Vettel: "Bir Ana Planımız Var"

yazar:

kategori:

Vettel Avustralya yarışını 2. sırada tamamladı ancak Mclaren Avustralya’da daha hızlı göründü.

Vettel “Bu araç kocaman bir potansiyele sahip ve bize cesur hisler veriyor. Ancak bu hafta sonu istediğimiz yerde olmadığımızı gösterdi. Buna rağmen bir ana planımız var.” dedi.

Vettel, aracın tek turdaki zayıflığına çok hızlı çözümün olmayacağını ancak bunu başaracaklarını söyledi.

Vettel “Açıp kapatabileceğiniz tek bir şey yok. Bu hafta sonu aracı daha iyi anladık ve umarım bunlardan fayda sağlarız. Melbourne’den oldukça motive ayrıldık çünkü Mclaren tarafından geçilmek istemiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Ana planınızı gördük balına bir güvenlik aracı ve mercedes takımına dua edinki podyum gördünüz ama her zaman böyle ballı olunmaz

    bir meşrubatçı takımı sınız ve hep öyle kalacaksınız.

  2. kimi pilotlar vardır analarının karnından doğal yetenekle doğarlar işte o kimilerinden biride sebastian vettel dir

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    sen yükle link ver 🙂 ama torrent daha cazip benim için

  4. Hakan Güçlü avatarı
    Hakan Güçlü

    ustam sen yükle bir yere, biz indiririz farketmez, linkini göndersen yeter.

  5. arkadaslar soyleyin nereye istiyorsanız rapid hotfile ( farketmez herhangi bir upload sitesi) oraya atayım torrentle ugrasmayın…

  6. 2009'da BrawnGP difüzörünün etkisiyle Vettel'in 2. olduğunu düşünürsek son 3 yılda açık bir RBR ve Newey-Horner damgası var…Bu dev markalar arasında yaptıkları ayakta alkışlanacak cinsten; Ferrari-Mclaren,Williamsı yenmesi haricinde ne markalar başaramadı bu tür bir üstünlüğü; Toyotalar, BMWler, Hondalar geldi geçti son 10 yılda…
    Ben şahsen gridde F-2002 ya da RB7 gibi araç istemiyorum. Rekabet olmadan kazanmak gerçekten ne seyir zevki veriyor ne de heyecanlı oluyor. Rekabetle kazanmanın tadı başka… Bu sene Mclaren'in eğer böyle devam edecekse biz izleyenlere verdiği en güzel hediye sıralamalardaki RBR üstünlüğünü bitirmesi olacak. 2011de de yarış performansı RBRye yakındı hem Mclaren hem Ferrarinin ama sıralama mücadele olmasına izin vermiyordu… zaten güçlü olan poleden kalkıp gidiyordu…

  7. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    teşekürlerde o dosyanın linkini verebilirmisiniz

  8. Maserati'nin şuan ki durumu;
    Arkadaşlar FIAT grubunda Maserati neredeyse bir basit marka şeklinde, ayrı bir yönetime bile sahip değil dense isabet kaybetmiş olur. Yani Audi-Lamborghini durumu söz konusu değil.
    Maserati 15 yıl önceki gibi güçlü bir marka da değil yani. Mesela MC12, Enzo platformu üzerine kurulmuş güncellemelere uğramış bir model. Yani Ferrari, Enzo'yu güncellemiş olsa zaten MC12 gibi birşey olmuş olacaktı ki neredeyse ARGE çalışmasının tamamına yakını Ferrari mühendislerine ait. Motoru direk Ferrari üretimi. Platform ortaklığı öyle bir iki parçayla değil yani.:)
    MC12, GT pist serilerin de başarılı bir araç fakat biraz hile hurda ile oldu denebilir standart'ların üzerinde bir uzunluğa sahip, bu nedenle kurallarla biraz oynadılar vakti zamanında ki o zaman diğer garaj takımları gürültü kopartmıştı.
    Grandsport serisi de kavramsal tasarım da F430 platformu üzerine dayalı tabi MC deki gibi bir ortam kullanma durumu söz konusu değil. Maserati burada yine Ferrari ve italdesign vb. abilerinin uzmanlığından faydalanıyor. Maserati'nin özel mühendis sayısı epey az denilebilir. Diğer binek serileri neredeyse üzerinde çalışılmış FIAT ürünleri denilebilir. Yani FIAT pahalı/performanslı ürün sunum ağacını Maserati üzerinden sağlıyor. Marka prestiği ve ekonomi sağlıyor böylece. Kazan-Kazan…. Infinity/Renault durumu…
    F430, 458 alamıyorsan sport'unu, FF alamıyorsan da porte'sini alıyorsun.

    Ferrari'nin durumu ise çok farklı. Aman ne olcak FIAT markası işte deyip geçer bazıları da öyle değil. Yine Audi-Lamborghini örneği söz konusu değil. Porsche durumu bir nevi…
    Ferrari kendi model ağacında tamamen bağımsız, kendi uzmanlığını kullanıyor. Yönetimi bile ayrı, toplantıları ayrı :), yani FIAT temsil ediliyor denilebilir. Hatta şu kadar söyleyeyim Mr. Enzo döneminden daha güçlü bir Ferrari durumu var ortada. Kısaca, Ferrari FIAT'ın para gücünden faydalanıyor, FIAT'da böyle bir marka üzerinden devasa gelir elde ediyor.
    FIAT'ın yönetim kurulu ve/veya başkanı Ferrari'nin sahibi değil yani.:) tek başına en azından.
    Markalar eşine az rastlanır olduğundan ilişkiler de öyle o yüzden diğer group/corp. örnekleri tanıma uygulanamıyor.
    Marka koruma, lojistik ve müşteri hizmeti bakımından herkesin Ferrari'den çok öğreneceği şey var. Bir milli müdafaa meselesi gibi Fiat-Ferrari.

  9. Sene 2010 ilk galibiyet kimin ? Sezon 2010 bitimi Şampiyon Vettel bu sporda erken uçmanın sonuçları kötü olabiliyor bu senede şampiyon Vettel ikinci Button Ferrari 7nci 😀

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Şu an bu siteden Avustralya yarışını indiriyorum. Hd d-smart yayını. Torrent kurman lazım. Basit bir kurulumu var. Küçük bir dosya google'dan bulup indir sonra bahsettiğin siteden dosyayı indirip tıkla otomatik indirmeye başlar.

  11. Fiat grubunun markası Ferrari yani fiat regata = Tofaş Doğan SLX

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Maserati sadece örnektir fiat ile alakası olup olmadığını bilemem.

  13. Maserati FIAT'ın olduğundan muhtemelen Ferrari girişimi olacaktır. Sauber de bence Mercedes'e geri dönmeli 😉

  14. redbulun başardıklarına saygı duyuyorum hiçbirzaman meşrubatçılar diyerek küçümsemedim. çalışan,çabalayan herkes karşılığını alır. bazı ilginç çözümler buldular ve tam olarak anlaşılması uzun sürdü, yeri geldi kızdık filan ama saygıyı hak eden bir takım.

  15. Maserati F1 Team gibi ve motor sağlayıcısı olarakda Wolksvagende olabilir.

    fiat grubun markası maseratiye vosvostan motor bile sağlamışsın :)))))

  16. Redbull un şuan da İnfinity ile bağlantısı varsa bu Renault un sayesin de Bildiğimiz gibi Renault Nissanın %49 una sahip Nissanın premium markası İnfinity Red bull Renault araçlarının üzerin de yer almasının nedeni de Dünyanın en büyük pazarlama platformun da reklam yapmaları. Bunun karşılığın da da Renault Motorlardan para almıyor. Renault 2014 yılın da Redbula sadece motor vermeyecek tüm aktarma organlarını da verecek.
    Redbull Renault u bugün küçük görenler gerçekten de yanılıyorlar bugün arabalarının üzerin deki sponsorlar bir çok üreticinin arabasının üzerin dekin den daha fazla.
    Bugün Renault Dezir modelin de Kers sistemini kullanıyor ve geliştiriyor aynı şekil de İnfinity için de geçerli.
    Sadece bir içecek firması olarak bakmak çok yanlış arkasına olmuş olduğu güçler yenilir yutulur cinsten değil. Redbull takımı motora para vermiyor ve buda yıllık 8 milyon Euro'dan kurtulmak demek.

  17. Mesela Red Bull yerine Maserati

    bunun olması yerine Redbulu tercih ederim. Fiat'ın alt markası olan ferrari zaten formula 1 de, sen Fiat'ın başka bir markası daha F1 e girsin diyorsan buna kesinlikle katılmam çünkü ha ferrari ha maserati sonuçta bunlar Fiat. dersen ki vosvos F1 e girsin ve sahip olduğu markalardan birini kullansın buna sonuna kadar katılırım ama aynı markanın 2 alt markası demek pistte direk olarak 4 araçları olması demek. bu motorunu kullanmaları olayı değil, direk 4 araca sahip olmak olur.

  18. Vettel, aracın tek turdaki zayıflığına çok hızlı çözümün olmayacağını ancak bunu başaracaklarını söyledi.

    Bu o kadar kolay bir şey değil sevgili Seb. Sezon boyu bile sıkıntısını yaşayabilirsiniz bu durumun.

  19. Redbull zaten Infinity ile çok büyük bir ortaklık imzaladı.Infinity yi biliyormusunuz bilmiyorum ama eğer Renault ile devam etmezse Redbull Infinity ile devam edecektir.Infinity firmasının Hybrid teknolojileri şuanda dünyada en iyi hybrid teknolojisi tek şarjla 550 km gitmekte bunu kers için ve bu gibi teknolojiler için kullanacaklardır.Herkes Redbull u küçük görüyor ama bu işler yavaş yavaş oluyor kimse basamakları birden çıkmıyor Redbull ileride F1 tarihine adını sağlam şekilde yazdıracak bir garaj takımıdır.Yöneticilik harikası bir takımdır Redbull fabrika takımlarının kapasitesi belli isim hiçbirşey ifade etmiyor bu sporda artık.En iyi mühendisleri en iyi ekibi en iyi finansı topladığınızda uyum içinde olursanız başarı gelir yoksa ne Toyota ne BMW ne Renault F1 ler gördü bu spor Ferrari de ismine ayıp olmasın diye dayanıyor bu bir gerçek.

  20. Nedir bu RBR dusmanligi adamlar size ne yapti bu kadar kotu anlamiyorum dogrusu..Bence helal olsun adamlara 2 sezondur superler bu sezonda iyi bi araclari var gelistirmeyi basarabilirlerse ortam iyice kizisir daha iyi olur.

  21. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bence orta yol İsim ortaklığı olabilir Örneğin Force İndia Maserati F1 Team gibi ve motor sağlayıcısı olarakda Wolksvagende olabilir..Wolksvagen Sauber'de fena durmuyor aslında 🙂

  22. Bence F1 markaların değil de garaj takımlarının sporu olmalı. F1 bazı markalar için çok pahalı ve zor bir spor. Başarının garantisi yok kesinlikle. Kimse de geride kalanın yüzüne bakmıyor.

    Mclaren, Williams, Sauber, Red Bull, Force India çok güzel çeşitlilik oluşturuyorlar.

    Zamanında bir kazak markası takımı şampiyon olurken pek yadırganmamış. O dönemlere yetişemedim ama, eski yarışları izleyip haberleri okuduğuma göre böyle. Ferrari domine ederken ise ortam yeterince sıkıcıydı.

  23. 'Çok baba bi planım var, bak dinne!' dese daha iyi bi etki bırakırmış, sempatik bile olurmuş aslında kime antipatik geliyorsa artık 🙂

  24. rbr nin saklambacın ağ babasını oynadığından şüpheleniyordum vettelde yumurtlamış
    (testler tamam ilk yarıştada saklambaç vay be) olabilirmi evet.ama mclaren bence yemedi.yedirecek.

  25. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    arkadaşlar torrentistan nasıl video indirilir 😀

  26. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Red Bull nerden çıktı arkadaş ya..Gerçek markalar olsa f1 göze daha güzel gözükebilirdi.Mesela Red Bull yerine Maserati falan 🙂 hele birde her yarış galip geliyorlar , iyice sıkıcı oluyor.Umarım ileri senelerde gerçek markaları yeniden f1'de görmeye başlarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir