Brawn: "Henüz Kazanan Araca Sahip Değiliz"

yazar:

kategori:

Alman takım, W03’ün tanıtıldığı Circuit de Catalunya’da diğer takımlarla testlere çıktı ve Brawn, şu dönemde umdukları sonuçları elde ettiklerini ifade etti.

Brawn: “Önemli olan, herhangi bir ana sorunlar karşılaşmadık, büyük bir mesele olmadı. İşler yolunda görünüyor; araç doğru çalışıyor”

“Belki de şu anda bilmediğimiz bir şey ortaya çıkacak ama sorun yok; bu da harika bir şey. Çünkü performans üzerine çalışmaya başlıyoruz”

“Geçen senekine kıyasla çok daha iyi bir konumdayız. Şimdiye kadar 2000 km.’den fazla yol kat ettik; geçen sene bu dönemde bunun yarısından az yapmıştık.”

Brawn, Barselona’daki son testlerde odak noktalarının, Avustralya’daki ilk yarış öncesinde araçtan daha fazla hızlı elde etmek olduğunu belirtti.

Ne zaman galibiyet kazanacak seviyeye gelineceği sorusuna Brawn: “Henüz değil. Hâlâ yapılacak çok şey var ve herhangi bir yargıda bulunmak için erken”

“Her iki pilot da kazanma yeteneğine sahip. Bu konuda hiç şüphem yok. Biz, aracı ortaya çıkarmalıyız. Henüz o araca sahip olduğumuzu düşünmüyorum ama 12 ay öncesine göre iyi bir adım atıldı”

Mercedes GP patronu, 2011’de canlarını yakan lastik aşınması sorununda da gelişim kaydettiklerini dile getirdi.

Brawn: “Lastik aşınmasında, bir sürüş içinde performans dengesini bulmaya çalışıyoruz. Başta zorlarsanız lastiklerde performans düşer mi? Ya da lastikleri koruyup istikrarlı bir tur mu atmaya çalışırsınız? Bunlar arasında hangisi sizi daha hızlı yapar veya bunu başarmak için hangi ayarlara ihtiyacınız var?”

“Sonraki teste çıktığımızda bu konulara daha fazla zaman ayıracağız. Ama durum fena değil. Umduğumuz kadar iyi olmayabilir belki ama kötü değil. Dikkat etmemiz gereken konu, Barselona’nın çok fazla sayıda sağa yönlü hızlı viraja sahip olduğu sıra dışı bir pist olduğudur. Tutunma da şimdi artıyor. Muhtemelen bugün, uygun pist sıcaklıklarına ulaştığımız daha ilk gündür.”


Yorumlar

  1. Mercedes ,şu anki Ferrari den dahamı başarısız?? Takım kademe kademe kendini ve aracını keşfediyorda inşallah bizleri zeval içinde öldürmeden başarmayı öğrenirler.İki günde hiçkimse başarı beklemiyor … Force India, williams,… daha çok takımlar varki onlarda başarı bekliyor ama bizde takımımızın başarmasını bekliyoruz.

  2. güney ateş avatarı

    insan şunu da düşünmüyor değil; brawn ucuza başarısız bir takımı aldı. onu şampiyon yapıp heyecanlı, macera arayan, bol paralı bir müşteriye sattı. bu alış verişten iy para kazandı. mercedesin pişman olması yakındır:)

  3. şu yapılan yorumlara bak… taraftar böyle ise takım ne yapsın… yense de yenilse de MERCEDES-SCHUMACHER

  4. güney ateş avatarı

    toyota, bmw, jaguar çok büyük kaynaklarka f1'e girmişlerdi. kısa sürede başarının geleceğini düşündüler ama şampiyon olamadan ayrıldılar. bir tek yakın zamanda kubica bmw ile şampiyonluğa yaklaşmıştı. ondan önce de montoya yılları var ama hiçbiri şampiyon olamadı. bugün en kötü sezonunu bile geçirse mclaren ve ferrari sonraki sezona şampiyon adayı olarak başlar. bu nedenle mercedesin daha gidecek çok yolu var. ya toyota olacak ya da mclaren ferrari. redbull ve williams'ın durumu ise ilginç. redbull jaguar'ı satın alıp bir anlamda geçmişi silmemiş oldu yani devamlılığı var. aynı şey belki mecedes için de olabilir-honda,brawn,mercedes-ama daha erken. williams'ın sorunu ise bence yanlış yönetim ve yanlış partnerler seçmek oldu. bir tek bmw doğru tercih olabilirdi yakın zamanda. onun dışında coswort tam bir facia. tekrar renaulta dönmeleri işleri değiştirebilir ama hemen değil. tıpkı 90 ların başındaki willams-renault-newey gibi. mclaren aynı hataya denis sayesinde düşmedi mercedes'i partner secerek. bugün ise eger force india dayanıp ta formula1'de kalabilirse geleceğin büyük takımı olacaktır. mclaren ve mercedes ile çalışıyorlar.

  5. öyle tabi. MGP'de galibiyet yakın zaten, ama şimdi değil sanki. O değil de Honda 2009'da bırakmasaydı şampiyondu sanırım.

  6. Ne olursa olsun sonuçta ortada bir çaba var.Ve ben bu çabaların başarıya dönüşeceğine inanıyorum.
    Jaguar kökenli Red Bull dan sonra neden olmasın?

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Formula 1 sabır işidir. Uzun bir maratondur. Bir anda gelip ortalığı kasıp kavuramazsınız. Son dönemlerde bir Renault'yu biliyoruz mesela. 2003 ve 2004'te gelecek başarıların habercisi olmuşlardı… Redbull ekibi buraya gelene kadar adım adım ilerledi… Toyota, Honda, Bmw başarılarını bu şekilde elde ettiler. Kimileri ekonomik sıkıntılara, kimileri kadrosal sorunlardan devamlılığını sürdüremedi… Mercedes gibi bir efsane takım sabırlı olursa mutlaka başarıya ulaşacaktır!

  8. Eski başarısız Honda takımını satın alıp aynı başarısızlığa devam eden bir Mercedes. İronik.

    Ancak halen konuşmak için erken.

  9. Orhan abimden bir parça istiyorum ^^ Batsın bu dünya ^^.Offf be offff.

  10. jet man biraz yorumların olgun olsun.

  11. jet man çok çocuksu yorumların var.yada yaşın küçük.

  12. jet man çok çocuksu yorumların var.yada yaşın küçük.

  13. Çünkü yarışlar henüz başlamadı 😀

  14. kockoca mercedes hiç girmeseniz belki daha iyiydi.Allah sizi ıslah etisn.bizimde taksiratlarımızı affetsin.Allah rızası için mercedesin ruhuna el fatiha :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir