AMD, Ferrari Sponsorluğunu Bitiriyor

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Amerikan Bilgisayar Şirketi AMD, Ferrari ile olan sponsorluk anlaşmasını sonlandırıyor.

fudzilla.com adlı teknoloji sitesinde çıkan habere göre Motor Sporları ile ilgili ve Ferrari anlaşmasını kontrol eden Pazarlama Müdürü Henry Richard’ın görevini bırakmasının ardından AMD sponsorluğu bitirme kararı aldı.

AMD’nin Ferrari aracının arka kanadının yanlarında, pilotların kaskları ve tulumlarında logoları bulunuyordu ve bu logolar Türkiye yarışında hâlâ vardı.

Sitenin haberine göre logolar anlaşmanın süresi bittikten sonra araçtan kaldırılacak.

Ferrari ile olan anlaşmanın senelik 10-20 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.


Yorumlar

  1. bence bu sponsorluk anlaşmasının bitmesi AMD'ye daha fazla zarar verecektir. zaten maddi anlamda sıkıntıda olan AMD borçları sebebiyle sponsorluktan çekikmiş olabilir. ferrari için 15-20 milyon dolar herhangi bir anlam ifade etmez ancak bildiğim kadarıyla b.sayar ve test sistemleri de AMD tarafından destikleniyordu. anlaşma bittikten sonra AMD ile bu temasın kesilmesinin belki bir zararı dokunabilir ferrari'ye. ayrıca bir AMD sever olarak firmanın yanlış politikaları sonucu son 1 yılda bu kadar geriye düşmüş olması da canımı sıkıyor.

  2. ferrari italyan sponsor alıcaktır.Ferraride bu işler değişik işliyor.siyonist yahudi birliği gibi şu marlboro yu hala anlamış değilim.

  3. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    sürekli bir sporsor ayrılması var ve son 2-3 senedir ferraride diğerlerine göre daha fazla

  4. kaan kaanhan avatarı

    ati yi satın aldıktan sonra AMD eskisi gibi olmadı bir türlü ne yapsalar dikiş tutmuyor, son haberlere göre ekonomik açıdanda iyi durumda değil ve bununla birlikte işlmeci üretimini taşeron bir firmaya yaptırıp kendisi sadece işlemci dizaynı ile uğraşacak. belkide firmanın kemer sıkma politikasının bir sonucu. 20milyon dolar kayıp ferrariye dokunmaz sonuçta Fiat ın markası.

  5. evet cift cekirdek 🙂

  6. amd ferrariye sponsorluktan çekildiği için batacaksa batsın ahmet,adamlarında bir bildiği vardır..yoksa 10-20 milyon dolar adamlar için çekirdek parası…

  7. iyi oldu.tamda AMD sistem toplayacaktım htpc için :)) .kar için işci çıkarıyorlardı burdan avantaj sağlasınlar.Bana göre reklam dan önce iyi bir işlemci çıkarması lazım.chipset olarak
    780G 790FX ile iyi olucak işlemci olarak
    phenom lar idare eder:S intele rakip lazım ucuzluk adına!

  8. Demek ki yeni gelen pazarlama muduru bu islerden anlamiyor, Intel zaten pazarda almis yurumus, Rekabet icin daha fazla reklam yapacagina, bakin biz Formula1`in en buyugu Ferrari`ye teknoloji sagliyoruz diyecegine sponsorlugunu bitirecekmis, Intel`e satarsin artik kalan hisselerinizi sevgili pazarlama muduru 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir