Formula 1 2012'de En Belirsiz Sezon Başlangıcına Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Bu sene birçok takım patronu, gridin birbirine yaklaştığını; sürpriz sonuçlar alınabileceğini ifade ettiler. Pirelli lastiklerindeki değişim, sıralama ve yarış performanslarındaki farklılık da göz önüne alınınca sezonun nasıl başlayacağı gerçekten merak konusu oldu.

Lotus Takım Patronu Eric Boullier: “Evet, garip olarak. Melbourne’deki sıralama ve ilk yarışları tahmin etmek mümkün olmayacak.”

“Lastikler, durumu daha da ilginç hale getirecek. Eğer sıralamada çok zorlarsanız; yarışın ilk bölümünde çuvallayacaksınız; eğer çok erken pite girerseniz, bu sizin ilave pitstop yapmanız anlamına gelebilecek”

“İlginç olacak ama meydan okumaları severiz. Elbette diğerlerinden 2 saniye daha hızlı bir araca sahip olmak isteriz ki bu bizi rahatlatır ama sonuçta mücadele etmeyi seviyoruz”

Mercedes Takım Patronu Ross Brawn, gridin çok rekabetçi görünmesinin yanında 6 dünya şampiyonu bulunmasının işleri heyecanlandıracağını ifade etti.

Brawn: “Bu kadar çok dünya şampiyonu olması Formula 1 için iyi bir şey. Gridin kalitesini gösteriyor. Araçlar da görünen o ki bu sene birbirine yakın olacak. Bir süredir şahit olduğumuz en iyi sezonlardan birisi olabilir. Bu yüzden çok zor bir sezonu dört gözle bekliyorum. Bir süredir şahit olduğumuz en son sezon başlangıcı bekliyorum”

Lotus Pist Operasyonları Sorumlusu Alan Permane, Formula 1’deki güç dengesinin bu sene neredeyse hiç belli olmadığını belirtti.

Permane: “Tahmin etmesi çok zor. Normalde bu zamanlarda bir fikrimiz olurdu ama (şimdi) nerede olduğumuzu bilmiyorum”

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, mühendislerin yeni Pirelli lastiklerinin yarışlardaki davranışlarını kısa zamanda anlayacaklarını düşünüyor ama ilk birkaç yarışta sürprizlerin beklenebileceğine inanıyor.


Yorumlar

  1. Tolga Soydan avatarı

    ney 🙂

  2. Şu anda net bir şekilde kestirmek çok güç ama tahminimce sezon başında güç dengesi şu şekilde olacak:
    1. RedBull
    2. McLaren
    3. Mercedes
    4. Ferrari
    5. Force India
    6. Lotus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir