Mercedes Yine Lastik Aşınmasından Muzdarip

yazar:

kategori:

Hafta sonu boyunca Michael Schumacher ve Nico Rosberg umut vaad eden bir performans sergilemişti ancak Schumacher yarışta otomobilin kontrolünü kaybederek 11. Turda yarış dışı kalırken Rosberg de yeterli tempoyu bulamamış ve son turda Perez ile girdiği mücadele sonucunda temas yaşayarak yarışı on ikinci sırada tamamlamıştı.

Brawn,  pilotların fazlaca lastik aşınması sorunu yaşadığını belirtti.

“Gerçekten cesaret veren başlangıcın ardından bugünkü sonuçlar hiç iyi değildi. Çok iyi start almalarına rağmen Hem Michael hem Nico daha başlarda lastiklerinde sorun yaşadılar. Pist sıcaklığının artmasıyla bu arttı.”

“Ancak biz hem burada hem de testlerde bu konu hakkında olumlu düşündük. Hızlı bir aracımız olduğunu ve onun üzerine katacak çok şeyimiz olduğunu herkese gösterdik. Bu yüzden bugün olanları analiz etmeli, sorunu anlamalı ve durumu geliştirmeye çalışmalıyız.”

 

 


Yorumlar

  1. Bu adamların lastik aşınması sorunu bitmeyecek anlaşılan. Melbourne gibi neredeyse sadece dur kalktan ibaret bir pistte bu kadar sorun yaşıyorlarsa, haftaya malezyada iyice mantar olacaklar demektir. Pist zorlu, hava sıcak olacak muhtemelen.

  2. ne lastikmiş ya mgp ye bizlerden 10 kişi gitse ilk önce lastiklere yönelirdik aracın 3 viteste kalması dısında momentumu iyi benim farkına vardıgım şey ise sumi nin sürüş stiline göre yapılmıs ben izleyince f 2004 e benzettim aracı biraz sabırla bişiler olacak hissediyorum ve malezyada hava serin yagmur bol olacak buda sumi ye yarar sanırım

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    süper machine woooooooooooowwww. senin lastik yiyişini sevdim W03 :))

  4. arkadaş içimde kalan ukte şuki mgp;malsınız hemde zır malsınız beyinsizler beceriksizler.neyseki her zaman gönlümün ve pistlerin 1.si kimi döndü gözünü seviyim senin kimi.

  5. en azından başında kaskı yok 🙂

  6. ağır depoyla da birleşince araç adeta lastikleri yedi zaten lastik günümüz f1'inde en önemli şey sıralamalarda gelişmek güzel ancak geçen yılda gördüğümüz gibi sıralamaların pek de önemi yok yeni lastiklerle çok büyük tırmanışlar gördük keşke sıralamada 7-8 olsanız da şu sorunu çözseniz be kardeşim bu da mı gol değil demek istemiyorum artık!!!

  7. Ya arkadaş geçen seneden beri bu sorunu çözemediysen sana buradan alkış gönderiyorum….

  8. Nasıl yani? Testlerden beri sizin dışında herkes lastiklerin aşırı aşındığını gördü ve siz bunu şimdi mi anlıyorsunuz? Ne demek bu? Lastiklerin aşınması konusunda herkes gerçeği görürken sizin bu konuda aşırı iyimserliğiniz nereden kaynaklanıyordu?

  9. Schumi'yi podyumda görmek istiyorum.Bu kadar uzun bir süreden sonra hareketleri ve konuşmaları nasıl olacak çok merak ediyorum doğrusu.

  10. tesekkurler duzeltme icin.

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    mercedes malezyada 4 pit yapar demedi demeyin.

  12. Orası öyle canım adam kendini kime kanıtlayacak ki artık. 7 tane şampiyonluk 91 zafer adam keyif almak için yarışıyor Mercedes hızlı olsa bize çok daha iyi yarışlar seyrettirir ama.

  13. Tolga Soydan avatarı

    raikkonenle kobayashinin massayı geçtiği andan sonra bu görüntü geldi. :))

  14. konu disi ama adamin bu hallerini seviyorum 🙂 gerci basariya doydugu icin bu kadar rahat. yoksa 97 spa'yi da biliyoruz 🙂

  15. geçmiş olsun mgp bu kolay lıkla halledilecek bir sorun değil sezon öncesi test döneminde bu sorunların aşılması gerekirdi yazık bi lotus bi sauber kadar bile olamıyorsunuz.

  16. Yarışta araç bildiğin yavaştı. Üstüne lastik aşınma problemi de eklenince işin tuzu biberi oldu. Lotusun yarış performansı çok iyiydi. Üçüncü takımın Lotus olduğu kesinleşmiş oldu. Yine aynı şekil Ferrari de Lotusa yakın. Artık arkalarda Williams, F. India Toro Rossolara eşlik ederiz. Tek tesellim sıralama performansının biraz iyi olması.

  17. 2009 dan beri aracın sorunu lastik anasını satayım ve hala çözülemiyor.Bi de pist ısınınca daha da arttı diyorsunuz ya malezyaya gitmeyin bence ya da dua edin yağmur falan olsun.Araç gerçekten hızlı.Hızlı ve yavaş virajlarda verdiği tepkiler geçen seneden çok daha iyi bu iyi araç olduğunu açık kanıtı ama şu lanet lastiği çözün be kardeşim yeter artık.Koca test dönemi çzöülmediyse bu senede sabır çekeceğiz galiba

  18. Tolga Soydan avatarı

    sıcakta aşınma artıyosa malezyayada işler daha zor olabilir.pistten piste fark edebilir ama aşılması gereken büyük bi sorun lastikler

  19. "ancak Schumacher yarışta otomobilin kontrolünü kaybederek 11. Turda yarış dışı kalırken''

    bu dogru degil… MS ilk viraj girisinde 3. vitesini kaybettigi icin yaris disi kaldi

  20. Mercedes'in yarış performansı 🙂

  21. Umarım hallederler ciddi bir sorun bütün performansın ortaya çıkmamasına neden olur. Malezya ya kadar halletmeleri gerek çünkü orası daha sıcak

  22. Mercedes yarışta daha yavaş olacak dedim, dedim inanmadınız. Bak ne oldu şimdi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir