Resmi: Formula 1'de 2013 Takviminde İspanya'da Sadece Bir Yarış Olacak

yazar:

kategori:

Ülke şu anda iki yarışa ev sahipliği yapıyor: Biri Barselona’da biri de Valensiya’da. Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin etkisi ile iki taraf, ortak bir nokta buldu ve dönüşümlü yarışlara ev sahipliği yapmadan anlaştı.

Valensiya’nın bu seneki yarış ücretini ödemediği yönünde de söylentiler vardı.

Ecclestone: “Her şey yolunda ve ödemeler tamam.”

“24 Haziran’da Valensiya’da Formula 1 olacağı kesin”

Ecclestona ayrıca gelecek sene İspanya’da sadece bir yarış olacağını da belirtti.

Ecclestone: “Barselona ve Valensiya, dönüşümlü yapmanın en iyi çözüm olduğu konusunda anlaştı. Bu yüzden artık tarihleri seçeceğiz”

Ekonoımik krizin kişisel olarak kendisini etkileyip etkilemediği konusunda Ecclestone: “Hayır. Çünkü çok paraya ne ihtiyacım var ne de harcamam gerekiyor.”


Yorumlar

  1. bunları nıkahına alan yasadı desene

  2. Tamara 51 Petra 50 milyon, kucuge kayirmaca olmus :))

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Dönüşümlü Olmasın. Valencia Çıksın 🙂

  4. spa düşmesinde para yüzünden.herkesin ortak olarak en beğendiği pistlerden sanırım.aç gözlü bernie dede ile para konusunda sıkıntı var yine.

  5. .Vatandaş 21 yıldır aralıksız devam eden İspanya'nın düşmesini isteyince ben de ingiltere düşsün dedim. Yalnız ben ingiltere düşsün derken onlar gibi sevmediğim pilotun ülkesi sebebiyle söylemedim.

    😀 Neden olayı sürekli Alonso'ya çekiyorsunuz. Ben sıkıcı yarışlardan dolayı İspanya'nın düşmesine üzülmem dedim. Alonso ile nasıl bir bağ kurdunuz anlamak mümkün değil.

  6. Bay E'ye göre öyle ama takımlar istemiyor işte en fazla 20 yarış olsun istiyorlar. Bay E'ye kalsa 25-26 yarış olacak ama takımlar karşı çıkıyor.

  7. 🙂 Valensiya giderse zerre kadar üzülmem. Hatta isabetli de olur. Barselona da çok mükemmel yarışlara sahne olmuyor ama sırf 'pist' olduğu için kalmasının benim açımdan mahsuru olmaz.

    İspanya'sız F1 olur ama İngiltere'siz… İlk F1 yarışının yapıldığı, motorsporlarının beşiği sayılan, 62 (nasipse 63 olacak) sezondur yarışlara ev sahipliği yapan, takımların neredeyse tamamının fabrikalarının bulunduğu bir ülke. İngiltere'siz kalan F1 çok şey kaybeder.

    Bir de İspanya 21 yıldan fazla olması lazım.

  8. ikisi de düşmüş sandım bir an, pek sevinmiştim. valencia'yı komple çöpe atmak lazım, barcelona ise test için uygun bir yer olabilir ancak. iki yarıştan da hiç zevk almıyorum şahsen.

    favorim kesinlikle kanada pisti. büyü mü yapmışlar nedir; şimdiye kadar hiç keyifsiz bir kanada yarışı görmedik. geçiş var, hız var, zorluk var, heyecan var, havası bilinmez, bir dakika sonra ne olacağı bilinmez… süper bir pist, helal olsun kim tasarlamışsa.

  9. Şu an parayı ver, 2012 takvimimine de girersin. Sorun yarış çokluğu değil 😉

  10. ispanya diyecektin herhalde, barcelona'dan ötürü 🙂 ?

  11. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bir ülkede 2 GP çok ama çok saçma bir şey bu yüzden kalkmasına sevindim,gel gelelim ki Amerika'da 2 sonra GP olacak.Umarım bize yer açılır,başka ülkelerdeki dolu tribünleri gördükçe aklıma geliyor.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Nedeni yok kardeş.Vatandaş 21 yıldır aralıksız devam eden İspanya'nın düşmesini isteyince ben de ingiltere düşsün dedim. Yalnız ben ingiltere düşsün derken onlar gibi sevmediğim pilotun ülkesi sebebiyle söylemedim.Hani şu saç ve tarak olayı:) Fanı oldukları pilot orada kazanırsa düşmesini istemeyeceklerinden de eminim.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Keşke ingiltere tamamen takvimden düşse ve bir daha hiç yarış yapılmasa ne iyi olurdu..

  14. İspanya Gp'si yerine Avrupa Gp'si adını alabilir yarışlar yani Bercelona'da Avrupa Gp'si olarak adlandırılır. Yada Avrupa GP'si ve İspanya Gp dönüşümlü olarak yapılır. 1 yıl Avrupa 1 yıl İspanya şeklinde. Açıkçası ikiside düşse üzülmezdim.

  15. Takvimden 1 yarış düştü Bahreyn'in 2013'de takvime girememe tehlikesi varmış bu olaylardan dolayı. Kore'de mali sıkıntı içindeymiş. Singapur'da yine aynı şekilde devam edip etmeme konusunu tartışıyormuş. 2013 yılında şansımız çok büyük ama yine de hemen hayale kapılmayalım.Ama Bay E köşeye sıkışıyor gibi.

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    bu durumda avrupa gp boşta kaldı, acaba hangi pist gelecek avrupa yarışı olarak.

  17. arkadaşlar adamın paraya ne ihtiyacı var diyorsunuz tamam da geçen bir haber sitesinde gördüm Petra ve Tamara'nın yıllık harcamaları bizim dış borcumuzun yarısını öderdi heralde 🙂 öyle kızlar sizde bizde olsa hepimiz para kazanmak için her türlü uğraşırdık 🙂

    TAMARRA ECCLESTONE

    EĞLENCE: 5 milyon sterlin
    5 OTOMOBİL: 2 milyon sterlin
    2 MALİKANE: 30 milyon sterlin
    2 RESİDENCE: 5 milyon sterlin
    KIYAFET: 3 milyon sterlin
    MÜCEVHER: 6 milyon sterlin

    PETRA ECCLESTONE

    EĞLENCE: 2 milyon sterlin
    BAĞIŞ: 8 milyon sterlin
    1 MALİKANE: 16 milyon sterlin
    3 RESİDENCE: 8 milyon sterlin
    MÜCEVHER: 4 milyon sterlin
    UÇAK: 7 milyon sterlin
    KIYAFET: 3 milyon sterlin
    TEKNOLOJİ: 2 milyon sterlin

    eee kızınız yıllık bu kadar harcasa sizde Bahreyn'de yada parayı çok veren ülke de yarış yapardınız :p

  18. Dönüşümlü değil de valencia tamamen çıkaydı takvimden.Her iki pistte de geçiş zor kabul ama en azından catalunya gp'sinin bi tarihi falan var.Şöyle geçmişi olan pistlerin kolayca harcanmasını sevmiyorum.

  19. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    İkiside çıksın gerek yok

  20. yahu bu yaştan sonra çok paraya ihtiyacı olsa ne olur olmasa ne olur adam gidici beyler

  21. elvan dalton avatarı

    Ayak yapma bernie. Çok paraya ihtiyacı yokmuş. Herkesin paraya ihtiyacı var hele senin gibi kefenine özel olarak cep diktiren biri böyle açıklamalar yapmasın.

  22. Ecclestone'dan ilk defa güzel bir haber.

  23. Güzel haber. Böylece -pek ümidim yok ama- belki biz geri döneriz, ya da spa gibi pistlerin düşme olasılığı azalır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir