Ferrari Araç Gelişimine ve Veri Toplamaya Odaklandı

yazar:

kategori:

Barselona’da ilk 2 gün Fernando Alonso’nun çalışmasının ardından bugün görevi Brezilyalı sürücü Felipe Massa devraldı.

Takım F2012’nin davranışları ile ilgili daha fazla veri toplamaya ve aynı zamanda aracı geliştirmeye yoğunlaştı.

Brezilyalı sürücü sorunsuz bir şekilde planlanan programı tamamladı ve büyük çoğunluğu sert lastiklerle olan 84 tur attı. Massa günü 1.24.771’lik derecesiyle 6. sırada tamamladı.

Massa gün sonunda yakıt tüketimi testi kapsamında pit alanının çıkışında kalarak kırmızı bayraklara neden oldu.

Yarın da çalışmaları Massa sürdürecek.

 


Yorumlar

  1. rocco junior kardeşim veya tüm herkes . Bi sorum olucak . Ferrari'nin ön kanadı barselona'da değişecek diyordular ve bekir bek'in dediği gibi çok şey beklenen taban denendimi ? denendiyse sonuç ne oldu ? birisi güzelce anlatabilir mi ? rocco kardesım veya sende anlatabilirmisin eğer bi bilgin varsa ? 🙂

  2. rocco junior avatarı

    Son olarak bana bir tanıdığımın verdiği bilgiye göre Rb 5. virajda sürekli lastikleri kitliyormuş,ayrıca bugün yasaklanan motor haritasından sonra muhtemelen yeni motor haritası denemişler ve eskisi kadar virajlara hakim değillermiş.Zaten söylüyorlardı az çok gelişmek lazım diye.Yani herkes %100 değil.Şu son test günleri,değiştirdiğimiz program ve reklam çekimleri (2gün)epey işimize yarayacak.Şimdi biraz daha gelişme zamanı.Hem Massa da oldukça mutlu o karamsar hava yok ilk 2 haftadaki.Araç yavaş yavaş rayına oturuyor…

  3. Merak ettğim bu bizim kullandığımız ön kanat güncellenecek mi,yoksa son hali mi?ayrıca çok şey beklenen taban denendi mi,sonuç ne oldu?Bir bilgilendirilebilsek..

  4. Konuyla ilgisiz ama bu video'yu paylaşmak istedim. Özledik bu sesleri yahu 🙂

  5. rocco junior avatarı

    Alonso ve Massa'nın nadiren de olsa uzun sürüşleri var hatta Massa bugün bir kaç kez 10ar tur atmış ve hepsi sert hamur ayrıca diğerlerinin dereceleri ile fark ne kadar ortada.Yani daha iyi olduğumuz turlarda var.Alonso'nun,Lewis ile beraber 13 tura 16 tur stinti var orda da derecelerimiz gayet iyi.Yani bu araç bitince en kötü 2-3 yarışa %100 dayanıklı ve tam potansiyeli çıkınca gerisi bize kalıyor.Patlama bile yapabiliriz.Bir de bu engine mapping yasağı eklenicek;)

  6.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    İnşallah hocam. 15 tur üst üste atabilmişliğimiz yok. Karamsaralık havası biraz da pilot ve yöneticilerin demeçlerinden geliyor. Diğerlerine göre biraz geride olduğumuzu kabul etmek gerekiyor. Testlerde hala yarış temposu üzerine çalışamıyoruz.

  7. Kontrolsüz veri veri değildir 🙂

  8. Alonso-Gilles avatarı

    Bende şimdi onu okuyordum.Hem RBR hem Mclaren'den gelen GEÇEN SENEYE GÖRE ÇOK AZ FARK VAR-HATTA YOK yorumları….

    Buemi'nin bir bakışta bu araç iyi bu araç kötü diyebilmesi.

    Ve Ferrari'nin yaşadığı sıkıntılar.

    İşte herşey yeniden başlıyorı.

  9. rocco junior avatarı

    FIA to eliminate potential for F1 exhaust blowing by closing off ECU loophole
    By Edd Straw and Jonathan Noble

  10. Alonso-Gilles avatarı

    Motor haritalarındaki yazılımlar legal değilse anca o zaman Ferrari doğru yoldadır.Ha fia onaylarsa onları Ferrari birkez daha kurallardan tam anlamıyla yararlanamamış olacak.

    Mercedes'in 4 tane mi egzost çıkışı ver birde? ( saçma oldu ama sabah bir forumda bir resim gördüm bunu tartışıyorlardı)

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yahu arkadaşlar harbiden niye böyle depresif bir havaya girdiniz anlamadım. Bunlar TEST. Ne yani düşük yakıtla yumuşak lastikle hızlı tur mu atmaya çalışsalardı? Williams bile 1.22'yi gördüyse Ferrari göremeyecek mi? Milletin gönlünü mü hoş tutsunlar ne yapsınlar? Yaşanabilecek tüm sorunları testlerde yaşayalım ki sezon içinde bu problemlerle karşılaşılmasın, karşılaşılınca da elde veriler olsun. Belki ilk yarıştan 1.liğe oynayamayabilir Ferrari ancak kendini toparlaması kısa sürecektir diye düşünüyorum. Bu toparlanma süresinde de Mclaren Redbull'dan puan çalarsa, şampiyonluğu elde etmemek için hiç bir neden yok! Bir Amerikan dizi sözünün dediği gibi: Take it easy guys! 😀

  12. Alonso-Gilles avatarı

    Umarım haklısındır.

  13. rocco junior avatarı

    Bugün görüntü çok kötü değil.Ben aşırı karamsar değilim ama sanki günden güne daha iyiye gidiyor.Veri toplamamız normal bazı arkadaşlar aracın ne kadar yeni olduğunu bilmiyorlar.Diğerleri daha tamamlanmış araçlara sahipler.Zaman az ama başarabiliriz.Sert hamurla geçirmişiz günün çoğunu o yüzden turlarımız fena değil.

    Yarın daha fazla tura ihtiyacımız var inşallah en az 100 turu görürüz.Sonra reklam çekimleri olacak zaten orda toplarız.Bu araç tamamen dayanıklı hale gelirse çok canlar yakabilir…

  14. mclarenci mp4  avatarı

    geçen senede mclaren testlerde döküldü ama sezon içinde fazla bişey olmadı. Sezon açılışıda güzel olmuştu. Testlerin hala bişey göstermediğini anlayan arkadaşlar war 🙂

    Mercedes'in geçeceğini yazmış bide bu kadarda hayalci olmayın arkadaşım

  15. Alonso-Gilles avatarı

    Melbourne de de NAL toplarsınız.

  16. Alonso-Gilles avatarı

    Bu araçlarla Alonso ve Massa'nın akıl sağlığını bozacaklar.Adamlar en sonunda fabrikayı havaya uçuracak diye korkuyorum.Ne veriymiş be topla topla bitmedi.İyi kış oldu demekki.

  17. karamsarlık sağduyulu tifosileri de esir almaya başladıysa durum vahim demektir:)

  18. Ferrari, Barselona testlerinin 3. gününde genel olarak aracın gelişimine ve veri toplamaya odaklandı.

    toplayın toplayın.. 3 hafta sonra mclaren, red bull ve belki mercedes dökülenleri de toplatacak size bu gidişle. süper performans, böyle devam sevgili takımım. belki küllerinizden doğarsınız diyeceğim ama, külleri de nehire döktünüz nasıl olsa. doğacak kül filan kalmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir