Massa: "Podyum Mücadelesi Verebiliriz"

yazar:

kategori:

Ferrari, F2012 ile istediği seviyeye çıkamadı ve Teknik Patron Pat Fry, ilk yarışta podyum mücadelesi veremeyeceklerini söylemişti.

Buna rağmen Massa, daha iyimser ve Avustralya’da, testlerdeki sıkıntıların tekrarlanmama olasılığından ümitli.

Massa: “Her sene daha az test yaptığımız doğru. Bu yüzden takımlar arasında durumun ne olduğunu anlaması zor oluyor. Geçen sene testlerde iyiydik; daha sonra Melbourne’e gittik ve kendimizi pole pozisyondan 1 saniye uzakta bulduk”

“İspanyadaki üç testten %100 tatmin olmadığımızı saklamayacağım. Biraz daha hızlı olmayı tercih ederdim. Tamamıyla yeni bir araca sahibiz ve onun hakkında bir şeyler öğrenmeli, potansiyelini ortaya çıkarmalıyız”

“Çok güçlü bir takımımız var. Sezon içinde şasiyi geliştirecek kapasitede olduğumuza inanıyorum. Gerçek şu ki; ancak herkesin aynı koşullarda olduğu Avustralya’da durumu öğreneceğiz: Düşük yakıt, en yumuşak lastikler”

“Red Bull gibi çok güçlü görünen takımlar var. McLaren, Mercedes ve Lotus da çok hızlı görünüyor. Ardından da birbirine yakınlaşmış grup var ve birkaç ondalık içinde Sauber, Toro Rosso ve Force India mücadele edecek. Yine de podyum mücadelesi verebileceğimize inanıyorum. Bu sadece aklımdaki bir düşünce. Ama cevap için birkaç gün daha beklemeliyiz.”

Brezilyalı pilot, Ferrari ile anlaşmasının son sezonunda daha iyi bir performans sergilemek için güçlü araç beklerken F2012’deki zorluklar belki de en çok onu üzdü.

Bu duruma rağmen Massa, gelecek planlarını düşünmüyor bile.

Massa: “Bu sene, geçen senekilere göre çok farklı değil. Anlaşmamı yenilemeden girdiğim en azından 5. sezon olacak ama benim için farkı yok. Çok uzun zamandır beraber olduğum Ferrari ile ilişkilerimizi devam ettirmek için çalışıyorum”


Yorumlar

  1. Rüyaların tersi çıkarmış 😀

  2. mükremin  aktas avatarı
    mükremin aktas

    ferrari ilk 3 yaris podyum göremeyecek sonra alonso ve massa sezonu domine edecek rüyamda gördüm

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kapalı kutu ferrari, F.A arkadaşında dediği gibi kötüyüz diyorlar ama avustralya'da ters bişey olursa kazanırlarsa falan dominik Ali arkadaşımız wooow demek istiyo 🙂

  4. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    BU ferrari den bi cacık olmaz boş yere kendinizi kandırmayın .

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa kazanmaktan bahsetmiyor podyumdan bahsediyor.Buna dikkat edelim.Fry'ın podyum hakkındaki görüşlerini de doğru anlamak lazım ki kendisi zaten en karamsar halini ifade ettiğini söyledi.Cumartesi günü aynı lastik ve aynı benzin olayı bize herşeyi güzelce ifade edecek.Testlerde bişey belli olmaz deyip sonra da şu birinci bu ikinci diye kahve falına bakanlara da tavsiye ederim.

  6. Ya şimdi şöyle bir olay var.Bu takım 3 senedir ürettiği kötü araçların ardından 2012'ye bomba gibi bir giriş yapmayı planlıyordu.Sonra ilk yarış yaklaştıkça aracın o kadar da iyi olmadığına dair açıklamalar geldi.Şimdi de Massa çıkmış "Podyum mücadelesi verebiliriz" diyor.Üstelik bundan çok da sıkıntılı değil.Sanki yarış kazanmak hiç umurlarında değilmiş gibi.Blöf mü yapıyorlar bilmiyorum,ancak 2011'in sonlarından beri yapılan gazlamalardan sonra bu 2 pilotu podyuma çıkarak tatmin etmeyi başarabilen gücü tebrik ediyorum.

  7. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    bu sene geceyle gündüzü aynı anda yaşatıyorlar, biz de ne yapcgzmı sasırdık sevinelim mi üzülelim mi. ama susuyorum yine 18 martı beklemekten başka çaremiz yok. ak koyun kara koyun ozaman ortaya çıkacak

  8.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Başı döndü Real Madrid'in 🙂 Bir karar verin yaw. İyi miyiz vasat mıyız?
    Geçen yıl beklentiyi yüksek tutup nasıl ki fısladık. Bu yıl beklentileri olabildiğince düşük tutup, wowww dedirtmeye çalışıyor gibiyiz.

  9. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Montezemolo baya bır fırcalamıs anlasılan herkesı 🙂 🙂 alayını kovucak alonso harıc 😀

  10. ne biçim iş dalga gecer gibi… bir gün iyi bir gün kötü demeçler veriyorlar. ferrari taraftarı değilim ama bu yapılan zulümden baska bişey değil onlar için…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir