Webber, Avustralya'daki Güçlü Performansı İle Cesaretlendi

yazar:

kategori:

Red Bull, Avustralya GP sıralamalarında geride kalmasının ardından herkesi şaşırmıştı ancak son 2 senenin şampiyonu yarış içerisinde oldukça güçlü performans sergiledi. Vettel yarışı 2. sırada tamamlarken Webber, ilk virajda yaşadıklarının ardından gerilere düştü ancak yine de 4. olmayı başardı ve podyumu kılpayı kaçırdı.

Webber “Beklediğimden daha gerilerden yükselmek zorunda kaldım ancak onun ardından oldukça olumlu yön ortaya çıktı. Performansımız çok güçlüydü.”

“Herkesle farkı kapatıyordum ve genel olarak pistte en hızlı araçtım. Genel olarak bazı olumlu yönleri görebiliriz ve Red Bull buradan oldukça memnun bir şekilde ayrılıyor.”

“Evet, Mclaren’lere yenildik ve onlar çok iyi iş çıkardılar. Jenson yarışı hak etti ancak genel olarak bu yarışta biraz zorlanmayı bekliyorduk. Sonuç olarak 2. yarış için sabırsızlanıyorum ve gelecek hafta iyi bir mücadele bekliyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. güçse güç yürekse yürek zordur sebastian vetteli yenmek

  2. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    bence de weber iyi bir pilot ve aracına gerçekten istediği gibi hükmedebiliyor ,sadece start çalışması gerektiğini düşünüyorum geçen senelerde olduğu gibi yine startta kaybetti arkasındaki rosberg mermi gibi geldi geçti yani ,rosberg gibi bir çıkış yapabilseydi bence ikincilikteki redbull weber'in aracı olurdu.

  3. yalniz oyle bakmayalim. webber kendi memleketinde en iyi sonucunu aldi, podyuma cikamasa bile.

    bu buyuk bir motivasyondur. vettel'in korkulu ruyasi monaco'da kazanmasi, alonso'nun monza'da, hamilton veya button'in silverstone'da kazanmasi gibi bir sey.

    ben bu yil webber ile vettel arasinda gecen seneki gibi ucurum olacagina inanmiyorum.

    tamam yine vettel'e agirlik verilecektir ancak red bull'un araci yeterince guclu olmazsa, takimlar sampiyonasina daha fazla agirlik verebilirler. boylece webber tampon gorevi gormekten baska islere de yaramis olur.

  4. Q3'te ne hikmetse Webber'in KERS'i sorun çıkarmış ve o turu KERS olmadan atmış. Startları az düzeltirse de Vettel'in ve diğerlerinin önünde olamaması için neden yok gibi. Tabi, RB yine önünü kesmezse…

  5. Tek lastikler olsa Ön kanat ve süspansiyon da hasar vardı ama ona rağmen güzel bir resim çıkardı ve önü açıldıktan sonra adeta uçtu ama artık çok geçti

  6. Önemli olan önündeki 2 kişinin yarış dışı kalmadı değil, sıralamada fark yediği mclarenlerle rekabet edebilmesi.Yarış temposu olarak, önündeki kişiler yarış dışı kalmasa yine geçebilirdi.

    Startta sağlı sollu aldığı darbeler sonucu deforme olan lastiklerle kan kaybetti, pitten sonra yeniden kendi temposunu buldu ve iyi bir performans çıkardı.Gayet iyi olan yarış temposunun yanına startları ekleyebilirse podyum kaçınılmaz olur.

  7. 2 kişinin yarış dışı kalıp kalmaması değil, sıralamada fark yediği mclarenden yarış temposunda geri kalmamasından mutlu.

    Startta sağlı sollu iki lastiğine aldığı darbeler turlarını büyük oranda etkiledi, bu yüzden pitten sonra temposu yükseldi.Startlardaki sorununu halleder ise gayet iyi olan yarış temposuyla podyumlar kaçınılmaz olur.

  8. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    5.başlayıp 4.bitirdin önündeki 2 kişi yarış dışı kaldı bi de ? nesinden mutlusun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir