Mclaren, Yegane Burun Tasarımından Memnun

yazar:

kategori:

2012 sezonu öncesinde takımlar büyük çoğunluk olarak platipus tarzı denilen basamaklı buruna sahipler. Mclaren ise diğerlerinin aksine daha düşük ve eski tip burunla devam etmeyi tercih etti.

Takım Patronu Whitmarsh “Teknik çalışanlarımıza doğru şeyi yapıp yapmadığımızı sordum ve bana endişe etmememi söylediler.” dedi.

Whitmarsh basamaklı burun sisteminin açık avantaj getirdiğini kabul etti ancak “Biz daha düşük ağırlık merkezine sahibiz.  Süspansiyon geometrisinde daha serbest olacağız ve daha rahat koltuk pozisyonu ve dolayısıyla sürücü için daha iyi bir görüşe sahip olacağız.” dedi.

Whitmarsh, basamaklı burun sistemine geçmeleri için tamamiyle farklı bir tasarım felsefesinin gerekli olduğunu ancak bu seneki araçlarının, geçen senekinin bir evrimi olduğunu belirtti.

Whitmarsh “Bu araç geçen senekinin evrim geçirmiş hali. Çok açık olan radikal yenilikler konusunda sizi üzmek zorundayım. Bu kurallar artık daha fazlasına izin vermiyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. dalga mı geçiyorsun bu kadar bilgi eksiği olamaz bir yorumda
    jenson burun şu şekilde olsun demiş takım hrt?
    burunu çok iyi anlamış insan burunu?

    daha var ama dalga geçemiyorum

  2. Alonso-Gilles avatarı

    Bende seviyordum onları.Buda ona yakın sayılır.

  3. çok teşekkürler ya o videolar da hep sezonun en güzel atakları kazaları vs. olduğu için onlardan arşiv oluşturmaya çalışıyorum kendimce o yüzden istemiştim teşekkürler 🙂

  4.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    En azından Hamilton pisti daha rahat görür 😀
    Ayna sorunu da çözüldü. 'Artık Massa rahat edebilir' Mevzubahis sürücüden alıntıdır.

  5. rocco junior avatarı

    Ya bu doğru tercih yanlış tercih meselesi değil,şampiyonu belirlemeyecek bu burun buna emin olabilirsiniz.İlk başlarda benimde kafama çok takıldı ancak defalarca açıklandı takımlar tarafından ve bunun zorunlu olduğunu anladım.Yani Mclaren çıkıp platipus burun daha yüksek bir şasi ile çıksaydı bile bunun doğru olduğunu söyleyebilirdik.Takım kendince en mantıklısını seçmiş.

  6. sağol link için. RB8 ile F2012'nin dingil mesafeleri santim santim aynı gibi duruyor.

  7. Alonso-Gilles avatarı

    Teşekkürler..

  8. Alonso-Gilles avatarı

    2011 i yapmadılar nedense.Yapacak fazla birşey mi bulamadılar diyede düşünmedim değil 😀 yada bıraktılarmı yapmayı onuda bilmiyorum.Ama güzel videolar var.

    http://www.youtube.com/watch?v=uzbo0KaqQsQ&feature=related gibi.

  9. Olmaz olurmu buyur burdan bakabilirsin karşılaştırmalı fotolara =))

    http://mclarenf-1.com/index.php?page=srs&s=24&a=64&b=63

  10. olabilir 😀 o ne alemde 😀 😀 😀

  11. Alonso-Gilles avatarı

    Anladım.Bir arkadaş sanki Mclaren için kısalmış diye bir yorum yapmıştı fakat kimse üstüne düşmemiş bu konunun ama keşke şu araçların karşılaştırmalı fotoğrafları olsaydı..

  12. Alonso-Gilles avatarı

    Sezon sonu olmasın?

  13. arkadaşlar ya şu FIA nın sezon öncesinde yaptığı gala ne alemde bir bilgisi olan var mıdır acaba???

  14. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    şimdi bu ne lewis mp-4 27 nin hayal kırıklığı olduğunu söyledi şimdi de mclaren burun tasarımından memnun olduklarını açıkladı 😀 ya medya atıp tutuyor ya da mclaren blöf yapıyor

  15. mclaren ezelden beridir alçak burun tercih ediyordu. Button renoda yarışırken bile. bu duruma pek de katkısının olduğunu düşünmüyorum. Ama sürüş açısından en mutlu pilotların mclaren pilotları olacağı da kesin.

  16. önden bakınca difüzöre giden hava hakkında insanın aklına bir iki şey takılmıyor değil.

  17. araçlarla MGP'deki gibi gözle farkedilir bir uzama veya kısalma yok sanırım. Resimden öyle görünmüş olabilir.

  18. üstelik bu resimde kamera kaskın üzerinde. normalde 10cm kadar daha aşağıdan bakıyorlar. tam kaput hizası yani. Mclaren pilotu daha da aşağıda oturtmak suretiyle de ağırlık merkezini düşürebilir belki.

  19. Alonso-Gilles avatarı

    Gözden kaçırdığım bir konu var.Resmi görünce aklıma geldi.Mclaren'in dingil mesafesimi kısaldı?Lotus'un dingil mesafesimi uzadı?Çünkü 2010-2011 yıllarında Mclaren en uzun 3 araçtan biriydi.

  20. biz de memnunuz burundan 🙂 avustralyada da memnun olursak ne ala.

  21. demedi demeyin jenson anlaşılan brawn bgp01 deeki burun sistemini çok iyi anlamışki mclarene uygulamış.bana kalırsa mclarenler domine edebilir sezonu.ama inşallah w03 hepsinden hızlıdır.

  22. Takım Patronu Whitmarsh "Teknik çalışanlarımıza doğru şeyi yapıp yapmadığımızı sordum ve bana endişe etmememi söylediler." dedi.

    Aslında beklenen açıklama bu. Bazı arkadaşlar bununla ilgili düşüncelerini çok dile getiriyordu ve çoğunda endişe vardı herhalde Martin yüreklere biraz su serpmiştir. Ne diyelim kış testerinde maksimum gelişim ve minimum sorun olması dileğiyle.

  23. Birde piyangonun maclaren'e vurdugun düşünsene : ) belki de en dogru tercihi mclaren yapmıstır

  24. Basamaklı ön burunda pilotlar için görüş mesafesi oldukça kötü.Bunu mercedes reklam tanıtımında da anlamak mümkün.Bu yüzden mclaren'in avantaj sahibi oldugunu düşünüyorum ama araç performansını nasıl etkiler zamanla görücez.Bu arada orta sıralarda gecen seneye oranla cok daha fazla kaza bekliyorum 🙂

  25. Whitmarsh, basamaklı burun sistemine geçmeleri için tamamiyle farklı bir tasarım felsefesinin gerekli olduğunu ancak bu seneki araçlarının, geçen senekinin bir evrimi olduğunu belirtti.

    Mclare'nin doğru karar verdiğini düşünüyorum Basamaklı burun sistemi açık olarak avantaj getirebilir ama bunun için arabanın geneli ile sıfırdan oynamaya gerek yok burun dan avantaj elde edeyim derken sıkı bir paket olan Mp4 26'nın iyi yönlerini yok edebilirdi takım. 2011 Tasarımları yüksek buruna sahip olsaydı işte o zaman basamaklı burun tasarımını görebilirdik.

    Rb7 dide ise tam tersi yüksek buruna sahip olmaları basamaklı burunu ortaya çıkardı Rb8 de ve Rb7 nin evrimi olduğu ap açık ortada. Kısacası herkes 2011 tasarımlarını baz alarak 2012 kurallarına uyguladıklarını görüyoruz.

  26. Diğer tüm takımlar basamaklı burun kullandığına göre bunun bir tercih meselesi olduğunu düşünmüyorum. Eğer iki burun çeşidinin getirdiği avantaj eşit olsa idi takımların yaklaşık yarısı diğer burnu tercih ederdi.

    Diğer tüm takımlardan farklı bir şey yapıyorsan bu risklidir ve elinde patlama olasılığı her zaman vardır. Mercedes'in kısa dingilli aracında gördüğümüz gibi.

  27. Alonso-Gilles avatarı

    Yok yanlış anlama ,takımdan ziyade bu sanat eserlerine ''çirkin'' diyenler oluyorda onu sevmiyorum.Yoksa daha öncede dediğim gibi göz alışkanlığı.Tabii Martin kendi avantajlı olacakları alanlarıda söylemiş.Görüş alanı yada koltuk çok önemli ilk bakışta ama kamber açıları ve ağırlık merkezi konuları dikkatimi çekti.

  28. o yüzden güzeli tırnak içine aldım zaten 🙂 şu ana kadar mclaren dışındaki lansman yapan tüm yüksek şasili araçların platipus burun kullanması bu tercihin açık bir avantajı olduğunu gösteriyor zaten.

  29. Pilotlar zaten kötü görüş açısını dile getirmişti. Ön kanat ve aracın çoğu yeri görünmüyormuş. Diğer araçlarla yakın sürüşte oldukça sorunlu bir durum. Bir de yol açısından da sorun çok.

  30. yüksek burunlarda görüş gerçekten çok zor

  31. Alonso-Gilles avatarı

    Görüntü olarak kendi adına konuşmanı tavsiye ederim.Ama teknik olarak haklısın.Doğru yolda ilerlediler.Ama platipus burun'un ne avantajı varmışki diyenlerede Martin'in cevabı yeterli olur umarım.

  32. şasisi alçak bir arabayı yükseltip de platipus burun yapmaya çalışmak çılgınca olurdu. bunu söylemek için mühendis olmaya gerek yok sanırım. doğru olanı yaptıklarını düşünüyorum. bizim açımızdan da en azından bir tane eski görünümlü "güzel" araç güzel oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir