Montreal'deki Kubica'nın Vurduğu Duvarda Değişiklik Yapıldı

yazar:

kategori:

Kanada yarışına 1 aydan daha az zaman kala yarış organizatörleri geçen sene Robert Kubica’nın vurduğu duvarda değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Genç Polonyalı sürücü geçen sene herhangi bir koruması olmayan saf duvara direk açıyla vurduğu kazasından şans eseri büyük sorun almadan kurtulmuştu.

Francois Dumontier, yaptığı açıklamada aynı yerde benzer kazanın yaşanması halinde aracın direk vurmayacağını bunun yerine duvarda kayacağını söyledi.

Bu değişikliğin yanında padokta ve bazı virajlarda da değişiklikler yapıldı.


Yorumlar

  1. yukarıdaki resim gerçekten korkunç. bu karbon-fiber'i icad eden çok büyük iş yapmış. sanırım mclaren'di. o parçaların hala metal olduğu dönemde olsaydık ne pilot kalırdı ne araç.

  2. o duvara lastikler döşenmez arkadaşım orada yapılacak tek şey var duvarı düzleştirmek..farkettiysen orası s şeklinde yani düz değil eğer düz olsaydıı kubica oyle feci bir kaza geçirmezdi…duvarda sütüne sürtüne kayardıı…

  3. Hayret etmistim bu duvar niye lastiklerle ortulmemis diye, gerci orasi cok yavas bir yer ama kaza oldumu oluyor.. Kubica Senna`nin vurus acisiyla hemen hemen ayni acida ve hizda vurdu duvara, kokpitler bu kadar guvenli olmasaydi muhtemelen az bir sure sonra kubica`nin 1. ölüm yildonumunu aniyor olacaktik, tobe tobe 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir