Alonso: "Williams'la Değil Zirvede Mücadeleyi Tercih Ederim"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, 12. sıradan başladığı yarışı ilk 4’teki McLaren ve Red Bulllar’ın 17 saniye gerisinde 5. tamamladı ve sonlarda Maldonado kaza yapana kadar Williams pilotuyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Sky Sport’a konuşan Alonso: “Bizim için zor bir yarıştı. Zaten başlamadan önce bunu biliyorduk. Bazı iyi mücadelelerimiz oldu. iyi bir kalkış yaptık. Böylece birkaç sırayı telafi ettik. Çünkü sıralamaların ardından iki McLaren ve iki Red Bull’un ardından 5. olmak, puanlar açısından çok iyi bir şey. Ama öncelik, aracı geliştirmekte. Dün çok gerideydik. (Bugün) yarışın sonunda Williams ile mücadele ediyorduk. Zirvede mücadele etmeyi tercih ederim. Gelecek yarış için amacımız bu.”

Ama Alonso, bir sonraki yarış Malezya’da yeni bir şey olmayacağını; gelişim için Çin’i beklemeleri gerektiğini ifade etti.

Alonso: “Araçlar (Malezya’da) neredeyse aynı olacak. Çünkü (yarış) önümüzdeki hafta sonu. Ama aracı o piste uydurma bağlamında ayarlarla gelişim kaydetmeye çalışacağız. Ardından Çin, Bahreyn vs için güncellemelerimiz olacağına eminim. Diğerleri için de durum aynı. Ama umarım bizimkiler biraz daha iyi çalışır”


Yorumlar

  1. Kesinlikle Massa'nın aracı daha kötü, en erken lastiği biten pilot Massa idi. Biliyorsun ki geçen sene massa bu pistte kötü olan aracı ile en hızlı turu atmıştı…

  2. Ben senin yerinde olsam konuşmayı sürdürmezdim daha fazla rezil olmamak için ama tercih senin.

  3. şampiyonluklar yaşamiş willamsın da bu kadar kücültülmesi içler acısı en büyük üç takımdan biri oldugunu unutulmasın lüften .şimdilerde orta gruptada olsa.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    @Mc_
    Senin f1 anlayışın yok bunu sana söledilermi hiç

  5. 2010 paketi iyi bir paketti sezona hızlı başlamıştı sadece rakipleri (Redbull,McLaren) çok hızlı gelişmişti. Sonra Ferrari temelde hızlı olan aracı geliştirmeyi başardı ama bu sezon yavaş başladılar yakalamak kolay olmayacak ki bana göre çok zor.

  6. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    FERRARİ VE MASSA KİMİYİ NASIL YEDİNİZ ŞİMDİ SÜRÜNÜN alonsoya lazım yok adam iyi pilot birazda şanslı 2005 2006 sezonları

  7. bu gün mal donado yarın sorunsz bir sıralama ve kimi 🙂 alonso yedik seni ula.sen konuş aha mikrofon ;

  8. ya bide lastik ısıtma sorunu cözüldü diyen Dominic kafalı arkadaslar vardı ne oldu onlar sesı cıkmıyor!!!
    Ben demiştim demiyim ama Bridgestoneden boşuna lastık mühendisi trasnfer etmediler.. cunku aracı hazırlarken lastık ıstma konusunda hıc calısmamıslar bellı on arka suspansıyonları pull rod yaparız ucarız diye akılettiler heralde…

  9. ferrari sezon içinde gelişebilir yanılıyorsun 2010 sezonunda istanbul parkta 1 sn yavaştı ve 3 yarışta toparlayıp rakiplerini yakaladı

  10. Viliamsın daha iyi olduğu kessin ferrariden,çünkü maldona 10 tur boyunca Alonsoyu 05 sn ile takip ediyordu,normal şartlarda arkadaki aracın hava koridoru vs avantajını düşünecek olursak çok raha t geçmesi gerekirdi.

  11. Med.leri ısıtamıyorsak hardlar bana İspanya 2011'i hatırlatıyor.Yumuşaklarlardan sertlere geçerken ödüm kopuyor.Araç gelişime açık inşallah diyoruz ama farklı sorunları bu kronik meseleye tercih ederim.Tabi ısıtamadığımız lastiği erken bitirmeye hiç girmiyorum.Hala Massa'ya daha kötü araç verildiğini düşünen var m?

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    😀

  13. Turgut demir avatarı

    Bunlar boş sözler. Ferrrari'nin sezon içinde gelişememe sorunu var. Bunu herkes biliyor. Sezon içinde gelişebilecek en iyi takımda McLaren'dir. Yıllardan beri aynı.

  14. Tolga Soydan avatarı

    dediğin dogru ama maldonadonun da 2.senesi oldugu için kendini geliştirmistir diye düsünüyorum.diğer yarıslara bakmak lazım

  15. ikisi de kötü. williams aracının potansiyelini yansıtamıyorlar.

  16. Başarı yakalayamayınca başkalarının bilgilerini sızdırmaya çalışan takımlarda sürmek isteyeceğini sanmıyorum.

  17. Demek ki büyük konuşmamak gerekiyormuş.

  18. Tolga Soydan avatarı

    maldonadonun kullandıgı williams sa senna ne kullandı acaba

  19. alonso ferrari yerine williams koltuğunda olsaydı podyumda olabilirdi 🙂

    şaka bir yana williams çok iyi gözüküyor.

  20. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    En azından Massa gibi puan barajı dışında mücadele etmedin

  21. Alonso, Button'ı gördükten sonra ve geçtiğimiz sezonlarda Hamilton'un yaptığı hatalara bakınca düşünüyor mudur acaba keşke Ron'la tartışmasaydım ve McLaren'de kalsaydım diye.

    Ferrari pişmanlıktır. 🙂

  22. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Adam haklı beyler… Alonso'nun Button'ı kovalaması yada kovalanması gerekirken Williams ile beşincilik mücadelesi vermesi hiç yakışmıyor…

  23. rocco junior avatarı

    Haklısın dostum ama bu araçla orada zirve mücadelesi veremeyiz.1haftada kimsenin perfonmansında böyle oynama olmaz.Sadece pistin yapısı gereği biraz daha farklı olabilir.Biraz araca düzlük perfonmansı ekleyin.Çin ve Bahreyn den sonra duruma bakacağız artık.O zamana kadar ne kadar çok puan toplarsak iyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir