye kadar doğru olduğunu düşünüyor.

Tost “Helmut’un düşüncelerinde muhtemelen biraz haklılık payı var. Red Bull için doğru kişileri konuşurken, 2 defa şampiyon olmuş bir takımdan bahsediyoruz ve sürücüler orada yarışlar ve şampiyonluklar kazanabilecek seviyede olmak zorunda.”

“Bu yüzden Sebastien Buemi ve Jaime Alguersuari hakkında 2. kez düşünmek zorunda kaldık. Toro Rosso çaylak takımı ve 2012 sezonuna 2 çaylakla girecek. Bu kararı tamamiyle destekliyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ha ha nasıl değiller bu adamın dediğini sevmemişimdir zaten 🙂

  2. Jarno Trulli avatarı

    En azından piyangodan koltuk çıkma ihtimali var, birine bişey olursa.. Düşünsenize webber bir yarış yarışamıyor, yerine Buemi geçiyor, ve Vettelden hızlı oluyor.. Sezon sonunda Webber emekli oluyor! Eee sizce yerine kim geçer???

  3. Sence bir pilotun kumaşı birkaç yılda belli olabilirmi ?

  4. yedek pilotluktan koltuğa geçecek diye bir şey yok. test, simülatör gibi ayak işlerinde soför olarak kullanıyorlar. eminim cuma seanslarında araçta olmayacak.

  5. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Ne de çok konuşuyor..

  6. O senin görüşün sonuçta vettel bu takımda yetişti ve önemli başarılar kazandı. Bu iki pilot bazen iyi performans gösterse de kayda değer bi şey yapmadılar..

  7. Gören de bu red bull toro rosso yu ferrari mclaren ayarında,tarihinde takım zanneder.Ne demek red bull racing takımında yarışamazlar ama diğer takımlarda yarışabilirler?Resmen ne oldum delisi olmuş bu red bull cular.Durun daha 2 şampiyonluk kazandınız bu ne havalar kardeşim.Bu aşağılama hiç hoş değil ve sırf bu yüzden inşaallah toro rosso dibe vurur pilotlarıyla.Çünkü bu şekilde insanlarla alay edilip küçük düşürülme olayı bana göre değil

  8. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Bu iki genç pilotu seçip ,%0 isabet kaydeden yöneticilerde ,hemde 2,5 ve 3 yıl ,redbull gibi bir takımda yöneticilik yapma vasfında olmuyorlar bu mantıkla.

  9.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Torro-Rosso gibi takımlara gerek yok. Algersuari'nin azarlanması bile bu takımın samimiyetsizliğini gösteriyor.

  10. Jarno Trulli avatarı

    O zaman neden Buemiyi yedek pilot yaptınız???

  11. F_Alonso Diaz avatarı

    Ne oldum delisi olmuş bunlar..

  12. algersuari belki deyil ama buemi enazından bir sezon denemeyi hakedecek bi pilot diye düşünüyorum, ona yapılanda haksızlıtır bence….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir