Massa: "Sorunsuz Bir Test Geçirmeliyiz"

yazar:

kategori:

Jerez’deki karışık ilk test haftasının ardından takımlar önümüzdeki hafta salı günden itibaren 4 gün Barselona’da test yapacaklar. Takımın İspanyol sürücüsü Fernandı Alonso, Jerez’deki testlerin ardından aracın ancak % 20 performansına ulaşabildiklerini söylemişti.

Massa da araçtaki potansiyeli açığa çıkarmanın dayanıklılıkla mümkün olacağını söylüyor.

Massa “F2012’ye ince ayar çekmek için yapmamız gereken çok şey var ancak Fernando ile geçen hafta söylediğimiz gibi bu araçta oldukça fazla potansiyel var. Gelecek hafta çok fazla yol kat etmek önemli olacak çünkü denemek istediğimiz çok fazla fikir var ve sorun yaşamamız önemli olacak. Takım, Fernando ve benim mümkün olduğu kadar fazla tur atmamı garantilemek için çok sıkı çalışıyor.”

“Başlamadan önce tekrar söyleyeceğim. Bu testlerde de kronometreye bakmayacağız çünkü rakiplerinin neler yaptığını bilemezsiniz. Gerçekler Melbourne’de ortaya çıkacak.” dedi.

Barselona testlerinin ilk 2 gününde Alonso direksiyonda olacak. Massa ise perşembe günü kokpite geçecek.


Yorumlar

  1. Snowwhite ne demek?:):)

  2. Şu an herkes temkinli konuşmak için çok erken bence Mercedes Ferrari bu sene iyi bir yükseliş yapacak gibi görünüyor ortalık biraz kızışsa süper olur.Ferrari yep yeni bir araç üretmiş Massa'nın da dediği gibi ince ayarlarla hızlanır şuan için temel setupları bulmaya çalışıyorlar ve dayanıklılık,bu çok önemli olacak eğer Newey'in eski araçları gibi olacaksa hiç iyi olmaz yolda görmek istemem şahsen ferrariyi beklentilerim Ferraridende özellikle Mercedes'ten çok yüksek.tam 4 hafta sonra Q3 te görecez kimin nerede olduğunu Massa içinde son şans bu takım yöneticileri tarafındanda doğrulandı.bu sene yine Alonsonun gölgesinde olursa yerine 2013 için Kubica gelebilir takımda eğer alonso olmasa bitikler yine

  3. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Yani otomobil' in geliştirilecek çok yanı var. Aynı geçen sene ki McLaren gibi. Yeniden tasarlanan bir araç önü açık.. Takımın da dediği gibi yapılacak ayarlar ile daha da hızlanabilir. Bu sezon aslında bir çok yenilik Ferrari' de. Ön süspansiyon, burun tasarımı olsun ve bir çok tartışılan kanatçık. Şuan padokta en çok konuşulan araç Ferrari imiş. Bazı parçalar dikkat çekiyormuş.

  4.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012
    "Başlamadan önce tekrar söyleyeceğim. Bu testlerde de kronometreye bakmayacağız çünkü rakiplerinin neler yaptığını bilemezsiniz. Gerçekler Melbourne'de ortaya çıkacak."

    Dediği gibi. F1'siz üç hafta sonumuz kaldı. Çok temkinli davranıyorlar. Ben bunu performans heyecanına bağlıyorum. Ferrari bu sezon vasat olmayacak. Her türlü patlayacak. Ferrari'nin geliştirilebilir bir otomobile sahip olduğunu görmek mümkün. En kötü ihtimalle Melbourne'de zirveye oynayabilirsek sezon içinde 4/5'lik kısmı sezon içinde geliştirebiliriz. Zafer bizimdir.

  5. Şunu söyleyeyimki eğer F2012 kötü olursa bu sene yine sorunlu olursa Mercedes'e geçileecektir ve daha sonrada biraz zor geçerler eğer ilk 3 yarış Ferrari toparlanamazsa bu senede biter

  6. Alonso-Gilles avatarı

    Kendiniz hakkında çıkan olumsuz haberleri görmeyecek yada umursamayacak kadar KÖR müydün yada SNOWWHITE mode on mu yapmıştın.

    Snowwhite ne diye sorma lütfen.Google da arayabilirsin.

  7. Sakin ol şampiyon bukadar için dolumuydu ya 🙂

  8. Alonso-Gilles avatarı

    Takılmışsınız yukardan gelen emir lafına bir dümen tutturmuşsunuz gidiyor.

    1-Rüzgar tüneliyle-pist üstü verileri tutuyor.
    2-Bazı sorunlarla karşılaşılsada Alonso'nun son gün derecesini yaparken oldukça ağır olduğu söyleniyor.
    3-Araç hemen lastikleri ısıtabiliyormuş
    4-Pilotlar araçta çok büyük potansiyel olduğunu söylüyorlar.

    Benim anlamadığım ise şunlar

    1-Redbull-Vettel sürekli olarak DF kaybını telafi edemedik derken kimse üstünde durmuyor.
    2-Newey yasaklar bizi etkileyecek derken görmezden geliyor
    3-Hamilton'ın hayal kırıklığı haberi 30 yorumda kalıyor ve inanan çıkmıyor.
    4-Pat Fry yapılacakların listesini söylediğinde Ferrari sanki HRT konumuda kalmış gibi değerlendiriliyor.

    Motorsporları topla oynanan sporlara benzemez.Ne olacak canım yapsınlar araçları çıksın yarışsınlar diye bir mantık olmaz.Bu 3 tane testi ya insanları spora ısındırılarım sezon başlayıncada kapışırız onlarda bizim araçlarımıza aşina olmuş olurlar numaralarımızı isimlerimizi ezberlerler diye yapmıyor.Testler sorunları çözmek,aracı anlamak için var.

    Vettel: Sorun sezon içinde olacağına şimdi olsun demiş.
    Kamui ve Vergne ise testlerin bu yüzden yapıldığını ifade etmiş.

    Bir diğer anlamadığım konuda Lotus'u sürekli kötülemeniz ona fazla girmiyeceğim.Ama bir takım 2011 de kötüydü diye 2012 de de kötü olacak diye bir kanun yok.Kaldıki o takım 2010 da iyiydi.2011 de hata yaptılar.Tıpkı belkide Mercedes'in hatalarını anlayıp doğru tasarımı bulması gibi.

    Redbull'un bir yarıkla 5 kers gücü elde edeceğini düşünüp,diğerlerinin burundan,süspansiyondan hata yaptığını ve HRT ile yarışacağını düşünen zihniyete hayret ediyorum.

  9. Jerez'de yeni araçta bazı sorunlar olduğunu gördük. Yeni araçta gerekenden fazla yenilikçi bir yaklaşım sergilemiş olabilirler. Gerekli olduğu için değil de, "yukarıdan gelen" emir ile sırf yenilikçi olmak adına bunun yapıldığından endişe ediyorum.

    Test dönemi ne kadar kötü geçerse geçin umut kesmemek gerekiyor. Geçen sene McLaren'i gördük. İlk yarışta net bir şekilde göreceğiz her şeyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir